CORA
În noapatea aceasta se împletesc două mari sărbători: tocmai au trecut Rusaliile, urmează să sărbătorim Sfânta Treime. După Învierea Domnului şi după Naşterea Sa, Pogorârea Duhului Sfânt este a treia mare sărbătoare a ortodoxiei. Astăzi, Sfânta Liturghie a fost încununată şi de Vecernie, iar Vecernia de nişte rugăciuni atât de înălţătoare, atât de adânci, că la un moment dat începusem să tremur. Aceste rugăciuni, 7 la număr, fac parte din Vecernia plecării genunchilor ne îndreptează paşii inimii către pocăinţă! Puteţi asculta aceste rugăciuni aici .
Mâine, ca o încununare a sărbătorilor din ultimele 50 de zile (Paştele, Înălţarea, pogorârea Duhului Sfânt), sărbătorim Sfânta Treime, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt, întreit în persoană, dar Unic în fiinţă. Este greu de înţeles cu mintea dogma Sfintei Treimi. După îndelungi perioade în care efectiv l-am torturat pe Răzvan să îmi explice cum pot fi trei persoane şi o fiinţă unică, am constatat că numai în Biserică şi cu sufletul poţi înţelege această taină.
Sunt atât de fericită că mâine este zi liberă şi că pot merge la Slujbă! Mă tem numai că oamenii, cei care nu sunt atât de religioşi, nu au înţeles de ce avem liber mâine, pentru că peste tot auzim: avem zi liberă de Rusalii! Deci există riscul ca ei să creadă că mâine sunt Rusaliile! Greşit! Rusaliile cad mereu duminica, iar ziua următoare este liberă aşa cum este liberă şi a doua zi de Paşte!
Oricum, e bine să mergem mâine la Sfânta Liturghie, să aducem slavă lui Dumnezeu, Trinităţii şi să ne rugăm pentru toşi cei dragi ai noştri!
Etichete: