CORA
"Draga mea, ai grijă ce idei lansezi în Univers!" a fost replica pe care o doamnă psiholog a dat-o temerilor mele că nu aş putea face faţă unei anumite situaţii.
cuvintele mi s-au întipărit în minte şi multă vreme nu mi-au dat pace. Aşadar, ideile mele au ecou în Univers? Ideile mele, ale unui trecător insignifiant prin această lume, pot influenţa în vreun fel mersul lucrurilor?
Ştiam deja că "trebuie să am grijă ce îmi doresc, pentru că e posibil să mi se îndeplinească dorinţa" sau că "dacă îmi doresc ceva cu ardoare, întreg Universul va conspira pentru a-mi transforma dorinţa în realitate", însă acum, o persoană apropiată părea că îmi dă un sfat rupt din experienţa ei de viaţă.
Şi, pentru că există cu siguranţă o lege nescrisă conform căreia atuncicând ceva te obsedează, aproape toate contexele în care intri converg către aceeaşi obsesie, de curând am pus mâna pe o carte care debutează cu un magnific discurs despre energia gândurilor, "Tehnici de concentrare":
"Toate gândurile sunt sursă de energie. Trebuie să ţineţi minte că fiecărui gând îi trebuie o secundă pentru a înconjura Pământul şi a se întoarce la voi cu aceeaşi energie. Fiecare gând în parte este un emiţător de energie, care influenţează în trecerea sa întregul Pământ. Pentru a deţine controlul absolut asupra mecanismului nostru de gândire, trebuie să îl supraveghem în permanenţă.
Vibraţiile energetice emnise sunt copia fidelă a gândurilor noastre. Gândureile de iubire, de fericire, de linişte vor genera o mare cantitate de energie. Insistând asupra gândurilor negative, de nelinişte, ură, resentimente, atragem efecte nedorite.
Aţi remarcat cât de bine vă simţiţiîn preajma persoanelor optimiste? Acest lucru se datorează vibraţiilor. Vă îndepărtaţi în mod inconştient de pesimişti, pe care, dacă aţi avea de ales, i-aţi evita.
Fiecare gând creează propria vibraţie! Gândul devine vibraţie. Vibraţia se exteriorizează şi influenţează. Vibraţia se întoarce la voi după ce a făcut ocolul pământului cu influenţa sa vibratorie".

Deşi oricum sunt o persoană optimistă, acum am şi mai multe motive să lansez Universului gânduri pozitive. Să înlătur temeri, frustrări şi să dau frâu liber dorinţelor, aspiraţiilor şi energiilor pozitive! Vreau să creez doar alternative pozitive pentru Univers. Aşadar:
- Sunt sănătoasă!
- Mi se întâmplă numai lucruri bune!
- Sunt fericită!
- Iubesc!
Etichete: ,
32 Responses
 1. adizzy Says:

  :) un post foarte motivant..multumesc :) o sa incerc sa transmit si eu universului putina energie pozitiva ;)


 2. Excelent! Iti doresc sa ai energia sa iti pastrezi aceasta gindire pozitiva si sa te distantezi de vampirii de energie.


 3. Carmen Says:

  Adevarat ai grait,draga Cora.


 4. Mariana Says:

  Mereu cind cineva simt ca are o problema indemnul meu e :gindire pozitiva si ......deci fac bine asa!
  Nu agreez oameni care simt ca au en.negativa ii ignor sau ii ocolesc!ce sa mai pierd timpul cu ei!
  F.bine ca ai scris acest articol si ai amintit ca e importanta energia pozitiva!
  Asa gindesc Cora si eu acum ca :voi termina cit de curind ce mi-am propus mai am cam 5 %,o abia astept!
  O zi buna Cora si te pup!


 5. Ana-Maria Says:

  Exceptional,Cora!Tine-o tot asa...eu cred cu tarie in puterea gandului si am vazut ca ceea ce am dorit,mai devreme sau mai tarziu,in anume conjuncturi ale vietii,s-au indeplinit!gandirea pozitiva face cat o sacosa de medicamente!iti doresc cu mare drag sa ai o zi formidabila!


 6. lucru asta ti-l pot spune si eu din propria experienta, nu sunt nici o persoana optimista de fel , dar nici pesimista sau negativista, insa atunci cand ma gandesc la ce e frumos in jur, si incerc sa ma gandesc cat mai putin la probleme pe cat posibil, altfel ma simt si altfel vad lumea in jurul meu. O zi superba


 7. tasha Says:

  Ma bucur sa citesc asta!
  Stii, eu am luptat cu o boala crunta si pentru ca am gandit optimist,am reusit s-o inving,deci pot confirma ca totul porneste de la creier!VREI SA FII SANATOS,POTI!


 8. Geocer Says:

  Am intalnit (in sfarsit) si un roman (ma rog, romanca) fericita, optimista, bine dispusa.


 9. miki Says:

  cunosc un caz, in care o persoana foarte grav bolnava, s-a vindecat destul de miraculs,ajutata fiind de gandirea ei pozitiva.De cele mai multe ori , important este sa vrei.


 10. orianda Says:

  gandul bun transmite in univers semnale pozitive de energie! La fel si gandul mai putin bun!
  Grija mare, la semnalele transmise, de cele mai multe ori inconstient in univers!
  Pentru ca, desi noi, plutim in deriva, el munceste continuu!

  Traim, consecintele trecutului nostru si depinde numai si numai de noi ce viitor ne construim!

  O postare excelenta!


 11. optimismul este molipsitor...


 12. gabrielle Says:

  Eu sunt o persoana optimista dar ancorata in realitate. Chiar gasisem un articol foarte interesant "Optimismul face bine ..." scris de un psiholog si terapeut de familie! In urmatoarele zile (in week-end) promit sa-l redactez pe unul din blogurile mele. Intrebarea cheie era:
  "Dar este el oare solutia magica la toate problemele noastre?" O sa ramaneti surprinsi de raspuns ...


 13. CORA Says:

  Adizzi,e un mod de viata care te mentine la cote inalte! Si mereu in preajma succesului!


 14. CORA Says:

  Mihaela, cred ca ar trebui sa scriu constant despre energia gandurilor pozitive, ca sa nu uitam de ea!


 15. CORA Says:

  Carmen, as vrea sa nu ramana doar la stadiul de grai!


 16. CORA Says:

  Mariana, eu cateodata ma simt coplesita de cei care sunt pesimisti, poate empatizez prea mult...Dar, ma lupt sa ma mentin eu la cote inalte, ca sa ii contagiez eu pe ei...nu ei pe mine!


 17. CORA Says:

  Ana-Maria, o zi de nota 10 iti doresc! Si mii de ganduri bune!


 18. CORA Says:

  Cristina, un zambet larg intr-o situatie limita cred ca e un prim pas spre solutionarea problemei!


 19. CORA Says:

  Tasha, chiar scrie detaliat in cartea "Tehnici de concentrare" cum gandurile pozitive grabesc vindecarea!


 20. CORA Says:

  Geocer, nu vrei sa mi te alaturi?


 21. CORA Says:

  Da, Miki, important e sa ai incredere ca Dumnezeu iti este aproape, sa nu lasi loc indoielii!


 22. CORA Says:

  Orianda, exact despre asta vorbeste si Daniel Savigny! Si asta tind sa cred si eu: noi cream alternativele in Univers! Numai prin forta gadurilor. E ca si cum am da idei Universului!


 23. CORA Says:

  Cristian, tu te-ai molipsit?


 24. Yep! E foarte adevarat ceea ce ai postat tu!
  Si la urma ce ne costa sa gandim pozitiv si sa emitem in jurul nostru numai ganduri bune si energie pozitiva? Nimic ! Si in pus ne si ajuta !

  Eu sunt o persoana foarte pozitiva si sunt rare momentele in care gandesc negativ !

  Te pup si iti doresc numai ganduri pozitive !


 25. UnSoricel Says:

  poate ar fi mai nimerit sa le spui asta la politicieni .. ca ei au si dau darul energiilor negative si vibratiilor proaste in viata tuturor nu la 1-2..

  oare elevii tai te-ar vedea cu energie pozitiva .. sau ca pe orice prof... cam prafuit cam ingradit cam ametzit de propria putere ?


 26. doareu Says:

  Daaaa...
  Asa e.... "Alchimistul" lui Coelho spune clar ca "Intregul Univers comploteaza pentru indeplinirea viselor noastre!"
  E asa frumoasa teoria!!!
  Sa nu iti iei salariul, sa nu iti permiti muulte lucruri de bun simt, dar sa fii OPTIMIST!
  E minunat!


 27. Dintotdeauna mi-ai parut un adevarat izvor de optimism :).


 28. CORA Says:

  Jacqueline, in fond, asta e viata! Lupta cu relele, in care optimismul este arma de succes!


 29. CORA Says:

  Doar tie!
  In cartea de care vorbeam, chiar este descris mecanismul prin care ia nastere o criza sau o catastrofa: toata lumea se gandeste intens la ea, o invoca de cele mai multe ori, iar vibratiile atator milioane de ganduri conduc inevitabil spre implinirea ei. Asadar, la naiba cu criza! Va trece! Vivat al doilea job!


 30. CORA Says:

  Mihaela, asa imi si doresc sa fiu!


 31. CORA Says:

  Soricelule, elevii ma percep asa cum au ei grila lor de "citire" a oamenilor. Eu ma arat asa cum sunt, iar ei inteleg ce sunt invatati sa vada!


 32. Radka Says:

  My heart bleeds for relatives and friends living in the areas affected by the floods.

  I am particularly worried about those from Marikina. I'm quite sure that by now, there already are hundreds of people I know who are now in the evacuation centers. You see, there is a specific area in Marikina where most of my kababayans from Samar converge and that is exactly the purok beside the river.

  For many years, heavy downpours always make us worry about them. I've seen a lot of times when flood waters would drown their belongings.

  But things improved when a wall was constructed along the riverline. And with things having improved, the number of our townmates relocating to the area increased as well. It became like a mini-version of our town. In fact, when we want to experience some good old fun, we all flock to Marikina. I was there the last time I vacationed.

  I am sure they're suffering now. If I were there, I surely would have initiated some moves to help. I'm feeling helpless here. I hope I could contact all others not affected to draw a concerted effort to help.