CORA
Doamna învățător Cristina Anghel va înceta luni greva foamei, conforma Mediafax.ro.

Exercițiul ei ne-a demonstrat tuturor că guvernanții sunt surzi la strigătele noastre disperate.
CORA


Zâmbetul este cheia ce deschide poarta către o zi splendidă! Aşterne acum pe chipul tău un zâmbet, fără motiv, şi ai să simţi cum frământările tale lasă loc bunei-dispoziţii!
CORA
Dacă aş avea o putere mare mare, aş tuna şi i-aş aduna pe toţi cei care l-au votat pe Băsescu, inclusiv pe cei care o duc bine prin străinătăţuri, dar care decid pentru mine, în România, să mă lase băsescu şi boc să mor de foame, într-un colţ de ţară. Şi i-aş pune acolo şi pe cei care au stat acasă în ziua alegerilor! Şi aş face cu puterea mea un stat în stat. Guvernat de basescu, boc şi udrea. Să îi sugă doar pe ei de bani! Să tragă pe ei şi pe munca lor până nu or mai putea! Să se sature! Să urle de acolo din toţi rărunchii, aşa cum urlau ieri oamenii ieşiţi în stradă! Şi să nu se uite nimeni la ei, aşa cum nu se uita nimeni la OI ieri. Că aşa de tare ce sunt enervată pe ei! Ieri, o colegă la şcoală îmi spunea cât este de indignată de cele ce se întâmplă în ţară!!! I-am spus că eu încep să mă obişnuiesc şi că indignarea aceasta am trăit-o eu când românii l-au votat pe Băsescu. A tăcut subit! Ha! Deci şi ea l-a votat pe băsescu exact atunci când ne obliga să stăm acasă în concediu fără plată! Acuma de ce te mai iriţi, scumpa mea? Ia şi rabdă! Cea enervată trebuie să fiu eu, care trebuie să suport alegerile voastre fără cap!
****************************

Moţiunea a picat, Vivat moţiunea! - Deşi ştiu că nu e cazul să fiu ironică, nu mă pot abţine! Îmi doresc mai mult decât orice ca Guvernul ăsta penibil şi rău-făcător să se care la casa lui! Şi am toată aprecierea pentru membrii Opoziţiei care luptă, totuşi, să ne scape de ei. Că or face-o pentru a pune gheara pe putere, să mai crească în sondaje, sincer, nu mă interesează, atâta timp cât ar da cu idioţii ăştia de pământ! Însă, mă amuză că nici nu a picat bine o moţiune, că ei se şi gândesc la alta! Bineînţeles, pe legea asta a educaţiei, ar fi chiar culmea să nu depună moţiune! Aşadar, atâtea idioţenii guvernamentale, tot atâtea moţiuni!
***********************

Citesc prin blogosferă opinii conform cărora e ok că moţiunea nu a trecut, că oricum, nimeni nu e mai bun decât tandemul Băsescu-Boc-Udrea! Că, în fond, toţi politicienii sunt la fel! Dumnezeule, dacă se pune semnul de egalitate între Mircea Diaconu, de exemplu, şi Broscoiul (că am şi uitat cum îl cheamă...cel care zicea că Boc trebuie să mai încaseze pumni :O), atunci înţeleg şi eu de ce România e în punctul limită astăzi. Că nu suntem în stare să facem diferenţe calitative între cei pe care punem ştampile de vot. Cum naiba se face că mereu alegem taman pe cine nu trebuie şi apoi ne plângem. De pilda, bloggerul cu pricina se plângea că Vanghelie nu are ce căuta în fruntea PSD. Să nu uităm câte voturi aduce Vanghelie, ales tot de români, evident!
***********************

O bloggeriţă făcea o comparaţie între bugetul de stat şi cel al familiei. Şi că şi ea ştie cum e să nu mai ai bani şi cum toţi ceilalţi se uită urât la ea, aşa şi cu cei ieşiţi ieri în stradă, care ar trebui să înţeleagă că bugetul e limitat. Aş putea jura că ea ştie să realizeze priorităţi şi nu taie din suma alocată pe cap de membru al familiei numai ca să îşi cumpere perdele de mii de euro sau să facă nu ştiu ce călătorii în străinătate, în timp ce ceilalţi plâng de foame acasă. Şi că nu sacrifică nici din suma pentru educaţie sau sănătate. Aşa cum face guvernul boc. Care consideră că ifosele ministresei Udrea sau şpăgile pentru plata unui vot la moţiune sunt mai importante decât traiul la limita decenţei al românilor.
************************

Un lider de sindicat spune că e tare dezamăgit de faptul că moţiunea nu a trecut! Îl anunţ că nici nu va trece vreuna, că are tata boc bani să mai plătească şi alte abţineri! În schimb, nu m-am putut abţine să îi spun cât de mult mă bucur de dezamăgirea lui, aceeaşi dezamăgire pe care am trăit-o şi eu când ne-au spus că deschidem grevă generală pe termen nelimitat şi apoi...după trei zile ne-au spus să ne întoarcem la catedră!
***********************

Astăzi fac grevă! Sunt tot atât de şocată de greva de azi cum am fost şocată de întorcerea la catedră de care vorbeam mai sus! Oare cine şi când va înţelege că până nu blocăm sistemul pe nesimţiţii ăştia nu ii doare nici în cot de noi? Până atunci, câinii latră, caravana trece!
***********************

Un om se omoară de foame, alţi profesori încep si ei greva foamei, românii nu îi mai vor pe ăştia la putere, şi pe ei îi doare în cot! Au majoritate! Într-un Parlament care nu mai reprezintă pe nimeni! Câtă nesimţire adunată laolaltă poate să zacă în putorile astea? Să ne uităm mai bine în jurul nostru: oare a înviat Lăpuşneanu? Dacă noi nu îi mai vrem, ei ne mai vor! Nu, nu pe noi, pardon! Pe bănuţii noştri!
CORA


Drumul de la poalele dealului Mitropoliei până la catedrală îl străbăteam altădată în maxim 10 minute! Ieri a durat 7 ore. Am ştiut însă că orice piedici, dintre care cele mai mari au fost setea şi durerea tălpilor, nu pot anihila bucuria cinstirii Sfintei Cruci!

Pe Sfântul Dimitrie Basarabov obişnuiesc să îl "vizitez" oricând în timpul anului, cu convingerea că de un Sfânt nu trebuie să ne amintim doar de ziua lui (convingere opusă altora, care spun: dacă nici atunci nu te osteneşti să ajungi la raclă, oare când o vei face?!?). Aşadar, nu m-am îmbulzit niciodată pe Dealul Mitropoliei în această perioadă! Însă ieri, dintr-o dată, ceva dinlăuntrul meu (poate dorinţa de a mă bucura de prezenţa celei mai mari bucăţi din Sfânta Cruce) a strigat: du-te acolo!

Am rugat-o pe buna mea prietenă, Ştefania, să mă însoţească! O îmbrăţişez de mii de ori pentru că a răbdat acolo cu mine cele 7 ore, deşi convingerile ei religioase nu sunt tocmai...canonice...

Şi pe la 8 seara eram la picioarele dealului Mitropoliei. Alături de oameni de tot soiul, am aşteptat delegaţii oficiale, am aşteptat să treacă şi sfertul de oră peste miezul nopţii, am păcătuit blamând în gând pe toţi cei care fumau, înjurau, vorbeau tare, în limbaj colorat (ca pielea lor) şi de mahala, am admirat oameni pioşi, credincioşi vii şi îndelung răbdători.


Lângă racle, inima a început să ticăie în ritm alert, spiritualitatea să se hrănească, iar mintea mea să se cutremure: "Vezi, raţionalo, tu care te îndoieşti, pe bucata asta de lemn Dumnezeu s-a jertfit pentru tine!"

M-am îndepărtat cu un vertij special în minte şi suflet, şi, deşi în următoarea oră am revenit la starea mea de păcătoşenie, ştiu că CEVA, pe care acum nu mi-l pot explica, a provocat ecouri adânci în mine.

Dacă cineva îmi spunea ieri, pe vremea asta, că urmează să merg la coada de pe dealul Mitropoliei, i-aş fi spus că e nebun! Dacă cineva mi-ar descrie astăzi în cuvinte bucuria de a fi ajuns acolo ieri, i-aş spune că e cel mai frumos nebun din lume!
****************

La mulţi ani tuturor sărbătoriţilor de astăzi!
****************

Despre evenimentul spiritual puteţi citi aici
****************

Foto preluate de aici şi aici
CORA
Mă tot întrebam unde stă ascunsă mica dictatoare a României, demna de moștenire a titlului de Elena a României, de care predecesoarea Elena Ceușescu ar fi cu siguranță tare mândră!

Păi, iată ce aproape este de noi! Chiar aici, lângă buzunarele noastre! Luați de vă enervați!


Ministrul Elena Udrea a declarat, duminică seară, că BPN al PDL va analiza dacă acţiunile de stradă din ziua moţiunii de cenzură pot fi stopate prin mijloace legale, iar dacă nu, trebuie să se ştie că majoritatea celor care vor ieşi în stradă sunt membrii de partid."Dacă nu, oamenii să ştie că majoritatea celor care vor ieşi în stradă sunt membri de partid", a spus Udrea. (preluare Mediafax.ro)

Tanti, tanti! Protestul e un exercițiu democratic! Chiar dacă Zeus e la putere! Eu nu știu pe ce lume trăiești mătăluță, dar eu sunt în România aia în care guvernul din care merituos faci parte mi-a băgat mâna în buzunar și mi-a furat un sfert din salariu! Crezi tu, tanti, că e nevoie să fiu membră de partid ca să mă revolt? Fii pe pace, nu o să te deranjez miercuri, din cu totul alte considerente! Dar îți spun verde-n față, deși nu sunt membra niciunui partid: de abia aștept momentul în care îți vei căra pantofii cu toc în față de la cârma țării, momentul în care celelalte partide vor ajunge la putere și vor scoate la iveală măcar două trei măgării pe care le faci acum, pe bani publici, pe banii mei! Impostoareo! Mi-e silă de tine până în măduva oaselor! Și nu sunt membră de partid! Sâc!
Etichete: 12 comentarii |
CORA
Blogul meu a luat forma unui perete! Un perete pe care scrijelesc ori de câte ori am idei, energie și timp, idei, vise, întâmplări!
Deși mă puteți acuza de non-culoare, de aparențe anoste, simt că, în acest moment al toamnei mele, este template-ul care "mă exprimă" cel mai bine!
Și apoi, versurile lui Demis Roussous ni se potrivesc foarte bine, atât mie cât și blogului meu, încât nu aș putea să nu o declar MELODIA DE FUNDAL a blogului meu!

Partout autour de nous
Y a des signes d'espoir
Dans les regards
Donnons leurs écrits
Car dans la nuit
Tout s'efface
Même leurs traces

[Refrain:]
On écrit sur les murs
Le nom de ceux qu'on aime
Des messages pour les jours à venir
On écrit sur les murs
[ Find more Lyrics on http://mp3lyrics.org/5tTX ]
A l'encre de nos veines
On dessine tout ce que l'on voudrait dire
On écrit sur les murs
La force de nos rêves
Nos espoirs en forme de graffitis
On écrit sur les murs
Pour que l'amour se lève
Un beau jour sur le monde endormi

Des mots seulement gravés
Pour ne pas oublier
Pour tout changer
Mélangeons demain
Dans un refrain
Nos visages
Métissage

[au Refrain, x2]
Etichete: 5 comentarii |
CORA
Sunt fericita. Fara motiv.

CORA

ACEST LUCRU SEAMANA CU UN POPOR IN SANUL CARUIA S AU CREAT MAI MULTE PARTIDE, CU PLATFORME PROGRAM DIFERITE,FIECARE INCERCAND SA CONVINGA CA A GASIT CALEA CEA MAI BUNA PT BUNASTARE SI MERITA SA FIE ALEAPT A CONDUCE! DACA N AR EXISTA CREDINTA SAU POPORUL, N AR EXISTA NICI RELIGIILE SAU PARTIDELE! ASADAR, SA CAUTAM CREDINTA ADEVARATA, SI NU INTERPRETAREA EI! NU EXISTA MATERE IN UNIVERS, TOTUL ESTE ENERGIE, UNCAMP DE ENERGEI UNIVERSALA PURTATOARE DE INFORMATII. ACEASTA ENERGIE ESTE INSA DE 2 FELURI, UNA PRODUSA DE VIBRATII JOASE SI ALTA PRODUSA DE VIBRATII INALTE. ENERGIA ASA ZISA JOASA ESTE FOARTE DENSA, FIIND VIZIBILA. ASTFEL, ACEASTA ESTE PERCEPUTA CA MATERIE. ENERGIA INALTA, INVIZIBILA ESTE CEA CARE ALIMENTEAZA SISTEMELE DE ENERGIE JOASA, AJUTANDU LE SA SI MENTINA LEGAT STRUC
LEGATURILE STRUCTURALE. TEORIE. PT A INTELEGEMAI USOR SE POATE FACE O PARALELA CU APA, CARE ARE 3 STARI DE AGREGARE. ACEIASI MOLECULA H2O SE REGASESTE IN STARE GAZOASA, IN STARE LICHIDA SI IN STARE SOLIDA, DAR CU DENSITATI DIFERITE. STIINTA NE A AJUTAT SA AFLAM CA RESPIRAM ACEIASI SUBSNATNTA CARE NE POTOLESTE SETEA SAU NE FACE SA ALUNECAM IARNA PE STRADA. AFIRMATIA CA NU EXISTA MATERIE IN UNIVERS ESTE SOCANTA PT MEMBRII UNEI SOCIETATI BAZATE PE O EXISTENTA MATERIALA, INSA DESCOPERIRILE OAMENILOR DE STIINTA, DE A LUNGUL TIMPULUI, AU DEMONSTRAT ACEASTA TEORIE, INSA NU A FOST SUFICIENT MEDIATIZATA LA NIVELUL INTREGII SOCIETATI. DACA EXISTENTA NOASTRA, PRACTIC S AR BAZA PE ACEST LUCRU, MULTE DINTRE LEGILE EXISTENTE N AR MAI FI VALABILE,ELE FIIND CONCEPUTE PT VIATA MATERIALA.
ATUNCI LUMEA AR ARATA CU TOTUL ALTFEL. IATA PE SCURT ELEMENTELE CARE DEMONSTREAZA CA MATERIA ESTE DE FAPT O FORMA DE ENERGIE. SE STIE CA STRUCTURILE MATERIALE SUNT FORMATE DIN ATOMI, ATOMII DIN ELECTRONI SI NUCLEU, IAR NUCLEUL ESTE FORMAT DIN PROTONI SI NEUTRONI. TEORIA QUARCILOR AFIRMA CA UN PROTON SAU UN NEUTRON ARE CATE 3 QUARCI. DIN 1984, DOI FIZICIENI AMERICANI AU MERS MAI DEPARTE PRIN LANSAREA TEORIEI SUPERSTRINGURILOR.STRINGURILE SUNT CA NISTE CORZI DE CHITARA CARE VIBREZA TRANSPORTAND ENERGIE. ELE CONSTITUIE ELEMENTELE DE BAZA ALE CAMPULUI DE ENERGIE UNIVERSALA. PROTONUL SI NEUTRONUL SUNT FORMATI DIN CATE 3 STRINGURI, VIBRAND CATE UNUL PT FIECARE QUARC.
UNDA. SUPERSTRINGURILE VIBREAZA ASEMENEA UNOR VALURI AFLATE INTR O CONTINUA MISCARE IN SPATIU. ACESTEA NU POT FI PUSE IN EVIDENTA CU AJUTORUL APARATURII ACTUALE, CACI ELECTRONII SI QUARCII SUNT SITUATI, CA ORDINE DE MARIME, LA JUMATATEA UNEI SCALE CARE ARE LA UN CAPAT UN STRING, IAR LA CELALALT CAPAT O GALAXIE. ASTFEL UNDA ENERGETICA INVIZIBILA A STRINGULUI, DIN APROAPE IN APROAPE, FORMEAZA ATOMUL SI APOI MOLECULELE, CARE DEVIN VIZIBILE FIIND DENUMITE MATERIE!!!
EINSTEIN, PRIN TEORIA RELATIVITATII, ARATA, DE ASEMENEA, CA MASA ESTE TOT O FORMA DE ENERGIE. CELEBRA LUI ECUATIE E=mc la patrat, stabileste egalitatea intre E (energie) si M (masa) care este tot o energie, caci C la patrat(viteza luminii la patrat) este o constanta. O CRESTERE A MASEI DUCE, DIN CAUZA INMULTIRII CU ACEASTA CONSTANTA, LA O CRESTERE ENORMA A ENERGIEI. CU ACEASTA TEORIE, EINSTEIN, A EVIDENTIAT CA EXISTENTA SUB VITEZA LUMINII ARE O FORMA MATERIALA SUPUSA LEGILOR STIINTIFICE CUNOSCUTE, IAR PESTE VITEZA LUMINII SE AFLA SE AFLA INTR O ALTA STARE, INVIZIBILA, IN CARE SUNT VALABILE CU TOTUL ALTE LEGI. UNIVERSUL PARAPSIHOLOGIEI SE OCUPA CU CEEA CE ESTE DINCOLO DE EXISTENTA MATERIALA, INFLUENTAND O INSA PE ACEASTA. CONSTIENTIZAND ACESTEA, ALBERT EINSTEIN A AFIRMAT:
"EU STIU CA DUMNEZEU EXISTA, RESTUL SUNT AMANUNTE!".
(preluare articol de Romulus Popescu, la sugestia bunului meu prieten Gusty, cu care am adesea multe discuţii despre Crearea Lumii, Dumnezeu şi alte asemenea!)
CORA
Săptămânile trecute am surmontat probleme de sănătate, care îmi aduceau dimineaţa, la prânz şi seara nelipsite sesiuni de febră, care au reuşit să mă sperie suficient de tare cât să merg la medici prin diferite spitale, ba la ginecologie, ba la pneumologie.
Pentru ginecologie, aveam deja o trimitere pentru un control de rutină de la medicul de familie. Trimitere pe care am obţinut-o cu lupte aprige, de obţinere a adeverinţei de venit, programare şi tot tacâmul. Dacă ar fi trebuit să mai iau încă două - şi pentru pneumologie sau pentru analize urologice-, ar fi însemnat să mai stau încă vreo două săptămâni în aşteptare. Aşadar, am ales să merg la pneumologie la Camera de Gardă şi să fac analizele urologice din banii proprii.
Între imp, începusem un tratament, sugerat de un medic pe care îl cunosc, dar şi de medicul gincolog, care mi-a luat şi probe pentru Papanicolau. În timpul acelui consult, asistenta mi-a spus că această analiză costă 50 de lei, deşi aveam trimitere, bani pentru care îmi va da chitanţă! Ce-a făcut, ce n-a făcut, că nu am văzut niciodată acea chitanţă, pe care mi-a fost un pic jenă să o cer atunci.
Am sunat-o pe doamna doctor peste o săptămână şi mi-a spus că rezultatul nu a venit, am sunat-o peste două, rezultatul nu a venit, am sunat-o azi şi mi-a destăinuit: "Rezultatele sunt buna! AAAH, SI REZULTATELE AU VENIT DE CEVA VREME, DAR EU NU AM ŞTIUT CĂ DUMNEAVOASTRĂ AŢI FOST INTERNATĂ ŞI CĂ AŢI FĂCUT ANALIZA GRATUIT..?!?"
Deşi eram fericită că rezultatele erau ok, zâmbetul mi-a îngheţat subit. Eu? Internată? Da, nici eu nu ştiam acest aspect!
Aşadar, ce să înţeleg? Că tanti asistenta, a luat banii, nu mi-a dat chitanţă, mi-a făcut un bilet de internare...iar banii mei...îi acoperă gaura provocată de cei -25% furaţi de guvern! Oare asta mi-a fost pedeapsa că am refuzat din capul locului să le dau şpagă?


PS. Febra a trecut!
PPS. Toate analizele sunt OK!
PPPS. De ce nu mă încred în acest Papanicolau? De ce îmi încolţeşte ideea că mai bine aş merge eu la Medlife, unde am un abonament standard prin Mediafax, unde e gratuită consultaţia şi, unde probabil voi plăti din nou analiza cu pricina, poate chiar mai scump, dar ştiu că nimeni nu mă trage pe sfoară?
CORA
Astăzi am primit o lecție ... de viață! Lecții de plecăciune, modele de frunți aplecate, exemple de cum se pupă mai cu spor mâini "înalte". Lecții de luptă pentru a ajunge cât mai în față, jocuri de culise, sfori trase, capcane întinse inamicului. Toate acestea printre plecăciuni, închinăciuni, zâmbete mieroase și cuvântări cucernice.
Și așa am înțeles două lucruri:
A. De ce sunt unde sunt, cu perspective suficient de limitate cât să mă înec în "mediocritate".
B. Ce se va întâmpla cu mine dacă nu mă apuc să tocesc lecțiile de astăzi. Să le știu pe de rost, cu sfințenie, chiar și atunci când mă trezesc în creierii nopții...nu, nu să vomit, ci doar să merg la toaletă!
Și nu pot să nu mă întreb:
UNDE E LUMEA ACEEA DREAPTĂ ȘI MERITOCRATĂ,PENTRU CARE M-A PREGĂTIT MAMA, ÎN CARE COLOANA VERTEBRALĂ STĂ DREAPTĂ ȘI ESTE APRECIATĂ MAI MULT DECÂT GÂRBOVIȚII, APLECAȚII, PENTRU CA SABIA SĂ NU LE TAIE CAPUL P.U.P.I.N.C.U.R.I.S.T.???
CORA
Pentru ca nu pot lasa lucrurile atarnande, pentru ca faptul ca am pus mana pe acel bilet trebuie sa aiba o finalitate (nu este permis sa le dam copiilor impresia ca au scapat si de data asta), m-am tot framantat, am tot disecat problema, am tot analizat, am cumpanit. Ce decizie este cea mai buna in cazul de fata? Inca aleg intre a discuta cu ambii elevi sau a discuta cu intreaga clasa, fara a-i da exemplu pe cei doi. O discutie generala ar fi de folos nu numai pentru cei doi, dar si pentru ceilalti, care, ma tem, nu sunt mai departe de ei.
Problema majora este ca am inca dubii cu privire la imbunatatirile care ar avea loc in urma discutiei. Nu cred ca si-ar scgimba nici modul de a vorbi, nici de a scrie, nici de a gandi. Dar, in fond, e datoria mea sa subliniez ce e gresit si sa corijez, nu? Ramane in datoria si constiinta lor daca e cazul sa urmeze ce le spun...
Etichete: 11 comentarii |
CORA
Nu mitingul de astăzi este emblematic pentru ziua de azi! Deja începe să mi se ia de atâta revoltă fără noimă, care nu se finalizează prin nimic. Vina cui o fi, nu pot să realizez. Aşadr, nu aceasta mi se pare ştirea-eveniment care marchează Ziua Educaţiei.
Ci ştirea aceasta, care face o ierarhizare a priorităţilor românilor atunci când vine vorba de cheltuieli, care arată cam aşa:
(foto www.bursa.ro)
Ei, bine, faptul că românii investesc în educaţia lor un procent de 0.8% din veniturile lor, aceasta mi se pare o informaţie concludentă pentru destinul sistemului educaţional românesc.
Faptul că românii înţeleg prea puţin ca educaţia este o investiţie personală mai mare decât mobilarea locuinţei, acesta este motivul pentru care îngrijorarea mea, ca om al sistemului de învăţământ, creşte, tocmai astăzi, de ziua educaţiei.
De abia acum începe să mi se elucideze motivele pentru care respectul faţă de statutul profesional al cadrelor didactice este din ce în ce mai scazut, de ce părinţii se revoltă atunci când un profesor recomandă elevilor un atlas sau culegere, deşi nu au nimic împotrivă să plătească facturi Avon sau Oriflame lunare, mult mai mari.
Nici nu ştiu ce mă îngrijorează mai tare: răsturnarea valorilor, riscurile lipsei de educaţie sau faptul că sunt oblogată să trăiesc într-o astfel de societate, în care nici măcar optimismul pedagogic nu mai funcţionează aşa cum ar trebui...
Etichete: 8 comentarii |
CORA