CORA

S-a nimerit ca în seara aceasta să ies la o pizzerie unde o puștoaică își sărbătorea ziua de naștere. Invitați:fete și băieți de maxim 18 ani. Preocupări principale:tutunul și fâțâitul la toaletă. Ținuta standard la toate fetele: un top cu decolteu, multebijuterii kitschoase, botine și...fuste de o palmă. Picioare frumoase, dar vulgar descoperite, șunculițe ieșite din fustele cu talie joasă și cu două numere mai mici, toate astea îmi treceau prin fața ochilor, și nu numai mie, ci tuturor consumatorilot din pizzerie, ori de câte ori mergeau fetele la toaletă. Și mergeau cam des, v-am zis doar că asta părea una dintre preocupările preferate: dusul și întorsul de la toaletă fâțâindu-și dosul sub privirile flămânde ale bărbaților de la mese.
**************************
Cadouri: doi urși de pluș, cât mine de mari! Ori eu am fost un copil matur ori adolescenții ăștia o dau în mintea copiilor, dar, să îmi zică și mie cineva...de când cumpărăm adolescenților jucării de pluș? Păi, nu se potrivește fusta prea scurtă cu plușul ala de care se bucură un copil de 5 ani. Bun, ce pot sa înțeleg? Că fusta e direct proporțională cu mintea purtătoarei!
***************************
La un moment dat, mi-a ieșit un porumbel din înțelepciunea mea de pre-părinte, către co-mesenii mei: "frate, dacă era vreuna copilul meu și se îmbrăca așa pentru o petrecere, înainte să iasă pe ușă, îi tăiam fusta aia de tot. Barem să știm și noi o treabă"! Rumoare și o replică de mă plesnește fix în moalele prejudecăților mele: "fatăăăă, nu mai gândi așa, că s-a schimbat lumea, nu mai e ca pe vremea noastră! Acuma fetele sunt îndrăznețe"!
Da.Corect. Dar,să îmi spună și mie cineva...de când bunul simț și bunul gust au vârstă?
18 Responses
  1. AndreeaS Says:

    Hei...total de acord..in afara de o chestie..Mie mi-ar placea la nebunie sa primesc un urs de plus cat mine :D. Pup. Miss you!


  2. CORA Says:

    da...plusul...emblema inocentei pierdute...Miss u too!!!


  3. Mihai Says:

    nu sunt fată, dar mi-a plăcut. :)


  4. Anonim Says:

    Ele sunt tipul de femei care isi expun corpul si tineretea ca pe o marfa, se culca cu toata lumea de buna voie dupa care predica in stanga si in dreapta ca toti barbatii sunt porci. Normal ca daca se comporta ca niste scroafe atrag porcii. La 18 ani deja arata uzat, la 25 nu vor mai fi bune de nimic. Si daca te gadesti fetele astea vor fi viitoarele mame ale colegilor copiilor nostri.


  5. hera mariana Says:

    Te salut Cora.:)
    Nu am trecut demult pe la tine dar cum nu mai scriu pe 100, am început să-mi caut prietenii vechi de anul trecut!
    Îmi place art. şi îţi dau dreptate în tot ce cuprinde.
    Moda nu obligă la fuste scurte !Iar obiectele de pluş sunt după mintea celui care le dăruieşte!
    Te pup şi numai bine!


  6. CORA Says:

    Mihai, am fost convinsă multă vreme că moda fetelor este răspunsul la cerințele băieților.

    Tu ești unul dintre cei care afirmă contrariul!

    PS. Mă bucură trecerea ta pe aici!


  7. CORA Says:

    Ele sunt tipul de femei care sunt numai o bucată de carne oferită ofrandă pe altarul plăcerilor bărbaților.


  8. CORA Says:

    Mariana, mă bucură regăsirea! Nici eu nu am mai scris pe 100Ro, nu ma intreba de ce...

    O zi miraculoasă îți doresc!


  9. Mariana Says:

    Cora,pacat ca e asa frumoasa adolescenta,dar "astea" nu isi dau seama de ea!e asa "naspa"sa veizi asa ceva...
    Week-end placut,te pup!


  10. hera mariana Says:

    Cora nu te întreb :) nu mă întreba nici tu!:))
    Poţi să treci pe la mine să vezi că noi nu facem fuste scurte... dar haine facem.
    Fiica mea a terminat UAD(modă şi design) si ai ce vedea!
    Te pup!


  11. Monica Says:

    Pe mine de ceva vreme ma socheaza. Ma oripileaza si ma revolta. Mi e si mila intr un fel de ele, apoi ma gandesc la parintii lor. Cat despre bun simt? Nu cred ca asociaza bunul simt cu notiunea de sexualitate si hormoni ce tropaie prin trupul lor...


  12. CORA Says:

    Mariana, nu vreau sa raman cantonata in idei prafuite si nici nu cred prea mult in prapastia dintre generatii, insa bunul simt trebuie sa ramana la locul lui.

    De altfel, cred ca fiecare generatie a avut tarfulitele ei.


  13. CORA Says:

    Uite, Mariana (Hera), poate asta e un post numai bun de pus pe 100Ro. :)


  14. CORA Says:

    Si maturizarea lor emotioanala, Monica? Si relatiile cu baieti hormonosi cu care doar isi rezolva problemele sexualitatii lor...nu cumva le mutileaza sufletele?


  15. angi Says:

    Imi plac tinerii,Cora, cu toate razvratirile lor..fustele scurte, decolteuri,freze...ATITUDINEA e ceea ce lasa de dorit.Sunt prea provocatoare,prea lipsite de bun simt(unele),de bun gust.Nu stiu cat e bine si de unde incepe prostia...fumatul,bautura,fataiala...
    Aici intervine deja educatia de acasa sau mai bine zis lipsa educatiei de acasa.
    In curand baiatul meu mai mare intra in lumea pe care ai descris-o.Nu-l pot feri. E ceva normal.Tot ce am de facut e sa cred ca se vor cunoaste roadele educatiei date pana acum.Sper ca va putea selecte binele de rau,prostia s-o lase in urma si sa isi traiasca adolescenta si tineretea frumos.


  16. CORA Says:

    Angi,
    Si eu ii iubesc pe adolescenti cu toate ale lor. Dar bunul simt e la locul lui si ii apreciez pe cei care il respecta! Ieri mi-au iesit in vizor adolescenti. Oricand popate fi vorba despre oameni in toata firea...


  17. Anonim Says:

    Trista poveste, dar intalnita din ce in ce mai des. Am observat si eu cadouri cu plusuri mari facute pentru toate varstele. Poate ca este asa cum spui tu emblema inocentei pierdute...

    Despre fete ce sa spun ? Se poarta ca niste piti, se cred in trend si se mira de ce lumea nu le intelege si de ce isi rateaza adolescenta.


  18. Si totusi,mai mult respecta un barbat o femeie decenta si echilibrata decat una care nu stie cum sa se dezbrace mai repede iar in cap detine un neuron eclipsat.