CORA
...însă îmi instalează o stare de introspecție soră cu o autoședință de psihoterapie!

Cum e cu empatia, până la urmă? Cum se însoțește ea cu lupta pentru supraviețuire?
Uitându-ne în grădina creștină, nu există mântuire fără iubirea pentru ceilalți!
Amintindu-mi de Darwin, lupta pentru supraviețuire este câștigată de cei mai puternici! Poți fi puternic oprindu-te să plângi orice om de pe stradă?

Vă amintiți de cursa ologilor, când scaunul unuia dintre concurenți s-a răsturnat și toți ceilalți s-au oprit și au trecut împreună de panglica ce marca sfârșitul cursei, considerându-se toți învingători? Oare e valabil și pentru noi, cei normali? Sau noi trăim într-o societate spartanică, unde nou-născuții handicapați erau aruncați la groapa de gunoi?

Eu? Eu cum trebuie să fiu? Eu trebuie să fiu așa cum mă învăța mama, caldă și blână? Sau trebuie să taxez orice urmă de prostie? De ce trebuie să fii șmecher ca să supraviețuiești? De ce voi, adulții, nu ne-ați creat o lume dreaptă? De ce ați permis să se răstoarne scara valorică? De ce tupeiștii ies mereu în față și de ce ceilalți rămân mereu în umbră? Ce fel de societate ne dați moștenire, domnilor adulți? De ce trebuie să renunț la toate cele învățate acasă? De ce România e o junglă?

Oare vom lăsa și noi, tinerii de acum, copiilor societății noastre aceleași tare care mă destructurează pe mine astăzi?
Etichete: ,
3 Responses
  1. mama Says:

    Aceleasi intrebari mi le-am pus si eu la randul meu.....Nu mi-a raspuns nimeni. Si am tot sperat ca ca dreptatea si binele vor triumfa, motiv pentru care te-am educat sa cum esti acum.
    Se pare ca binele si dreptatea triumfa doar in basme, am inteles asta totusi prea tarziu....


  2. Nicu B. Says:

    ma gandesc la faptul ca educatia primita care pot sa spun ca ma ajutat pana acum si cu care ma mandresc nu face priza cu sistemul de valori de la noi. Poate as fi fost in alt loc, aveam alta situatie daca mizam pe nesimtire si prost gust.Dar avea sa-mi lipseasca un lucru : multumirea sufleteasca.
    Pacat, suntem multi care avem bun simt dar nu suficienti, mai ales cand nesimtirea ni se serveste zilnic incepand de la clasa politica pana la ultimul parvenit sau hot din occident. Nu trebuie sa fie o masura ca manelismul sa fie desfiintat, trebuie pur si simplul ca multi din tara asta sa nu-l mai promoveze.Incepand de acum, bunul simt trebuie sa se instaureze.Indiferent daca Basescu sau Boc sunt de acord.


  3. Hordy Says:

    Niciodată o societate compusă din milioane de oameni diferiţi, cu nevoi şi gândiri diferite nu va putea fi perfectă. Cu cât creşte aria de gândire şi cunoaştere cu atât se dezvoltă mai mult diferenţa dintre noi. Oamenii diferiţi au tendinţe şi percepţii diferite, nevoie diferite şi inplicit standarde diferite. O societate perfecă e neverosimil de realizat.