CORA
Eram, așadar, pe malul mării! Nimic nu prevestea că devenisem cuib pentru un pui plăpând, care se lupta să trăiască, în ciuda tuturor lucrurilor care l-ar fi putut distruge! Ca niciodată, eram mai certăreață cu prietenii mei, aș fi plâns din orice, aș fi dormit enorm (lucru pe care nu l-aș fi făcut în veci în vacanță). Mă aflam în pitorescul Balcic, când am crezut, pentru încă o lună la rând, că bebe nu vrea să apară! Îmi procurasem toate cele necesare unei noi runde menstruale, aveam și ceva sângerări, care mă făceau să fiu sigură că nici de data asta nu ne-a reușit. Și totuși, odată cu prima scaldă în apa mării, am spus adio și ultimei sângerări. „Ptiuuu, să vezi că am făcut-o lată, am răcit și acum va fi nevoie de noi tratamente, pe lângă cele care se anunțau deja la întoarcerea acasă”. Pe când îmi plângeam de milă cu voce tare, vocea Feliciei s-a umplut de entuziasm, ochii de o bucurie covârșitoare: „Coraaaaaaaaaaaaaa, ești însărcinată!!!” „Cum aș fi putut fi însărcinată când eu am început să am menstruație?” „Să vezi tu că ești!”. Departe de orice gând de acest fel, mi-am continuat concediul pe iubitul tărâm al Reginei Maria. La întoarcerea acasă...Felicia nu m-a lăsat până nu mi-am achiziționat un test de sarcină. „La ce bun?” gândeam, amintindu-mi de alte dăți în care cea de-a doua liniuță roz refuza să apară, iar eu mă descurajam din ce în ce mai mult. Ajunsă acasă, aveam să constat cu stupoare cu urmă vagă de roz pe cea de-a doua liniuță! „Nah, ca naiba, nici nu e total, dar nici nu pot spune că nu e! Așadar, sunt sau nu însărcinată? ”Nedorind să mă entuziasmez prea tare, am decis cu Răzvan să mai repetăm unul și a doua zi dimineața. De data asta, a doua linie s-a făcut mai roz ca rozul și da, mi s-a înrozit și sufletul de fericire! Mi s-au umplut instant ochii de lacrimi, am plâns mult, covârșită de o emoție imensă, care nu vroia deloc să îmi dea pace!
Au început mii de neliniști: tocmai urmasem o cură cu ciprofloxacină, intrasem în acea apă a mării,  folosisem absorbante interne...dacă am dăunat lui bebe?
Cui să spun prima oară? Cum va reacționa mama? Cum vor reacționa toți ceilalți? Cum va reacționa viitorul meu? Ce avea să mi se mai întâmple, nu aveam de unde intui...
Etichete: