CORA
Azi am aut parte de două premiere:
1. Am îndrumat o prietenă care de abia a împlinit 18 ani să voteze pentru prima oară:2. Pentru prima oară am stat la coadă la vot! Am rămas tare surprinsă! Este a 10-a oară când votez de când mi-am câştigat dreptul de a alege, acum 5 ani (prin trecerea timpului, evident..:D), dar niciodată nu mi s-a întâmplat să stau la coadă! Acest lucru nu poate decât să mă bucure! Oamenii simt nevoia să îşi exercite acest drept, de altfel foarte important sub aspect civic.
Din alt punct de vedere, aş mai face o consideraţie: dacă prezenţa la prezidenţiale este mai mare decât la parlamentare, este evident că românii nu înţeleg faptul că Parlamentul, într-un stat democratic precum al nostru, e mai important decât Instituţia Prezidenţială.
4 Responses
 1. Miriam Says:

  Şi eu m-am intors de vreo oră de la vot şi, surprinzător, în cei 300 de metri pe care îi am până la şcoală, strada era plină de cupluri, frumos îmbrăcate...mergeau sau veneau de la vot. Iar pe holul şcolii trebuia să fac ceva slalomuri...Şi cum spui şi tu, am stat şi eu la coadă, la una scurtă...dar coadă :)


 2. Cristake1974 Says:

  Nice... sper ca trecerea timpului sa nu te transforme intr-o sceptica, asa cum am patit eu.
  :)


 3. CORA Says:

  Mariana, si mie imi place sa vad batraneii impreuna la vot!


 4. CORA Says:

  Cristake, nici nu stiu daca vremurile viitoare ma mai gasesc pe aici...