CORA
„Când m-am trezit Arhiepiscop, mi-am luat rolul în serios încă din prima zi. I-am avertizat pe colaboratorii mei și pe viitorii mei colaboratori să nu încerce să mă lingușească și nici măcar să mă laude. (...) Prefer să fiu desființat de un critic bun decât consacrat de subalternii mei”.(IPS Bartolomeu Anania în cadrul emisiunii „Profesionișii” cu Eugenia Vodă)
Etichete: 1 comentarii |
CORA
Flori de Crivăț! Mulțumesc!

CORA
Iubitele mele,
Ieri ne-am petrecut ceaiul de la ora 5, cu arome de scorțișoară și biscuiți cu migdale, într-o atmosferă cu iz interbelic, care ne-a făcut să ne promitem că vom reveni...cu alți prieteni, cu iubiți sau mămici! Ne-am frumoase, romantice și voioase!
Într-o zi de vară fierbinte, într-o după-amiază de iulie de București, alegerile de petrecere a timpului împreună pentru foste colege de facultate, continuând o prietenie frumoasă, nu te pot duce decât într-un loc însemnat: Salonul de ceai Bernschutz&Co!
Pe o străduță liniștită, aproape de centrul bucureștean, sălășluiește un colț de rai pentru amatorii de momente tihnite alături de persoane dragi. Bunul gust te ademenește încă de la portiță, de unde observi un coș cu flori care te așteaptă să treci pragul. Te primesc cu brațele deschise ceșcuțe cu buline și ceainice înflorite, un samovar regal, felii de tort cu morcovi delicioși, ciocolată franțuzească și mii de arome de ceai care îți trezesc simțurile cu îndrăzneala cu care te întâmpină de pe rafturile cu atenție aranjate, din borcane mari, care de abia așteaptă să fie deschise pentru a te îmbăta cu savoarea unor licori magice! Colțul cu cărți bune, ilumnat de un „felinar” discret este, după mine, marele regal al acestui colț de rai! Reci sau calde, shake sau fresh, există din belșug opțiuni cu care să te răsfeți. Da, ai voie să te răsfeți după o zi încărcată, aici ai voie să lași deoparte griji și temeri și să te lași în voia bunului gust și a muzicii de calitate, care îți șoptește în surdină acorduri calde. Departe de vacarmul orașului, Salonul de Ceai este un minunat spațiu primitor, unde poți lăsa loc aducerilor aminte sau planurilor de viitor: întâlniri, cursuri de facultate, examene cu frici, petreceri într-o grădină ce urmează să o avem, nunți, viitori iubiți, aniversări și pepene! Dacă ar fi să găsim „cuvinte-cheie” pentru după-amiaza de ieri, ca pentru o monitorizare completă a evenimentelor, încropim următoarea listă: portocală, grapefruit, vanilie, ceai, pepene, linguriță rotundă, scorțișoară, fotograf, flori, ceainic, ceașcă, veioză, carte, suport de reviste, oglinzi, felinar, coș cu flori voioase, prietenie, zâmbet, compact - discuri, speranțe, tristeți, confesiuni, taifas, minunății mari și mici!
Vă mulțumesc, dragele mele, pentru momente valoroase:
















PS: Destinatarii acestui post de suflet sunt Corina, Andreea și Corina, care și-au exprimat dorința de a mai citi câte ceva scris de mine! Iată, deci, le dedic lor aceste gânduri!
PPS: Mulțumim, de asemenea, minunatului băiat care a acceptat să ne fotografieze împreună!
PPS: Salonul de Ceai l-a descoperit prietena mea, Ștefania, alături de care am petrecut momente frumoase, despre care am scris aici. Am revenit apoi cu micuța și voioasa mea prietenă, Florina Stoian, pentru ca anul trecut să aleg să petrec momente de vis aici alături de iubitul meu!