CORA

Poate că nu aș fi scris despre dieta mea niciodată, cel puțin nu până la rezultate vizibile și demne de laudă!
Dar astăzi am trecut prin cea mai mare piedică de până acum, piedică pe care încă o surmontez, iar această postare este parte a reabilitării mele emoționale.
De unde să încep?
Probabil că ar fi bine să reamintesc toate încercările eșuate de a slăbi, eșuări datorate în mare parte slabei mele motivații și a apetitului crescut pentru mâncărurile cele mai delicioase și mai...nesănătoase în același timp. Nu de puține ori am scris și aici despre ele, deci nu e cazul să le reamintesc.
De data aceasta, mi-am zis că nu mai fac un caz din lupta mea cu kilogramele mele, însă scopul terapeutic al blogului intră acum în acțiune.
De două săptămâni țin o dietă disociată (să nu sară nimeni pe mine cu gura, știu că nu e prea sănătoasă, dar e mai singura cu care mă împac!), iar companionul meu de luptă este Răzvan. În prima zi am crezut că mă zgării pe ochi de foame și nervi, în a doua zi am fost foarte optimistă, mai ales că trecusem de pragul psihologic al primei zilei, iar începând cu a treia zi am început să intru în normal și să fiu ok cu mine însămi și dieta mea.
Azi am urcat pe cântar: - 4 kilograme. Am fost oarecum mulțumită de rezultatele mele, dar m-aș fi așteptat, sincer, să fie mai multe, mai ales că sunt primele săptămâni, știind că în cele ce urmează, ritmul slăbirii încetinește.
Prin cea mai nefericită împrejurare a sorții, a venit și Răzvan să se cântărească. El a reușit să slăbească numai săptămâna aceasta 5 kilograme!!!??!!
Nu vă puteți imagina ce stare de ofticare cronică m-a apucat, de îmi venea să plâng cu lacrimi de uriaș rănit în dragoste. Mai adăugați și privirea de triumfător a lui, urmată de una plină de milă față de mine, care, deși țin aceeași dietă ca el, nu ating aceleași performanțe. Primul lucru care mi-a trecut prin minte a fost că e cazul să renunț. Am șters imediat cu buretele cele 4 kilograme pierdute de mine, performanță neglijabilă față de a lui...Și mi-am zis: la naiba, după ce că mă chinuiesc atât, nici nu slăbesc, deci renunț! Iar preț de o oră exact asta am făcut. În timpul ăsta am luat masa de prânz, unde am servit o porție de mâncare cu pâine și o brioșă cu cremă de vanilie (alimente absolut interzise în dieta mea), plus un pahar de vin alb, alcoolul fiind, de asemenea, interzis.
Nu vă puteți imagina privirea îngrozită a lui Răzvan, căruia nu îi venea să creadă că am renunțat, tocmai eu, care ziceam că, de data asta, sunt în stare să fac și operații daca nu reușesc să slăbesc. Mă durea sufletul la fiecare înghițitură de pâine, dar eram absolut suferindă și simțeam că asta îmi este singura alinare...greșit. Acum regret! Dar sper că natura corpului meu să mă ierte.
Nu mă întrebați ce a vrut să însemne scăparea mea! Frustrarea de a nu fi slăbit sau dorința de a-l face să sufere pe Razvan pentru performanțele lui și să îi dispară privirile triumfătoare și totodată pline de milă față de mine? Oricum, asta am reușit să fac, pentru că m-a sunat după ce a plecat de la mine să îmi spună că speră că asta să fi fost o simplă scăpare, pe care să o trec cu vederea și să îmi văd mai departe de dietă, căci 4 kilograme în două săptămâni nu sunt deloc de neluat în seamă! Dar el cum a putut 5 kilograme într-o singură săptămână? Eu știu că jobul lui îl solicită mai mult fizic decât mă solicită pe mine școala, dar nu mi se pare corect și mă revoltă teribil întâmplarea!!! Sper ca prima criză a dietei mele să îmi treacă, mai ales vinovăția pâinii mâncate la prânz!
Concluzie 1. E minunat să ai pe cineva cu care să ții dietă. Sprijinul e reciproc, încurajările asemenea. Dacă îți mai e și coleg de viață și se întâmplă să împărțiți și aceeași locuință, deci și același frigider, totul pare perfect! Dar ce te faci când metabolismul lui e mai harnic decât al tău? Cum suporți ideea ca lui să i se spună "băi, ce te-ai tras la fata, se vede bine ca ai slabit...la tine...Cora...nu prea..."? Eu nu am suportat-o...mi s-a întâmplat chiar aseară, iar asta cred că a fost un bun precedent al crizei de azi...
Concluzie 2. Încep să îmi dau seama că, măcar pentru mine, devin un bun psiholog. A fost prima ieșire temperamentală din viața mea pe care mi-am disecat-o și pe care am încercat să o raționalizez.
Concluzie 3. Am ieșit învingătoatre din prima bătălie. Cum mama mă-sii oi fi la finalul războiului?

PS. Pare ciudat să scriu despre chestiunile astea aici, mai ales după ce îmi propusesem să nu mai scriu lucruri "prea personale", dar nah, este spațiul meu virtual și poate că, vreodată, vreo altă persoană se va confrunta cu probleme ca ale mele și îi va face bine să știe că ele sunt perfect normale.
19 Responses
  1. Monica Says:

    hei, inteleg ce spui si ce simti:)

    dar, eu cred, ca si Razvan, ca e ok 4 kg in 2 saptamani, desi nu sunt de acord cu modul tau de a slabi!!!

    ps. Cat despre lucruri prea persoanale, e locul tau de joaca, blogul, asa ca scrie ce simti si cum ti e bine!
    >:D<


  2. CORA Says:

    Monica,
    Cred ca asta asteptam...sa imi confirme cineva ca sunt inteleasa!
    Dap, ai dreptate, aici ma joc eu...desi, nah, in ultima vreme nu am prea avut timp nici de joaca asta! Rusine mie!

    Te pup!


  3. Ina Says:

    Cora, draga mea

    Nu uita ca barbatii slabesc mai usor decat femeile, se stie foarte bine asta. Deci, te rog, nu fii suparata. Ai slabit foarte bine in 2 saptamani...pai kg astea se dadeau jos in 4 saptamani, nu in 2 ca tine. Asa ca...felicitari!

    Daca tu crezi ca asta e singurul regim care da rezultate...te inseli.Cauta cartea doctoritei Gabriela Man si vei vedea de ce nu se mai slabeste la un moment dat, plus ca, daca nu faci corect combinatiile, n-ai nicio sansa sa slabesti.

    Nu vreau sa-i fac reclama dar cartea este mai mult decat eficienta...te ajuta sa slabesti foarte usor daca te tii de treaba, sunt 3 variante sau mai bine zis 3 programe de slabit.Totul e sa ai faina asta minunata din care sa-ti faci paine si dulciuri...da, dulciuri, cu fructoza.

    Daca mai ai nelamuriri scrie-mi si-ti voi raspunde cat de repede pot.

    Te imbratisez si nu te lasa, crede-ma ca nu-s povesti ce spun.


  4. Anna Ioni Says:

    Hmm , si pe mine ma bate gandul sa incerc o dieta disociata sa vad cum reactionez dar si pentru ca vreau sa slabesc:)
    Succes iti doresc, sper sa aibe rezultatele dorite:D
    Don't give up;)


  5. Si eu am inceput sa tin o cura acum doua saptamani. Am slabit intr-o saptamana doua kg, nu mancam dulciuri, fainoase, prajeli, grasimi etc. E destul de greu sa te abtii, mai ales cand in jurul meu toti mancau pizza, cartofi prajiti, dulciuri si alte bunatati si mai ales cand esti foarte pofticios. Dar mancam si eu ce imi placea (nu mi-e asa greu pentru ca sunt foarte pofticioasa la multe legume si lactate, nu mai vorbesc fructe...)Timp de o saptamana a mers perfect, slabisem vizibil, faceam zilnic cativa kilometri pe bicicleta si ma simteam minunat. Totul s-a sfarsit cand am mers la o petrecere si, dupa o zi in care nu avusesem timp sa mananc dupa programul pe care mi-l facusem, m-am indopat cu saratele si alune. O data ce ai cedat tentatiei, greu iti revii. De atunci mi-e foarte greu sa reincep, pentru ca nu mai am motivarea cu care am inceput: aceea de dupa Sarbatori, cand am zis ca TREBUIE si NU MAI POT SA MANANC CARNE SI DULCIURI.
    Trebuie sa faci sport, oricat de greu iti e, e foarte important, incearca sa gasesti ceva ce iti place: sari coarda, de ex.
    Si nu trebuie sa te fortezi. Cand ti-e pofta de ceva, gusta, dar doar un pic. Daca te abtii mult timp, risti la un moment dat sa clachezi si sa dai iama in ce e mai interzis sau nesanatos :), dupa care ramai cu frustrarea ca nu esti in stare. Suntem in stare, dar important e sa ne gasim dieta noastra, nu toti putem slabi cu aceleasi alimente. Plus ca nevoia de dulciuri are multe semnificatii.
    Trebuie sa poti, si nu fi obsedata de ideea de a slabi, gandeste-te in primul rand daca organismul tau e sanatos si fericit.

    Iti urez succes si sanatate!


  6. Florina Says:

    Esti foarte frumoasa si extrem de inteligenta! Sper sa reusesti in tot ce iti propui , cu atat mai mult cu cat cineva iti este alaturi ! La mine problema se pune,,viceversa":Iau vitamine pentru a avea pofta de mancare,calciul nu se fixeaza bine plus o oarecare subtensiune tratata azi cu un vin rosu!:)) Pupici!


  7. Anonim Says:

    Cora gasesti pe internet sau in cartile de specilitate nenumarate articole care vorbesc despre faptul ca barbatii slabesc mai usor decat femeile. Nu trebuie sa te compari cu nimeni, mai ales cu cu cineva din sexul opus.
    Felicitari oricum pentru initiativa si kilogramele pierdute.
    Mie cand mi se face pofta de ceva bun, mananc un iaurt in care pun eu fructe (mere, portocale) si ma satur, fara sa trebuiasca sa ma ating de dulciuri.
    Iti doresc mult succes si iti tin pumnii!


  8. CORA Says:

    Buna, Catalina!
    Multumesc fain pt recomandarea cartii! Am citit si eu o sumedenie de articole, chiar si carti, astfel incat am ajuns sa stiu ce trebuie sa fac, dar sa imi lipseasca total motivatia.

    Nu am spus ca dieta disociata e singura care ajuta la slabit, ci e cea cu care ma inteleg eu cel mai bine. Pentru ca se muleaza bine pe ritmul meu, pe programul meu.

    Duminica frumoasa iti doresc!


  9. CORA Says:

    Anna,
    Unii prieteni imi spun ca este o dieta drastica, altii ca este o dieta cu care slabesti ceva, dupa care stagnezi, deci trebuie sa schimbi. Nu o sa iti fie greu, dar trebuie sa fii puternic motivata!


  10. CORA Says:

    Alexandra,
    Exercitiul fizic...cred ca e singurul pe care nu pot sa il fac...din lipsa de timp si energie! Poate am sa ma adun candva, cumva, sa fac caateva exercitii, dar numai cand voi ajunge la platou!
    Sa stii ca natura te iarta pentru alune si saratele si nu le depune pe corp, mai ales daca in ziua urmatoare consumi calorii mai putine, care sa le compenseze! Mai ales ca la tine nu exista alimente interzise, cum a fost cazul meu! Si tot sper ca trupul sa ma ierte si sa nu le depuna!
    Nici eu nu consum prajeli, nebunii...iar partea proasta e ca nici inainte nu prea consumam....pe mine fainoasele si paine excesiv de buna pe care o preparam eu la masina de paine, astea m-au ingrasat in exces. Si combinatiile prost facute intre alimente!
    La mine nu merge cu portii mici. Pentru ca sunt nesimtita! :D Nu am simtul masurii, asta am vrut sa spun! :D
    Sa te reapuci de dieta increzatoare, ok? Chiar daca mai gresesti din cand in cand, e ok daca in ziua urmatoare compensezi!


  11. CORA Says:

    Florina,
    Nu stii cat imi doresc sa fi avut un metabolism ca al tau! Este mult mai usor sa bei un pahar de vin rosu si sa iei niste vitamine decat sa te abtii intr-o veselie de la ceea ce iti place! Lupta este cu mult mai usoara!

    Te pup tare tare de tot!


  12. CORA Says:

    Iulia,
    Barbatii astia...chiar si la slabit ne-o iau inainte! la naiba! Chiar ma enerveaza cumplit chestia asta! Sper sa reusesc sa trec cu vederea complimentele pe care le primeste pentru kilogramele pierdute, iar eu sa zambesc frumos, stiind ca fac exact aceleasi eforturi ca si el...Multam fain de incurajari! Am sa reusesc! Stiu asta!


  13. Ina Says:

    Mersi la fel, Cora!

    Totusi tine minte ca niciun regim n-o mai slabea pe dr Man pana cand n-a scos faina cu IG mic...si combinatiile numai cu IG mic. Asta chiar ca da rezultate si nu te chinuie deloc! De fapt e un stil de viata...bafta!


  14. loristiuj Says:

    disociate e şi preferata mea. Mă gândeam să o reiau şi eu în primăvară.


  15. Alexandra Says:

    Cred ca ti-a facut bine sa ai o mica scapare, pentru ca eu una te stiu ca pe o persoana linistita, calma. Si era absolut normal sa te oftici ca nu iese niciodata asa cum vrei tu. Dar trebuie sa ai incredere in tine si nu uita ca fiecare om are propriul metabolism. Bafta multa :*


  16. Tasha Says:

    Se poate slabi daca ai vointa!
    Am slabit si eu in Italia 4 kg...si asta intr-o luna..e admirabil nu? dar n-am mancat paine deloc...si am renuntat la dulciuri!
    Te rog Cora mult,ai o lepasa la mine pe blog...


  17. mihaela Says:

    succes Cora, tine-te bine!
    in chestia asta cel mai important e sa insisti, chiar daca mai calci pe alaturi...iti tin pumnii!


  18. scuze ca scriu aici despre acel coment. ... trebuie sa citesti cu atentie ce am scris in postare si cantarite toate argumentele si cele mai dure ... inca mor oameni de foame ... nu ne permitem pensii prea mari peste 3000 ron .


  19. nu am votat Niciodata cu nimeni si nici nu am sa merg la vot pana cand nu se anunta impozitari masive de averi .