CORA
Săptămânile trecute, spitalul din orașul meu natal a fost în atenția televiziunilor, cu un caz de malpraxix, spuneau comentatorii.
Știrile au adus în prim-plan, cazul unui băiațel de 6 ani, care a murit după ce a fost adus la camera de gardă pentru o julitură pe care a căpătat-o în urma unei căzături, spune mama copilului. Se pare că medicul de gardă l-a tratat cu niște copci, numai că, diupă două zile, copilul a fost adus din nou la spital, pentru că se simțea rău. I-a fost administrat un tratament, numai că băiatul nu a supraviețuit.
Așa sunau știrile oficiale, care au fost preluate și de către site-ul Olteniței, www.oltenițeanul.ro (știrea o găsiți aici).
Numai că, la după câteva zile după înmormântarea copilului, au început să apară noi zvonuri, cum că aceasta ar fi fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni, iar șoferul a plătit părinții pentru tăcere și aceștia au mers la spital spunând ca băiatul doar a căzut! Dacă este adevărat și dacă părinții ar fi spus adevărul, probabil că medicii de aici nu l-ar fi tratat pe copil doar pentru o julitură, ci ar fi făcut investigații amănunțite, unde ar fi fost, probabil, descoperite, și leziuni interne.
Gura lumii spune că au avut loc scandaluri cu nemiluita în familie! Acum, că or înflori vecinii sau chiar așa o fi, nu avem de unde să știm. Nu avem decât să așteptăm încheierea anchetei oficiale, care va face lumină probabil în cazul acesta care a făcut totuși, destul de mult rău spitalului municipal, implicat în scandal. Același site arată aici care au fost urmările mediatizării pripite: Spitalul Municipal Olteniţa a rămas fără medici pediatri şi neonatologi în urma mediatizării negative a acestui caz. Singurul medic cu specializarea „pediatrie” care lucrează la această oră în spitalul olteniţean este directorul instituţiei, Liana Petculescu. Aceasta ne-a declarat că în 20 de zile, doar trei nopţi a dormit acasă. „Nu mai vin doctorii la gărzi. Doctor Niculescu a intrat în concediu medical iar după concediu se va pensiona. (mai multe detalii găsiți aici)
Deși, la prima vedere, cazul mă interesează puțin spre deloc, am și eu câteva opinii cu privire la ceea ce se întâmplă:
1. Spitalul din Oltenița este singurul din zonă, aici venind locuitori atât din oraș, cât și din comunele dimprejur. Oricât de puțin dotat ar fi el și oricât de neglijente sunt cadrele medicale (gura lumii poate povesti multe și mărunte), spitalul acesta este totuși...un spital...unde multe persoane s-a vindecat sau au primit măcar îngrijiri minime până au ajuns la București.
2. Dacă zvonurile sunt reale, mă întreb ce se va întâmpla cu mass-media? Va veni să repare imaginea pe care au reușit să o strice? Își va cere ea scuze în vreun fel pentru dorința nebună de a face din țânțar armăsar? MĂ ÎNDOIESC!
3. Rudele copilului au mers la OTV și au făcut acolo un scandal monstru! Or fi primit bani și pentru asta?
Etichete:
3 Responses
  1. tobi Says:

    NU cred ca soferul a platit parintii pentru tacere ....ii cea mai mare prostie ....desi poate ca este adevarat ca in romania totul este posibil


  2. Monica Says:

    ce uart
    totul e posibil in tara asta!
    sincer, nu ii inteleg pe parinti, daca intr-adevar "gura lumii adevar graieste"!


  3. Geocer Says:

    Si Mediafax-ul ce spune?