CORA
Mi s-a recomandat testul TORCH. O porcărie, zic, din moment ce sarcina e deja instalată. Rezultatele proaste la această analiză nu duc decât la întreruperea de sarcină. Poate unele femei au sufletul să facă asta. Noi decisesem că, în orice situaţie, voi duce sarcina până acolo unde o pot duce, indiferent de malformaţii, rezultate proaste etc.

Revenind la TORCH. Ce credeţi? A reieşit că aş fi fost infectată în ultimele trei luni cu virusul rubeola, ceea ce semnifică malformaţii 100% la bebe. Am mers uşor temătoare la medic cu rezultatele, sperând într-un posibil fals pozitiv de pe buzele doctoriţei. Păi, cum să vă spun că în acelaşi cabinet mai era şi altă doctoriţă, pe care a mea nu a potolit-o deloc. Se comporta ca şi cum ea era doctoriţa mea...şi îmi recomanda călduros să avortez, că niciun medic nu îşi va asuma o sarcină cu aşa risc...să merg să repet repede analizele, că sunt la limita legalităţii, că de atunci încolo e ilegal avortul...În zadar încercam să îi explic mirobolantei că am avut rubeolă în clasa a 10-a. Avea un zâmbet ironic în colţul gurii: "dar, ce? Aţi verificat serologic? Poate era rozeolă, sau rujeolă"...ce să mai încerc să explic că nu am avut nicio bubă pe mine, că nu am avut febră, nici răcită nu am fost... Tanti doctora îmi aducea toate argumentele că aş fi putut fin bolnavă, fără să ştiu! Pe bune? Deşteapta pământului, rozeola o fac doar copiii!!! Toate acestea mi le spunea mirobolanta, care, repet, nici nu era medicul meu. Cealaltă, a mea, tăcea cu o privire tâmpă în foile cu rezultatul.

La un moment dat, cu o vagă urmă de pesimism...întreb: "Dar nu poate fi un fals pozitiv acolo?" Primesc un răspuns la fel de vag...da, poate fi...Încercaţi să repetaţi testul. "Unde?", întreb. "Păi, la Cantacuzino", răspunde a mea, încercând să intre pe o pagină web care nu răspundea la nicio comandă a ei.

În fine, am ieşit devastată din cabinetul groazei. Cerul era căzut cu totul pe mine. Se luptau atâtea furii în mine...Bietul Răzvan încerca şi el să mă încurajeze. Am ales să nu vorbim despre asta cu nimeni. Am ales să nu spun nimănui, decât vag, că analizele au ieşit prost şi că urmează să le repet. Încercam să mă întremez şi să gândesc pozitiv, ştiind că trăirile negative nu fac bine pentru bebe. Am ales să mă rog. Mult! Şi nu a fost în zadar.

Nu vă mai povestesc cum minunatul Cantacuzino recomandat de mirobolantele doctoriţe nu făcea analizele astea de peste 5 ani (minunată recomanare!!!). Am ales Medlife. Am refăcut indicatorii pentru rubeola şi testul de aviditate! Aveam inima cât un purice şi sufletul umbrit de frici. Într-o seară, găsesc pe mail rezultatul analizelor. Nici azi nu pot realiza de unde au dobândit cei de la Medlife adresa mea de email. Ce mai contează? Rezultatele erau bune! Nu vă imaginaţi ce poftă am chiar şi acum să fac un mic scandal doamnelor doctoriţe! Să merg la ele cu copilul în dinţi şi să le arăt pe cine ar fi vrut ele, cu priviri diabolice, să omoare, din cauza unei lipse acute de experienţă!

Repet, pentru toate mămicile care fac TORCH: Ce se întâmplă dacă IGM-ul iese pozitiv în sarcină? Ce se întâmplă dacă iese pozitiv vreun indicator la TORCH? Dragele mele, fără semne evidente de boală, nu vă alarmaţi! Rezultatele pot ieşi fals pozitive! Refaceţi analizele! Eu am fost acolo! Am crezut, aiurea-n tramvai, că port în pântece un copil cu malformaţii! Am plâns, mi-am făcut mii de scenarii sumbre şi mii de procese de conştiinţă că voi pune pe umerii copilului meu greutatea unei boli! Din pricina unor doctoriţe dornice de spectaculos, care se plictiseau, probabil, în cabinetul lor, frustrate că nu fac parte din echipele medicale din spitale mari...se înţelege şi de ce, am umbrit fericirea sarcinii mele! Mă aşteptam să o pierd, mă aşteptam la ce-i mai rău! Aiurea! Natura şi-a urmat cursul firesc, fără să ia în seamă fataliăţile unor doctoriţe idioate!

Mesajul meu de acum, de la un an de la întâmplare? Ia priviţi, stimabilelor, pe cine îmi recomandaţi să ucid în pântecul meu!

Etichete:
1 Response
  1. loristiuj Says:

    nu stiu ce sa zic... si eu am facut complexul Torch pentru ca am pisica si ma temeam de toxoplasmoza... acuma, nu as fi trecut la masuri radicale oricum, dar e bine sa stii pentru ca bebe sa fie mai atent monitorizat...
    Doctorita mea ginecoloaga (care e cam ca ultima descrisa de tine, dar eu am avut norocul sa nimeresc la ea din prima) mi-a spus ca oricum toxoplasmoza se ia mai des de la fructe sau legume nespalate, de la pamant si mai rar de la motani care stau curati in casa :-)