CORA
Primul cuvânt care m-a durut a fost obezitate grad I, rostit de medicul care vine la început de de an școlar să cerceteze dacă suntem întregi, la minte și corp. Iar eu, pare-se, eram mai mult decât întreagă!
Știam că depășesc limitele normale, dar, nah, nu mă etichetase nimeni avizat în domeniu, așa că stăteam liniștită, potolindu-mă cu alinări de genul: EH, DACĂ TE SIMȚI BINE ÎN PIELEA TA, E OK SĂ FII CUM VREI.
Frustrările pe care încercam până atunci să mi le acopăr au fost scoase la suprafață, au început să mă macine într-o oarecare măsură, însă nu am luat niciun fel de atitudine. Asta neînsemnând că nu m-a durut.
În viața de zi cu zi m-am tot întâlnit cu fel de fel de cuvinte care m-au durut. Tare. Care, puse unele peste altele, mi-au construit visul de a fi slabă. De care îmi amintesc și acum, când am vreo pofta nemăsurată, pe care trebuie să o reprim. Și acum aud în urechile minții cuvintele care mă dor:
- Fuste mai mari nu avem!
- Vreau ca la nunta noastră să porți rochie de femeie slabă
- A zis că s-a săturat să fie mare în umeri
- Așa, mai bagă, micuțo
- Nu ai vrea să arăți și tu bine, uite cum o admiră toți pe X (colegă de muncă), nu ai vrea să se uite și după tine așa?

Da, sunt cuvinte care m-au durut cel mai tare. Sunt și altele, pe care m-am făcut că nu le aud.

Da, sunt cuvinte adevărate, poate răutăcioase, dar total adevărate.

Adevărul doare când îți zgândărește frustrările.

******************
La sfârșitul celei de-a 6-a săptămâni de dietă, graficul slăbirii mele arată așa:

19 Responses
  1. Anonim Says:

    Vreau sa spun ca nici eu nu reusesc sa slabesc deloc.
    Am aceeeasi problema ca si tine.
    Nu mananc mult ,dar mananc tot felul de prostii si mai ales dulciuri .
    Pana la urma , nu stiu..Nimeni nu e perfect si ar trebui sa te placa toti asa cum esti .


  2. loristiuj Says:

    măi Cora, wtf?!?!
    "Vreau ca la nunta noastră să porţi rochie de femeie slabă"
    eu sper că la nunta lor nici măcar nu te-ai dus.
    m-am enervat. Şi eu am proporţii, am şi eu o listă cu expresii din astea, dar nici una nu m-a enervat ca propoziţia asta.
    n-am pretenţia să-mi postezi comentariul, mi-am vărsat o frustrare :-)


  3. CORA Says:

    Anonimule,
    Vointa este cheia succesului! Si o dieta care sa ti se potriveasca stilului de viata!

    Stiu ca nimeni nu e perfect...si ca lumea trebuie sa ma accepte asa cum sunt. Dar atata grasime nu e deloc sanatoasa!


  4. CORA Says:

    Lori, nu ai vrea sa stii ca era vorba chiar de nunta mea :)).


  5. Unknown Says:

    Cora atunci imi pare rau sa-ti spun, dar cel care ti-a zis ca la nunta sa porti rochie de femei slaba e un mitocan.
    si eu am kile in plus, nu ma complac asa cum sunt, m-au deranjat anumite cuvinte, insa nu am permis nimanui sa ma jigneasca in asa fel, mai ales celui care pretinde ca vrea sa se marite cu mine. dute si te scarpina dupa cap badaranule si cautat-i femeie slaba.
    am avut un iubit vreo 5 ani si ne-am despartit, zice el, pe motiv ca luasem proportii. tipul avea alte bube la fund. si i-am spus ca in viata asta a lui sa intalneasca o fata superba, slaba, ce mai, femeia visurilor lui. sa o adore si sa o iubeasca vesnic si ea sa ea proportii la un moment dat, atunci ce va face? m-a sunat dupa ani si mi-a zis ca nevasta lui nu reuseste sa slabeasca kg puse in sarcina, insa o iubeste nebuneste. si i-am zis: las-o ca asa ai facut si cu mine. si-a cerut scuze si a inchis.
    imi pare rau pt cuvintele dure ce le-ai pus la suflet, insa vreau sa slabesti pt tine, pt sanatatea ta si linistea ta in principal si apoi ca sa poti purta o rochie de femeie slaba la nunta ta.


  6. CORA Says:

    Vero,
    Nah, nici el nu e vreun micut, si lupta cot la cot cu mine sa slabim! E visul lui si am sa tin cont si de el! :) Bineinteles ca slabesc pentru mine, in primul rand!


  7. Anonim Says:

    Iti tin pumnii Cora! Abia astept articolul in care ne vei povesti cum ti-ai realizat acest tel!


  8. Anonim Says:

    Cat despre comentariile rautacioase, stiu ca e greu sa nu le pui la suflet, dar uita-te mai intai ce fel de om le spune. Un om bun si intelept nu ar putea jigni pe cineva, iar altfel de oameni nu merita atentie, chiar daca isi revarsa frustrarile asupra ta. Cand mi-a spus cineva ''vai dar cum poti manca inghetata aia, nu stii ca se depunde pe fundic?'' i-am raspuns asa: ''Eu nu imi castig traiul cu asa ca imi permit sa mananc inghetata asta, si nu va fi o tragedie nici daca ma ingras de la ea.''


  9. aventoro Says:

    Pe langa dieta trebuie sa faci si mult sport. Incearca spinning, da rezultate 100%.

    Succes


  10. Monica Says:

    curaj
    lupta si fiecare cuvant pe care il primim e o lectie:)

    arata bine graficul tau:)


  11. CORA Says:

    Iulia, e greu sa nu te lasi atins de cuvinte grele. Dar, nah, trec ele, odata cu frustrarile! :)


  12. CORA Says:

    Sergiu, sportul este arma cu care voi lupta in faza de platou! Mersi de hint!


  13. CORA Says:

    Monica, lupt si lupt! Nici nu stii cate piedici am, chiar din partea unor persoane care ar trebui sa imi fie aliate...


  14. Orry Says:

    COra, daca vrei cu adevarat poti! Uite, tata a slabit 15 kg, renuntand sa mai manance seara, ori paine defel.
    Tin pumnii! Daca e important pentru tine sa slabesti, asa sa fie!


  15. angi Says:

    Daca o sa ajungi la kg dorite o sa te simti bine nu numai mental ci si fizic.
    Dupa ca am nascut am pus niste kg.Nici acum nu sunt atat de slaba cum mi-as dori,dar incerc sa mai slabesc si sa ma mentin in forma.
    Nu stiu cat iti permite timpul,dar fa si multa miscare.
    Multa putere iti/va doresc!



  16. Baimareanul Says:

    Felicitari pentru performanta ! In procesul pierderii kilogramelor, cel mai greu pas e intotdeuna cel care urmeaza. Ce trebuie sa inteleaga toti cei care vor sa slabeasca e ca nu exista greutate ideala. Exista doar stare de bine cu tine insuti si aceea trebuie atinsa. Cat despre cuvinte, daca le lasi sa doara, te vor urmari toata viata doar ca atunci cand vei fi slaba vor avea alte forme. Ii va deranja mersul tau, sau parul sau cine mai stie ce.


  17. Anonim Says:

    Eu am 1,70m si am avut 64 de kile.Mi s-a spus de multe ori "...avem chiar si marimea dv ", si crede-ma asta chiar suna prost !Am dat jos 9 kile si acum am 55 , sunt tare multumita.Nu te imbata cu apa rece numita sport, trebuie doar sa-ti schimbi felul de a te hrani , sa gasesti cantitatile care iti trebuie si sa respecti asta toata viata.Faza de platou e dura , dar numai cu rabdare si incredere o s-o depasesti, la mine a durat vreo 2 saptamani, dar a trecut.Repet , nu te forta cu sportul , o sa mananci enorm dupa , plus ca nu e sigur ca vei putea face sport toata viata.Dar cantitatea de hrana poate fi respectata pana in ultima ta zi.succes.


  18. adizzy Says:

    ziceai mai demult de muza, de un om care stiu ca a reusit, well din punctul meu de vedere tu esti muza mea :) da eu am o cantatitate mai mica de dat jos si un motiv gen trebuie sa arat bine la nunta fratelui meu, dar voi reusii, daca tu poti, pot si eu