CORA
Azi. Ora 14.15. Aşteptam să se facă verde pentru pietoni. Implicit, era deja verde pentru maşini. Un Golf 5 dă să iasă din parcare, fără să se asigure că poate ieşi în sigurnaţă de acolo. Un troleu venea în viteză, ca să prindă încă verdele. Însă, l-a pierdut, căci a şters din plin Golful.
Partea amuzantă e că nici Golful nu s-a lăsat mai prejos. Şi şi-a luat avânt şi a buşit troleul, de i-a făcut ţăndări uşa (care e din sticlă).
Coboară şoferul troleului, se îndreaptă spre Golf...din care iese plină de nervi..o fufă...mă scuzaţi...o femeie! Cu gura cât şura, îl făcea cu ou şi cu oţet pe nenea şofer: "Ce, dom'le, n-ai văzut că ies?".
Între timp s-a făcut verde pentru pietoni şi am plecat.
Stau însă să mă gândesc...ce o fi în mintea femeilor când se urcă la volan? Este ştiut că pentru ele nu există oglinzi şi se cred zânele şoselelor, însă cât de importantă să crezi că e specia feminină la volan astfel încât să te aştepţi să îţi ofere toată lumea prioritate, indiferent de ce mişcare vrei să faci? Păi, bărbaţii soferi nu ştiu replica aia...LADIES FIRST?

PS. Fără niciun fel de urmă de misoginism, consider că femeile în trafic sunt o pacoste şi că locul lor...e în dreapta spate! Femeile care conduc bine sunt doar excepţia care confirmă regula!
8 Responses
  1. DOAR NOI Says:

    :))
    Se vede ca nu ai incercat macar sa faci scoala de soferi. :))

    Exista si soferite atente...

    Zambete si ai grija pe unde mergi!


  2. CORA Says:

    Desi Razvan de vreo doi ani sa urmez scoala de soferi, desi insista cum poate mai bine si mai mult, desi masina sta la usa blocului si as putea sao iau oricand, nu ma simt in stare sa conduc. Punct.

    Soferite atente...atat de atente ca turbezi cu ele in trafic...Cand sunt atente, merg prea incet, de-ti vine sa plangi de ciuda ca ai nimerit in spatele lor!

    Doamne fere sa dau de vreuna in trafic!

    Zi frumoasa sa ai!


  3. Monica Says:

    Eu niciodata nu ma urc la volan fara cineva de baza in dreapta mea:))
    Mi-e frica de mor si punct.


  4. Anonim Says:

    Nu stiu daca e corect sa spui ca femeile sunt o pacoste in trafic. Femeile responsabile pot fi soferi chiar buni! Si cred ca mai degraba pitipoancele care isi fac machiajul in masina, sau cele care nu stiu sa acorde prioritate sunt exceptiile, si nu cele care conduc bine. Daca nu ar fi asa, ar insemna ca femeile sunt nu numai lipsite de talent la sofat (ce poate fi valabil pentru ambele sexe), ci si lipsite de responsabilitate si bun simt. Mama mea conduce de 30 de ani, si conduce mult mai bine decat o multime de barbati, mai bine si ca tata, care este un anti-talent in acest domeniu. Si am prietene si verisoare care conduc la fel de bine, fara probleme. Eu am permis de 4 ani, dar nu imi place sa conduc, asa ca nu ma aventurez.
    Dar gernealizarile nu sunt bune la nimic.
    Pe mine era sa ma calce un barbat pe trecerea de pietoni, chiar daca mai regulamentar ca mine chiar nu stiu cine circula. Asa ca greseli si prostii pot face atat barbatii cat si femeile.


  5. elite Says:

    Parerea mea este ca noi,femeile sunt mult mai atente,chibzuim de doua ori pana sa decidem...Poate ne miscam mai greu dar,mai sigur!


  6. Anonim Says:

    Oamenii inconstienti fac parte din ambele tabere: atat femei, cat si barbati. Trebuie sa fii foarte stapan pe tine, sa anticipezi situatiile, sa urmaresti distantele, semnele si mai ales sa cunosti regulile de circulatie, lucruri de care nu toata lumea e capabila. Si eu consider ca nu e general valabila afirmatia ta, ca femeia in trafic reprezinta o pacoste si ca locul ei e in dreapta. Sunt oameni si oameni si totul depinde de firea celui care conduce si, in mod normal, de capacitatile sale. Pot spune ca am devenit un pieton mai atent de cand fac scoala de soferi. Imi place foarte mult si ma relaxeaza, insa am avut si zile in care, suparata fiind, nu ma simteam in stare sa conduc. Sunt situatii si situatii, un sofer bun se vede de la prima ora (vorba instructorului meu :)). Trebuie sa ai si acel "ceva", sa ai chestia asta in sange. Mai am putin pana sa devin soferita :)


  7. loristiuj Says:

    eu am o problemă cu persoanele care vorbesc la telefonul mobil în timp ce conduc...
    nu ştiu cum să-ţi spun, dar numai bărbaţi am văzut făcând asta...

    - cred că prostia nu are sex! putea la fel de bine să fie şi un fuf la volanul ăla :-)


  8. disa Says:

    probabil, femeia respectiva n-a mai condus cam de mult timp. Ca mine, care mi-am reinnoit recent permisul. De necesitate, nu de fudulie...