CORA
La mulți ani mamei mele, care m-a învățat să fiu, mai întâi de toate, femeie! M-a învățat feminitatea, eleganța, duioșia și bunul simț! Îți mulțumesc, mama, pentru tot ceea ce sunt!Astăzi, de ziua femeii, m-am simțit femeie de-adevăratelea:
- m-am răsfățat cu un somn pe cinste
- am fost prin piață, dar nu am uitat sa trec și pe la magazinul de OJĂ
- am gătit - inclusiv dulcii și aromații măcinici pentru mâine
- am făcut ordine prin șifonier
- am aranjat hârțoagele (Doamne! ce de mai sunt!!!)
- am ascultat muzică bună bună
- mi-am aranjat unghiile, dințișorii (care îmi fac ceva probleme de ceva vreme)
- am găvărit cu my very best friend
- am răspuns domnilor galanți care m-au felicitat pentru feminitate
- am primit un trandafir roșu de iubire de la soțul meu, un pumni de ghiocei proaspeți, sărmăluțe de post delicioase și pâine de casă, pe care mi le-au trimis doamnele din parohia lui, care m-au făcut să uit de calculat calorii...

Da, sunt femeie! Și aș fi vrut în postarea asta să vorbesc despre feminitate și să critic acele femei care uită să fie femei. Aș fi fost tentată să arăt cu degetul pe femeile care sunt NUMAI mame, NUMAI gospodine, uitând să își celebreze în fiecare zi gingășia și senzualitatea.

Dar nu am să o fac. Pentru că aș fi acea femeie care bate câmpii, care vede viața numai din punctul ei de vedere, acea femeie mai puțin înțeleaptă, altfel de cum mă consider. Așadar, evident, am să îmi echilibrez punctul de vedere și am să vorbesc despre femeile fericite. 

Nu contează dacă femeile aleg să fie ba mame, ba gospodine, ba iubite, ba amante. Nimic nu e mai important decât să fie FERICITE cu alegerile pe care le fac. Și să aibă lângă ele bărbatul care să le aprecieze pentru ceea ce sunt ele. Căci, în zadar aș sfătui eu o doamnă să aibă mai multă grijă să își coafeze părul, dacă soțul ei ar aprecia-o mai mult pentru plăcinta bună pe care o coace în cuptor, deși părul va căpăta aromă de măr copt.

Așadar, FEMEIE, nu uita de tine! Dacă tu vei fi fericită, vei împrăștia în jur iubire, armonie, prospețime, pasiune și poftă de viață! Nu te încorseta în prejudecăți sau nu te lăsa pradă rebeliunii dacă nu îți este benefic! Fii naturală, fii TU, fii fericită! Și luptă pentru asta! O meriți!

La mulți ani!
3 Responses
 1. Flyerboy Says:

  O primavara perfecta iti doresc!


 2. mama Says:

  De ce ma faci sa plang? Nu ca nu este placut ceea ce am citit, insa e tare greu de suportat emotional.
  Iti multumesc , puiul meu, pentru urari, iti multumesc pentru ceea ce esti acum, lucru care ma face sa fiu atat de mandra de tine!!!!!!


 3. Ady Says:

  Buna ziua,

  Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

  Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
  Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

  dumitru_gabriela31@yahoo.com