CORA
Dimineață lenesă de vară. Aș mai dormi un pic. Poate că și adorm puțin, dar deschid speriată ochii și-mi amintesc: cartea doamnei Mura! Mă îmbrac val-vârtej și sper să mai găsesc deschis la Hașu*. Am citit cu bucurie pe Oltenițeanu' despre lansare, mi-a părut teribil de rău că nu am știut...să fiu și eu acolo, alături de cea care mi-a fost dirigintă și profesor favorit.
Uraaa, e deschis!
- Cartea doamnei Mura?
- Da, răspunde doamna zâmbind! 15 lei!
Doar 15 lei?! gândesc eu, uimită de faptul că povestea unei vieți poate avea un preț.

Este 15.45, iar după-amiaza a devenit ploioasă peste Oltenița. În camera mea albastră, camera copilăriei mele, mă regăsesc adulmecând gândurile doamnei de care am fost fascinată întreaga mea copilărie și adolescență.
Contează că-s aici, acasă. Citesc cartea în orașul în care a luat naștere povestea. Privesc emoțiile omului și ascult durerile femeii. Ce e sufletul unei femei, în cele din urmă? Un ocean de contraste!

Revin cu impresii!Mai am două sferturi de parcurs din carte!
* Hașu este librăria cea mai bine dotată din oraș, deținută de domnul profesor Hiticaș, pe care îl cunoaștem cu toții ca fiind...Hașu. :)
Etichete:
3 Responses
  1. Un weekend placut si lectura placuta !


  2. Monica Says:

    sa ne faci si noua recenzia si sa ne impartasesti emotiile:)


  3. Anonim Says:

    Cred ca o sa dau si eu o fuga sa-mi cumpar cartea. In scoala generala, am iubit franceza pentru ca mi-o preda doamna Mura, iar intamplarea a facut ca la BAC la informatica sa fie ea supraveghetoare in clasa mea. Este o femeie pe cinste!