CORA
My very good friend, Stefania, mi-a sugerat de curand sa ii citesc scrierile unui tip, care poarta pseudonimul Tristan. Am cumparat cartea "Clepsidra cu pasi" si am constatat ca imi place. Iar azi am dat de o scriere care mi-a mers la suflet, "Palatul sufletului":
Palatul sufletului are o multime de incaperi. Fiecare camera are farmecul, misterul si parfumul ei unic. Prin multe dintre ele au trecut, sau chiar s-au stabilit, persoane care, de-a lungul anilor, au lasat daruri spirituale, unii chiar punandu-si amprenta prezentei, modeland stiluri si decoratiuni interioare.
xista insa si spatii nevizitabile, sufocate intre pereti tapetati cu indiferenta, spatii care pastreaza scheletele luptelor interioare, ale dramelor si intrebarilor fara raspuns, si chiar ciornele corigentelor emotionale. Cand intram uneori, sub pretextul de-a aerisi, de fapt adusi de porniri obscure, asemenea acelora care revin la locul crimelor comise, ne impleticim in lanturi de spaime, ne intampina, sadic, urletul de lup al temerilor, ne istovesc himerele traumatice ale confruntarilor tenebroase.

Viata ne ofera, zgarcit, dreptul sau speranta de a cladi si decora coridoare de lumina, sali, nise si firide in care stau frumuseti si valori niciodata visate. Pe unele dintre ele le descoperim accidental, altele ne sunt interzise. Din pacate pentru noi, planurile de constructie ale marelui Creator au fost desenate pe hartia virtuala a imaginatiei si nu s-au pastrat. Hotarat lucru, un gest deliberat.

Asa ca sufletele sunt, ele insele, o parte din arsenalul ispitelor sadite in calea noastra, bieti muritori, plante din Taina dintai a cunoasterii, spre a ne face sa pornim, din timp in timp, in aventura miraculoasa a explorarii vreuneia dintre ele. In mana, tinut strans, ghemul de lana din care urmeaza sa desfacem, centimetru cu centimetru, firul Ariadnei. Si pornim, cu credinta ca suntem bine echipati, in expeditia interactiva pe care o numim, neincapator cuvant, iubire.

Continuarea aici.
Etichete:
1 Response
  1. fefi Says:

    omul e mai mult decat fascinant!am citit cartea de prea multe ori si de maine ma apuc iarasi de ea...e geniala! e sublima si atinge toate corzile sufletului!
    cum as fi putut sa nu o recomand unei fiinte atat de complexe ca tine?
    lectura placuta si te pup apasat!
    te iubesc!