CORA
Azi nu am fost deloc aprinsă de flama patriotică şi aştept oprobiul public odată cu publicarea ideilor mele.

Astăzi, mai mult ca oricând îmi e ruşinea cât casa că sunt româncă, printre acei români care refuză să iasă din mediocritate, români care se complac în compromisuri ruşinoase, români care habar nu au de ce azi e Ziua Naţională a ţării.

Îmi e ruşine cu românii care ascultă manele pe iPhone 4, cărora le urlă Vijelie din X5, ruşine cu cei care nu scriu corect, ruşine cu cei care se comportă ca-n mahala, deşi trăiesc în buricul târgului, ruşine cu româncele care ies pe strada în colanţi, care nu au nimic altceva mai bun de arătat decât picioare şi fese.

Îmi e ruşine ruşine ruşine cu românii obedienţi şi fricoşi să ridice capul din mocirlă şi se mulţumesc cu prilejul de a fi călcaţi pe gât de sus cocoţaţi pe scaune înalte.

Îmi e ruşine cu parveniţii îmbogăţiţi peste noapte care put a prost-gust şi imbecilitate. Cu ipocriţii care au uitat ce înseamnă să fii om.

Nu degeaba pleacă oamenii bine pregătiţi din România. Pleacă, în primul rând, ca să scape din cloaca românească...pe care azi am sărbătorit-o cu mare festin...

Ce încheiere mai bună pot face decât citându-l pe Emil Cioran:
Doamne, ce vom fi făcut o mie de ani?! Toată viaţa noastră de un secol încoace nu este decât procesul prin care am ajuns să ne dăm seama că n-am făcut nimic... Comparaţia cu ce s-a îndeplinit în alte părţi ne-a relevat neantul trecutului propriu şi inexistenţa culturii noastre.
România n are nimic original în afară de ţărani, artă populară şi peisaj (de care nu e responsabilă). Dar cu ţăranii nu putem intra decît prin poarta de din dos a istoriei. Este înfiorătoare atmosfera primitivă, telurică, nediferenţiată a acestei ţări, îmbîcsită de superstiţie şi scepticism, amestec steril, blestem ereditar. Toată România miroase a pămînt. Unii spun că e sănătate; ca şi cum aceasta ar fi un elogiu! Să nu fim noi capabili a deveni mai mult decît un biet popor? Aceasta este întrebarea.
6 Responses
  1. Unknown Says:

    ACHIESEZ TOTAL LA OPINIA TA .
    Chiar as fi vrut sa postez azi de dimineata un astfel de mesaj pe blogul meu.
    Pana la urma postarea ta mi-a dat curaj in acest sens.
    M-am temut de reactiile negative ca si tine , ptr ca noua -ROMANILOR - ne place sa fim ipocriti.Tot anul trecem prin tot felul de lucruri neplacute si nu suntem multumiti de tara in care traim , dar cand vine 1 decembrie luam masca de mari patrioti.
    Suntem precum crestinii aceia , care tot anul se comporta cum vor , iar cand vine Craciunul sau Pastele ii apuca piosenia.

    FELICITARI PENTRU POSTARE, CORA!
    PS;SI BADEA A AVUT ASEARA UN COMENTARIU DE BUN SIMT .


  2. Nicu B. Says:

    F frumos, asa e!Si mie imi este greu cu cei care nu fac decat sa coboare statul uman normal al individului.....


  3. Sebastian D Says:

    Scuza-ma ca intervin destul de dur, dar imi este foarte greu sa ma abtin. Toate tarile puternice s-au dezvoltat prin patriotism. Noua ni se extrage acest sentiment din piept pe zi ce trece. Acest lucru este realizat de mass media si fiecare om in parte. Nu va dati seama ca suntem decat niste victime ale globalizarii? Am avut sansa sa traiesc in alta tara si nu mi-a fost greu sa observ iubirea lor fata de tara. Daca ne uitam in istorie, vom vedea cum au crescut celelalte popoare. Atitudinea noastra nu face decat sa contribuie la decliunul acestei tari. Decat sa ne plangem, eu zic sa luam atitudine, sa ne implicam in politica si sa convingem oamenii ca prin aceasta atitudine de rusine, dezgust nu facem decat rau(inclusiv noua). Eu zic sa nu ne mai plangem si sa comentam (romanii sunt buni la datul cu parerea) si sa facem ceva pt acest popor. Putem incepe prin www.romaniisuntdestepti.ro. Provoc toti tinerii la schimbare de atitudine!


  4. mama Says:

    Chiar sa-ti fie rusine pentru faptul ca ti-e rusine ca esti romanca!
    Sunt constienta de mizeria din jurul nostru, nu o neg, insa nu e suficient sa o constatam. Trebuie sa si facem ceva s-o inlaturam, iar meseria ta este cea mai potrivita sa te ajute sa contribui la educarea noii generatii. Daca unii romani sunt asa cum spui, si din nou nu neg, avem si noi o vina. Asa ca ar fi cazul nu numai sa punem diagnostic ci sa si vindecam.
    Imi place totusi sa cred ca nu ai uitat nimic din ce te-am invatat si din cum te-am educat. Fruntea sus! Mai avem motive sa fim mandri ca suntem romani. Mie nu mi-e rusine! Gunoaiele nu reprezinta Romania, chiar daca unii asa vor sa para lucrurile.


  5. mama Says:

    Mare dreptate ai, Sebastian!!!!!


  6. disa Says:

    M-am gandit de ce iubesc Romania.
    Pentru ca asa simt. E acelasi lucru cu a ma intreba de ce-mi iubesc mama. Acelasi sentiment, care vine din interiorul meu, si care n-are nevoie de explicatii.