CORA


Decembrie cel festiv își face debutul cu o sărbătoate națională, după care, în lanț, sunt sărbători creștine care ne umplu sufletele de bucurie, casele de arome, orașele de lumini!

Mâine dimineață, copiii vor fi fericiți, pentru că vor primi în ghetuțe cadouri dulci, jucării mult dorite sau nuielușe cu tâlc.

Cine oferă cadourile? De unde vin ele? Cine le aduce? Magia sărbătorii se păstrează din an în an de ceva secole încoace și le spunem copiilor că vine Moș Nicolae, care, în chip tainic, face bucurii dulci în dimineața zilei sale.

Gustul amar pe care l-am simțit în copilărie, când am aflat că Moșul este mama, m-a făcut să decid că toți copiii vor ști de la mine că toate cadourile sunt aduse cu ocazia zilei Sfântului Nicolae, un Sfânt care iubeste mai ales copiii și vrea să îi vadă fericiți.

Recomand din sufletul de creștin și din experiența de psihopedagog să le vorbiți copiilor, nu despre un Moș Fantastic, ci despre un Sfânt aproape de ei, la care se pot ruga, la incoana căruia pot depune o rugăciune sau pe care o pot înfrumuseța cu o floare!

Și am putea, și cu această ocazie, să le vorbim despre bunătate, compasiune, fericirea de a face cadouri, chiar și ei, pentru a-i bucura pe alți copii ca ei, în numele Sfântului Nicolae!

Mii de gânduri cu mireasmă de scorțișoară vă trimit fiecrăuia dintre voi în ghetuțele speranțelor voastre!
7 Responses
  1. Marius Ola Says:

    Mersi mult pentru urări. Oricum, eu şi acum simt copilul din mine care se bucură fie şi numai pentru ritualul ghetuţelor, devenite între timp bocanci.:)


  2. CORA Says:

    Mutumesc si eu pentru trecere!

    Zi cu mult copil in suflet sa ai!


  3. Flyerboy Says:

    Merci pentru urari...Abia de acum incepe sa se simta mirosul sarbatorilor. Ador perioada asta. Un decembrie plin de bucurii sa ai :)


  4. Zadkielix Says:

    ACELEASI NOBILE URARI, de viata lunga, sanatate si implinirea tuturor dorintelor ce tin de bine, adevar si frumos!
    ;)


  5. angi Says:

    Acasa la noi Mark,mezinul,mai crede in Mosii cei buni.Asa i-am si explicat,atunci cand a venit cu nedumeriri in ochi.Auzise de la alti baieti mai mari ca nu exista asa ceva.Singura explicatie plauzibila a fost aceea ca atata timp cat mai exista OAMENI BUNi o sa existe si MOSI BUNI.Nu i-a trebuit mai mult.Ii asteapta cu nerabdare!:)
    Imi place atmosfera din"casuta" ta.Fulgii de zapada danseaza parca in ritmul acestei minunate melodii.O ascult de fiecare data cu mare,mare placere!


  6. Unknown Says:

    Foarte frumoasa urarea din final ,iar mesajul din text e binevenit ,mai ales in vremurile de acum , cand Nasterea Domnului si ziua Sf.Nicolae au devenit prilej de a sarbatori tot felul de ``mosi ``.
    PS-Absolut ingrozitoare inregistrarea Tv cu acei oameni care desi mergeau la Biserica si posteau ,stiau doar un lucru-de Craciun se taie porcul ,iar de Pasti mielul.
    Felicitari ptr mesajul transmis de tine !


  7. Miky Says:

    Minunat, articol Cora! Sunt intru totul de acord cu tine!