CORA
Leapşa preluată de la Cony mă provoacă să vorbesc despre visele din copilărie legate de meseria mea.

Poate că sună un pic patetic...însă visul meu permanent a fost să fiu profesor. La grădiniţă, mă vedeam educatoare. La primară, eram învăţătoare, apoi profesor. Nu vă mai spun că până în clasa a VIII-a am avut un catalog în care puneam note unor elevi imaginari, dar pe cunoştinţele mele. Îmi amintesc cum mă dedublam: pe de o parte profesorul care preda (numai mama ştie cum a curăţat pereţii care îmi serveau drept tablă - ca la şcoală), dar care şi evalua, pe de altă parte elevul care învăţa şi "spunea lecţia". Aşadar, e decis, profesor am vrut să devin, profesor am devenit. :)

Printre picături, m-am visat agent FBI, cântăreaţă, dansatoare, psiholog (de meseria aceasta nu sunt deloc departe!), preoteasă (să nu râdă nimeni, vă rog, dar chiar a existat un moment în viaţa-mi când nu mă vedeam făcând altceva decât să fiu soţie de preot - culmea e că nici de asta nu sunt departe, dar traseul meu profesional îmi este clar mult mai clar!), contabilă, secretară, femeie de afaceri.

Nu aş spune deocamdată că am devenit ceea ce am dorit, pentru că parcă văd că mă va apuca un moment de flexibilitate, în care să îmi doresc să fac ŞI altceva. Cred că fiecare dintre noi simţim, la un moment dat, nevoia unei schimbări, unei evoluţii. Ce visez acum că voi face când voi fi şi mai mare de atât?

Îmi doresc să lucrez într-o companie în domeniul resurselor umane, îmi doresc să fiu MAMĂ (iar această meserie pare cea mai serioasă dintre toate), iar înspre bătrâneţe, mi-ar plăcea să lucrez într-o bilbiotecă sau librărie.

Tu, tu ce ai visat şi încă visezi că vrei să fii_
Etichete: , , , ,
10 Responses
  1. Monica Says:

    eu inca mai caut:P
    cred psihoteraput in prima instanta ...:D:)


  2. Unknown Says:

    Până pe la 12, 14 ani, mă vedeam pilot de curse. După, până pe la vreo 19 ani, mă vedeam şofer pe T.I.R.

    Acum, sunt ditamai plăvanu' şi visele m-au ocolit. Trăiesc sperând că ceva bun o să apară, orice ar fi. Asta e norocu' generaţiei noastre...


  3. Anonim Says:

    Multumesc, Cora, pentru raspunsuri. Dupa cum stii si eu am fost la un pas de a deveni profesoara. Si nici preoteasa nu mi-ar fi dispacut, asa ca don't worry !


  4. Flyerboy Says:

    In legatura cu visul tau de a deveni profesoara..lucru pe care l-ai si reusit..nu pot decat sa te felicit.
    Eu cand eram mic visam sa devin doctor...mi-ar fi placut la nebunie. Acum mi-as dori sa devin un om de afaceri, sa am propria mea afacere...sa fiu propriul meu sef...mai vedem pana atunci. O zi buna sa ai


  5. mama Says:

    Daca ar mai fi sa poti alege ce sa devii cand vei fi mare, nu-i asa ca tot profesoara te-ai face?


  6. CORA Says:

    Monica, cred ca niciodata nu ne oprim sa construim noi si noi vise!


  7. CORA Says:

    Adelin, poate ca e cazul sa iti trasezi un target si apoi sa lupti sa il atingi! Ce zici?


  8. CORA Says:

    Zburatorule, chiar vei avea propria ta afacere, daca iti doresti asta mult mult mult!


  9. CORA Says:

    Mama, cred ca tot asta as alege pentru perioada asta de varsta!


  10. CORA Says:

    Cony, mersi de leapsa! :) Om trai si om vedea unde ne va duce viata...!