CORA

ACEST LUCRU SEAMANA CU UN POPOR IN SANUL CARUIA S AU CREAT MAI MULTE PARTIDE, CU PLATFORME PROGRAM DIFERITE,FIECARE INCERCAND SA CONVINGA CA A GASIT CALEA CEA MAI BUNA PT BUNASTARE SI MERITA SA FIE ALEAPT A CONDUCE! DACA N AR EXISTA CREDINTA SAU POPORUL, N AR EXISTA NICI RELIGIILE SAU PARTIDELE! ASADAR, SA CAUTAM CREDINTA ADEVARATA, SI NU INTERPRETAREA EI! NU EXISTA MATERE IN UNIVERS, TOTUL ESTE ENERGIE, UNCAMP DE ENERGEI UNIVERSALA PURTATOARE DE INFORMATII. ACEASTA ENERGIE ESTE INSA DE 2 FELURI, UNA PRODUSA DE VIBRATII JOASE SI ALTA PRODUSA DE VIBRATII INALTE. ENERGIA ASA ZISA JOASA ESTE FOARTE DENSA, FIIND VIZIBILA. ASTFEL, ACEASTA ESTE PERCEPUTA CA MATERIE. ENERGIA INALTA, INVIZIBILA ESTE CEA CARE ALIMENTEAZA SISTEMELE DE ENERGIE JOASA, AJUTANDU LE SA SI MENTINA LEGAT STRUC
LEGATURILE STRUCTURALE. TEORIE. PT A INTELEGEMAI USOR SE POATE FACE O PARALELA CU APA, CARE ARE 3 STARI DE AGREGARE. ACEIASI MOLECULA H2O SE REGASESTE IN STARE GAZOASA, IN STARE LICHIDA SI IN STARE SOLIDA, DAR CU DENSITATI DIFERITE. STIINTA NE A AJUTAT SA AFLAM CA RESPIRAM ACEIASI SUBSNATNTA CARE NE POTOLESTE SETEA SAU NE FACE SA ALUNECAM IARNA PE STRADA. AFIRMATIA CA NU EXISTA MATERIE IN UNIVERS ESTE SOCANTA PT MEMBRII UNEI SOCIETATI BAZATE PE O EXISTENTA MATERIALA, INSA DESCOPERIRILE OAMENILOR DE STIINTA, DE A LUNGUL TIMPULUI, AU DEMONSTRAT ACEASTA TEORIE, INSA NU A FOST SUFICIENT MEDIATIZATA LA NIVELUL INTREGII SOCIETATI. DACA EXISTENTA NOASTRA, PRACTIC S AR BAZA PE ACEST LUCRU, MULTE DINTRE LEGILE EXISTENTE N AR MAI FI VALABILE,ELE FIIND CONCEPUTE PT VIATA MATERIALA.
ATUNCI LUMEA AR ARATA CU TOTUL ALTFEL. IATA PE SCURT ELEMENTELE CARE DEMONSTREAZA CA MATERIA ESTE DE FAPT O FORMA DE ENERGIE. SE STIE CA STRUCTURILE MATERIALE SUNT FORMATE DIN ATOMI, ATOMII DIN ELECTRONI SI NUCLEU, IAR NUCLEUL ESTE FORMAT DIN PROTONI SI NEUTRONI. TEORIA QUARCILOR AFIRMA CA UN PROTON SAU UN NEUTRON ARE CATE 3 QUARCI. DIN 1984, DOI FIZICIENI AMERICANI AU MERS MAI DEPARTE PRIN LANSAREA TEORIEI SUPERSTRINGURILOR.STRINGURILE SUNT CA NISTE CORZI DE CHITARA CARE VIBREZA TRANSPORTAND ENERGIE. ELE CONSTITUIE ELEMENTELE DE BAZA ALE CAMPULUI DE ENERGIE UNIVERSALA. PROTONUL SI NEUTRONUL SUNT FORMATI DIN CATE 3 STRINGURI, VIBRAND CATE UNUL PT FIECARE QUARC.
UNDA. SUPERSTRINGURILE VIBREAZA ASEMENEA UNOR VALURI AFLATE INTR O CONTINUA MISCARE IN SPATIU. ACESTEA NU POT FI PUSE IN EVIDENTA CU AJUTORUL APARATURII ACTUALE, CACI ELECTRONII SI QUARCII SUNT SITUATI, CA ORDINE DE MARIME, LA JUMATATEA UNEI SCALE CARE ARE LA UN CAPAT UN STRING, IAR LA CELALALT CAPAT O GALAXIE. ASTFEL UNDA ENERGETICA INVIZIBILA A STRINGULUI, DIN APROAPE IN APROAPE, FORMEAZA ATOMUL SI APOI MOLECULELE, CARE DEVIN VIZIBILE FIIND DENUMITE MATERIE!!!
EINSTEIN, PRIN TEORIA RELATIVITATII, ARATA, DE ASEMENEA, CA MASA ESTE TOT O FORMA DE ENERGIE. CELEBRA LUI ECUATIE E=mc la patrat, stabileste egalitatea intre E (energie) si M (masa) care este tot o energie, caci C la patrat(viteza luminii la patrat) este o constanta. O CRESTERE A MASEI DUCE, DIN CAUZA INMULTIRII CU ACEASTA CONSTANTA, LA O CRESTERE ENORMA A ENERGIEI. CU ACEASTA TEORIE, EINSTEIN, A EVIDENTIAT CA EXISTENTA SUB VITEZA LUMINII ARE O FORMA MATERIALA SUPUSA LEGILOR STIINTIFICE CUNOSCUTE, IAR PESTE VITEZA LUMINII SE AFLA SE AFLA INTR O ALTA STARE, INVIZIBILA, IN CARE SUNT VALABILE CU TOTUL ALTE LEGI. UNIVERSUL PARAPSIHOLOGIEI SE OCUPA CU CEEA CE ESTE DINCOLO DE EXISTENTA MATERIALA, INFLUENTAND O INSA PE ACEASTA. CONSTIENTIZAND ACESTEA, ALBERT EINSTEIN A AFIRMAT:
"EU STIU CA DUMNEZEU EXISTA, RESTUL SUNT AMANUNTE!".
(preluare articol de Romulus Popescu, la sugestia bunului meu prieten Gusty, cu care am adesea multe discuţii despre Crearea Lumii, Dumnezeu şi alte asemenea!)
Etichete: , ,
4 Responses
  1. angi Says:

    Mare dreptate in spusele lui Einstein!


  2. Anonim Says:

    Despre teoria relativitatii restranse puteti sa va informati in Wikipedia.

    Concepțiile religioase ale marelui savant sunt contradictorii. Astfel, în 1929, Einstein îi mărturisește rabinului Herbert S. Goldstein (1890 - 1970) (militant pentru drepturile evreilor):

    „Cred în acel Dumnezeu al lui Spinoza, care se manifestă prin armonia legilor universului, nu într-unul care se ocupă cu destinele și faptele omenirii"
    Către sfârșitul vietii, într-o scrisoare adresată filozofului Eric Gutkind, marele fizician afirmă:

    „Cuvântul dumnezeu nu este nimic altceva pentru mine decât expresia și produsul slăbiciunii umane, Biblia este o colecție de legende onorabile, dar primitive, care sunt, în orice caz, destul de copilărești. Niciun fel de interpretare, indiferent cât de subtilă, nu-mi poate schimba opinia".

    Religiozitatea nedefinită a marelui savant se referă mai degrabă la admirația pe care acesta o nutrește față de structura unei lumi, care se revelează treptat cu ajutorul științei. În 1926, într-o scrisoare adresată fizicianului Max Born, Einstein, referindu-se la principiul incertitudinii, scria: „Sunt pe deplin convins că Dumnezeu nu se joacă cu zarurile".

    „Dacă există ceva religios în mine, aceasta este admirația fără limite față de structura lumii atât cât ne-o poate dezvălui știința".

    "La science sans religion est boiteuse, la religion sans science est aveugle."
    (Albert Einstein / 1879-1955)

    "Je crois au Dieu de Spinoza, qui se révèle dans l'ordre harmonieux de ce qui existe, et non en un dieu qui se préoccupe du sort et des actions des êtres humains."
    (Albert Einstein / 1879-1955 / Télégramme au rabbin Goldstein de New York, avril 1929)

    "Je ne peux pas imaginer un Dieu qui récompense et punit l'objet de sa création. Je ne peux pas me figurer un Dieu qui réglerait sa volonté sur l'expérience de la mienne. Je ne veux pas et je ne peux pas concevoir un être qui survivrait à la mort de son corps. Si de pareilles idées se développent en un esprit, je le juge faible, craintif et stupidement égoïste."
    (Albert Einstein / 1879-1955 / Comment je vois le monde / 1934)

    EXISTENTA SUB VITEZA LUMINII ARE O FORMA MATERIALA SUPUSA LEGILOR STIINTIFICE CUNOSCUTE, IAR PESTE VITEZA LUMINII SE AFLA INTR O ALTA STARE, INVIZIBILA, IN CARE SUNT VALABILE CU TOTUL ALTE LEGI. UNIVERSUL PARAPSIHOLOGIEI SE OCUPA CU CEEA CE ESTE DINCOLO DE EXISTENTA MATERIALA, INFLUENTAND O INSA PE ACEASTA.

    Disertatia domnului Romulus Popescu are ca finalitate faptul ca omul de stiinta Albert Einstein are convingeri religioase puternice(ceea ce nu este in conformitate cu realitatea) sau ne demonstreaza necesitatea parapsihologiei?

    Cred ca ar trebui sa ne publicam propiile convingeri despre Dumnezeu si nu sa apelam la experientele altora.Daca traim prin convingerile altora vom ajunge vreodata sa fim autentici?Vom privi lumea prin filtrul propiilor experiente?Sau preferam sa aderam la doctrinele altora pentru a ne consolida propia pozitie!Mai putem in acest caz sa o numim propie?

    Cred ca dogmatica preotului Dumitru Staniloae ne poate edifica mai profund asupra realitatilor crestin ortodoxe decat logica unui savant cu o conceptie religioasa ambiguua.

    Cred de asemenea ca trebuie sa ne personalizam conceptia despre Dumnezeu si chiar despre originea universului dupa propiile trairi si convingeri.

    Originea universului este: DUMNEZEU = IUBIRE LA PUTEREA INFINIT!


  3. CORA Says:

    Angi, si pe mine m-a impresionat concluzia savantului!


  4. CORA Says:

    Parinte,
    Am ales sa scriu mot-a-mot articolul cu pricina pentru ca imi lipsesc convingerile cu privire la acest aspect!

    Cu privire la originile Universului am mai scris si aici http://cora-pedagogik.blogspot.com/2009/07/originea-vietii.html. Insa si acolo, tot preluari de idei am utilizat! Momentan...chiar nu pot fi autentica in propria-mi pozitie cu privire la acest subiect!