
Poate că nu aș fi scris despre dieta mea niciodată, cel puțin nu până la rezultate vizibile și demne de laudă!
Dar astăzi am trecut prin cea mai mare piedică de până acum, piedică pe care încă o surmontez, iar această postare este parte a reabilitării mele emoționale.
De unde să încep?
Probabil că ar fi bine să reamintesc toate încercările eșuate de a slăbi, eșuări datorate în mare parte slabei mele motivații și a apetitului crescut pentru mâncărurile cele mai delicioase și mai...nesănătoase în același timp. Nu de puține ori am scris și aici despre ele, deci nu e cazul să le reamintesc.
De data aceasta, mi-am zis că nu mai fac un caz din lupta mea cu kilogramele mele, însă scopul terapeutic al blogului intră acum în acțiune.
De două săptămâni țin o dietă disociată (să nu sară nimeni pe mine cu gura, știu că nu e prea sănătoasă, dar e mai singura cu care mă împac!), iar companionul meu de luptă este Răzvan. În prima zi am crezut că mă zgării pe ochi de foame și nervi, în a doua zi am fost foarte optimistă, mai ales că trecusem de pragul psihologic al primei zilei, iar începând cu a treia zi am început să intru în normal și să fiu ok cu mine însămi și dieta mea.
Azi am urcat pe cântar: - 4 kilograme. Am fost oarecum mulțumită de rezultatele mele, dar m-aș fi așteptat, sincer, să fie mai multe, mai ales că sunt primele săptămâni, știind că în cele ce urmează, ritmul slăbirii încetinește.
Prin cea mai nefericită împrejurare a sorții, a venit și Răzvan să se cântărească. El a reușit să slăbească numai săptămâna aceasta 5 kilograme!!!??!!
Nu vă puteți imagina ce stare de ofticare cronică m-a apucat, de îmi venea să plâng cu lacrimi de uriaș rănit în dragoste. Mai adăugați și privirea de triumfător a lui, urmată de una plină de milă față de mine, care, deși țin aceeași dietă ca el, nu ating aceleași performanțe. Primul lucru care mi-a trecut prin minte a fost că e cazul să renunț. Am șters imediat cu buretele cele 4 kilograme pierdute de mine, performanță neglijabilă față de a lui...Și mi-am zis: la naiba, după ce că mă chinuiesc atât, nici nu slăbesc, deci renunț! Iar preț de o oră exact asta am făcut. În timpul ăsta am luat masa de prânz, unde am servit o porție de mâncare cu pâine și o brioșă cu cremă de vanilie (alimente absolut interzise în dieta mea), plus un pahar de vin alb, alcoolul fiind, de asemenea, interzis.
Nu vă puteți imagina privirea îngrozită a lui Răzvan, căruia nu îi venea să creadă că am renunțat, tocmai eu, care ziceam că, de data asta, sunt în stare să fac și operații daca nu reușesc să slăbesc. Mă durea sufletul la fiecare înghițitură de pâine, dar eram absolut suferindă și simțeam că asta îmi este singura alinare...greșit. Acum regret! Dar sper că natura corpului meu să mă ierte.
Nu mă întrebați ce a vrut să însemne scăparea mea! Frustrarea de a nu fi slăbit sau dorința de a-l face să sufere pe Razvan pentru performanțele lui și să îi dispară privirile triumfătoare și totodată pline de milă față de mine? Oricum, asta am reușit să fac, pentru că m-a sunat după ce a plecat de la mine să îmi spună că speră că asta să fi fost o simplă scăpare, pe care să o trec cu vederea și să îmi văd mai departe de dietă, căci 4 kilograme în două săptămâni nu sunt deloc de neluat în seamă! Dar el cum a putut 5 kilograme într-o singură săptămână? Eu știu că jobul lui îl solicită mai mult fizic decât mă solicită pe mine școala, dar nu mi se pare corect și mă revoltă teribil întâmplarea!!! Sper ca prima criză a dietei mele să îmi treacă, mai ales vinovăția pâinii mâncate la prânz!
Concluzie 1. E minunat să ai pe cineva cu care să ții dietă. Sprijinul e reciproc, încurajările asemenea. Dacă îți mai e și coleg de viață și se întâmplă să împărțiți și aceeași locuință, deci și același frigider, totul pare perfect! Dar ce te faci când metabolismul lui e mai harnic decât al tău? Cum suporți ideea ca lui să i se spună "băi, ce te-ai tras la fata, se vede bine ca ai slabit...la tine...Cora...nu prea..."? Eu nu am suportat-o...mi s-a întâmplat chiar aseară, iar asta cred că a fost un bun precedent al crizei de azi...
Concluzie 2. Încep să îmi dau seama că, măcar pentru mine, devin un bun psiholog. A fost prima ieșire temperamentală din viața mea pe care mi-am disecat-o și pe care am încercat să o raționalizez.
Concluzie 3. Am ieșit învingătoatre din prima bătălie. Cum mama mă-sii oi fi la finalul războiului?
PS. Pare ciudat să scriu despre chestiunile astea aici, mai ales după ce îmi propusesem să nu mai scriu lucruri "prea personale", dar nah, este spațiul meu virtual și poate că, vreodată, vreo altă persoană se va confrunta cu probleme ca ale mele și îi va face bine să știe că ele sunt perfect normale.