CORA

Ieri, pe când vorbeam cu mama la telefon, ea fiind pe stradă, îmi scârțâie în urechi o frână, după care aud vocea mamei plină de milă, tremurândă și parcă îi și vedeam lacrimile în ochi: "Aoleu, mamă, a călcat un copil"! Pe trecerea de pietoni!

Oltenița este raiul smecherilor la volani. Este orașul în care BMW-ul trece pe roșu, iar poliția întoarce spatele. Este orașul în care se fac liniuțe fără rușine de către adolescenți mici cu părinți mari. este orașul în care atunci când un șofer moare pentru că ia o curbă cu 180 km/oră, îi scriem pe cruce REGELE ȘOSELELOR.

Oltenița este orașul în care trebuie să te uiți cu patru perechi de ochi în stânga și în dreapta înainte să traversezi - nu de alta, dar am pățit-o, când am pus piciorul pe trecere și am auzit motorul unei mașini turat la maxim. În mod evident, m-am retras, mulțimind Domnului că nu aveam căști, așa cum obișnuiesc să merg prin București. Cum s-ar fi putut feri copilul acela, care nu avea mai mult de 5 anișori? Șoferii - regi ai șoselelor, pentru care nu contează nici copiii, nici permisul lor (că doar își permit să meargă și fără el și nu li se întâmplă nimic!) nu se gândesc că poate fi vorba de copiii lor, de nepoții lor, de cineva drag lor, poate chiar de ei, atunci când aprind pozițiile pe oprire interzisă și se duc să tragă un fum pe bancă!

Pe de cealaltă parte, mă gândesc la tatăl din mâna căruia am înțeles că a zbughit-o copilul cu pricina. Nu știu ce fel de părinte este el însuși, dar aș vrea să mă refer la acei părinți care nu ar vrea să li se miște niciun fir de păr copilului lor atunci când îi aduc la grădi sau la școală. Care fac un ditamai scandalul când se julesc sau dacă se împiedică de un scaun! Cum, tu, educator, care esti plătit să stai chiar și cu 30 de copii la grupă, îți permiți să nu intuiești că în secunda următoare, copilul va cădea? Cum tu, profesor, care pleci cu elevii în tabără, nu te duci să îi salvezi de la înec, deși îi atennțiionezi să nu meargă departe în larg!
Eh, nah, uite, că asemenea accidente se pot întâmpla chiar sub ochii voștri, fără să puteți să interveniți cu nimic! Oricât de ciudat sună, și voi puteți fi anchetați penal pentru neglijare, așa cum solicitați voi în cazul educatorilor! Și aveți doar unul singur în supraveghere, nu 30!

Așadar, concluzii!

1. feriți-vă de regii șoselelor, că vă pot trimite direct în Împărăția Domnului!
2. acceptați că și voi, părinții, puteți avea momentele voastre de neatenție, când copilul poate păți...orice!


foto de aici
6 Responses
  1. Monica Says:

    Nu doar in Oltenita e asa si la mine e la fel:( Cred ca peste tot e la fel:(
    Din pacate...:(


  2. Cristake1974 Says:

    Regii soselelor... aiurea, niste putoi imbecili. Regii soselelor sunt pompierii si soferii de pe ambulante, care merg prin toate nenorocirile de drumuri si, uneori, cu niste masini vai de steaua lor. Beizadelele sunt doar niste nulitati, avorturi ratate - exceptie facand cei care mai au modestie in ei - dar aceia sunt ei insisi niste exceptii.


  3. mama Says:

    Asa este, mama, sa ne fereasca Dumnezeu sa i se intample ceva copilului in timp ce este la gradi sau la scoala. Niciun fir de par nu trebuie sa fie orientat spre stanga daca dimineata a fost pieptanat spre dreapta. Noi trebuie sa fim dotati cu treizeci de perechi de brate si tot atatea perechi de ochi, si de asemenea sa ghicim ca in secunda urmatoare copilul va aluneca, sau se va impiedica. Cum adica, pai de ce suntem platiti? Cum sa-si juleasca copilul vreun degetel? Asta este incompetenta crasa din partea noastra. Sau , vai, dar de ce a picat un pic de sos pe bluza? De ce copilul s pus un deget in acuarela? Normal, noi suntem de vina. In schimb acasa sau pe strada , cand ei, parintii ar trebui sa-i supravegheze, isi pot sparge capul, isi pot rupe mainile si picioarele, pot fi calcati de masini, se pot ineca intr-o fantana arteziana, caci sigur, e greu sa supraveghezi un singur copil. Cu treizeci e mai usor.Cum sa fie trasi la raspundere ca parinti? In schimb, noi......trebuie sa fim mai ceva ca Dumnezeu. Si cate alte exemple imi vin in minte! Caci am vazut multe in 28 de ani.


  4. Unknown Says:

    Peste tot cred ca este asa. M-am saturat sa trimit pe mailul politiei poze surprinse in trafic.
    Trebuie sa facem ochii mari cat cepele si sa ne ferim de prosti


  5. Unknown Says:

    Cora, mă scuzi, dar nu Olteniţa este raiul şmecherilor la volan şi-al BMW-urilor sau ce-ai mai zis acolo. Nu este Olteniţa, ci România. Peste tot în Romania este aşa.


  6. Alexandra Says:

    Nu ar fi prima oara cand se intampla astfel in Oltenita...