CORA
Dacă aş avea o putere mare mare, aş tuna şi i-aş aduna pe toţi cei care l-au votat pe Băsescu, inclusiv pe cei care o duc bine prin străinătăţuri, dar care decid pentru mine, în România, să mă lase băsescu şi boc să mor de foame, într-un colţ de ţară. Şi i-aş pune acolo şi pe cei care au stat acasă în ziua alegerilor! Şi aş face cu puterea mea un stat în stat. Guvernat de basescu, boc şi udrea. Să îi sugă doar pe ei de bani! Să tragă pe ei şi pe munca lor până nu or mai putea! Să se sature! Să urle de acolo din toţi rărunchii, aşa cum urlau ieri oamenii ieşiţi în stradă! Şi să nu se uite nimeni la ei, aşa cum nu se uita nimeni la OI ieri. Că aşa de tare ce sunt enervată pe ei! Ieri, o colegă la şcoală îmi spunea cât este de indignată de cele ce se întâmplă în ţară!!! I-am spus că eu încep să mă obişnuiesc şi că indignarea aceasta am trăit-o eu când românii l-au votat pe Băsescu. A tăcut subit! Ha! Deci şi ea l-a votat pe băsescu exact atunci când ne obliga să stăm acasă în concediu fără plată! Acuma de ce te mai iriţi, scumpa mea? Ia şi rabdă! Cea enervată trebuie să fiu eu, care trebuie să suport alegerile voastre fără cap!
****************************

Moţiunea a picat, Vivat moţiunea! - Deşi ştiu că nu e cazul să fiu ironică, nu mă pot abţine! Îmi doresc mai mult decât orice ca Guvernul ăsta penibil şi rău-făcător să se care la casa lui! Şi am toată aprecierea pentru membrii Opoziţiei care luptă, totuşi, să ne scape de ei. Că or face-o pentru a pune gheara pe putere, să mai crească în sondaje, sincer, nu mă interesează, atâta timp cât ar da cu idioţii ăştia de pământ! Însă, mă amuză că nici nu a picat bine o moţiune, că ei se şi gândesc la alta! Bineînţeles, pe legea asta a educaţiei, ar fi chiar culmea să nu depună moţiune! Aşadar, atâtea idioţenii guvernamentale, tot atâtea moţiuni!
***********************

Citesc prin blogosferă opinii conform cărora e ok că moţiunea nu a trecut, că oricum, nimeni nu e mai bun decât tandemul Băsescu-Boc-Udrea! Că, în fond, toţi politicienii sunt la fel! Dumnezeule, dacă se pune semnul de egalitate între Mircea Diaconu, de exemplu, şi Broscoiul (că am şi uitat cum îl cheamă...cel care zicea că Boc trebuie să mai încaseze pumni :O), atunci înţeleg şi eu de ce România e în punctul limită astăzi. Că nu suntem în stare să facem diferenţe calitative între cei pe care punem ştampile de vot. Cum naiba se face că mereu alegem taman pe cine nu trebuie şi apoi ne plângem. De pilda, bloggerul cu pricina se plângea că Vanghelie nu are ce căuta în fruntea PSD. Să nu uităm câte voturi aduce Vanghelie, ales tot de români, evident!
***********************

O bloggeriţă făcea o comparaţie între bugetul de stat şi cel al familiei. Şi că şi ea ştie cum e să nu mai ai bani şi cum toţi ceilalţi se uită urât la ea, aşa şi cu cei ieşiţi ieri în stradă, care ar trebui să înţeleagă că bugetul e limitat. Aş putea jura că ea ştie să realizeze priorităţi şi nu taie din suma alocată pe cap de membru al familiei numai ca să îşi cumpere perdele de mii de euro sau să facă nu ştiu ce călătorii în străinătate, în timp ce ceilalţi plâng de foame acasă. Şi că nu sacrifică nici din suma pentru educaţie sau sănătate. Aşa cum face guvernul boc. Care consideră că ifosele ministresei Udrea sau şpăgile pentru plata unui vot la moţiune sunt mai importante decât traiul la limita decenţei al românilor.
************************

Un lider de sindicat spune că e tare dezamăgit de faptul că moţiunea nu a trecut! Îl anunţ că nici nu va trece vreuna, că are tata boc bani să mai plătească şi alte abţineri! În schimb, nu m-am putut abţine să îi spun cât de mult mă bucur de dezamăgirea lui, aceeaşi dezamăgire pe care am trăit-o şi eu când ne-au spus că deschidem grevă generală pe termen nelimitat şi apoi...după trei zile ne-au spus să ne întoarcem la catedră!
***********************

Astăzi fac grevă! Sunt tot atât de şocată de greva de azi cum am fost şocată de întorcerea la catedră de care vorbeam mai sus! Oare cine şi când va înţelege că până nu blocăm sistemul pe nesimţiţii ăştia nu ii doare nici în cot de noi? Până atunci, câinii latră, caravana trece!
***********************

Un om se omoară de foame, alţi profesori încep si ei greva foamei, românii nu îi mai vor pe ăştia la putere, şi pe ei îi doare în cot! Au majoritate! Într-un Parlament care nu mai reprezintă pe nimeni! Câtă nesimţire adunată laolaltă poate să zacă în putorile astea? Să ne uităm mai bine în jurul nostru: oare a înviat Lăpuşneanu? Dacă noi nu îi mai vrem, ei ne mai vor! Nu, nu pe noi, pardon! Pe bănuţii noştri!
Etichete: ,
4 Responses
  1. Anonim Says:

    TRIST.
    Aveai preocupari mult mai inalte si nu te murdareai in lumea celor care nu cuvanta.
    Si eu sunt la fel de suparat pentru multe lucruri pe care le cunosti.La fel de bine cunosti faptul ca eu am devenit "oaia neagra" sau mai dramatic spus "glasul celui ce striga in pustie".
    Multi se bucura de atitudinea ta,dar cati o inteleg si ar avea puterea sa adere fara rezerve in sustinerea ei.
    S-ar putea sa te surprinda singuratatea ce te va inconjura cand vine vorba de solidaritate.Avem un presedinte si un guvern dupa chipul si asemanarea noastra.Nu sunt importati din alta zona a planetei si nici nu au venit cu farfuria zburatoare.S-au nascut si au crescut pe plaiuri romanesti.Unul s-a mai plimbat cu "paporu" iar celalalt a ramas traumatizat de spartul oualor in parte superioara a corpului uman care in cazul altor exemplare din specia om poarta denumirea de cap.
    Crezi ca merita sa scrijelesti pe perete cuvinte pe care nu le mai poti sterge?
    Poate merita si eu am obosit.Poate ai dreptate sa-ti strigi durerea sau disperarea.Poate mai sunt si romani care sa se eticheteze OM.Poate!Dar unde?


  2. CORA Says:

    Cred ca sunt un om frustrat care macar asa mai scapa de gustul amar facandu-l public. Nu caut nici oameni care sa ma aprobe sau sa mi se alature, asa cum, daca sunt oameni care vor sa ma acuze sunt liberi sa o faca. Nu ar fi nici prima si nici ultima oara.

    Vreau sau nu, viata cuprinde si latura asta amara, de care nu fug, o rumeg si apoi o arunc! Preocuparile mele sunt de tot soiul...si nu ma sustrag de la niciuna dintre ele! Mi le asum!


  3. mama Says:

    Iti amintesti, Cora? Cu ceva ani in urma sugeram unor copii, doi la numar, mandri nevoie mare ca au devenit majori, cam pe unde .....sa isi exercite proaspat dobanditul drept de a stampila. Nu m-au ascultat. Nu ii judec, au procedat cum au gandit. Asa au procedat si altii, nu? Ma gandesc ca...poate ...daca....ascultau, acum ai fi putut avea numai preocupari inalte, asa cum le numeste Bogdan. Insa preocupari inalte nu poti avea fara sa ai posibilitatea satisfacerii nevoilor primare care iti conditioneaza existenta fizica. Si cand aceasta iti este periclitata, e normal sa scrijelesti pe perete si in maniera asta. E o forma de a-ti face auzit glasul despre care as vrea sa cred ca nu striga in pustie.


  4. mama Says:

    Cora, e posibil ca Lapusneanu sa fie printre noi, si chiar daca suntem prosti ar fi bine sa accepte ca suntem si multi, asa cum probabil i se mai spune din cand in cand. Desi, dupa cum am vazut, nu prea s-a aratat impresionat de muntii aia de dosare.