CORA
Astăzi, am fost vizitată pe blog de o doamnă Alice, care are, din câte se pare, o părere contrară celor spuse de mine în postarea precedentă.
Îi ofer dumneaei florile de azi, flori nemuritoare:

Pentru că a avut temerea că nu voi publica gândurile pe care mi le-a transmis, aș vrea să fac cât mai vizibil comentariul cu pricina, de aceea îl așez, atât pe el, cât și răspunsul aferent pe prima pagină:
Te-ai gandit vreodata cu adevarat la un om trecut de 65 de ani? om care a muncit in anii aceea tulburi,care nu intarzia,nu lipsea de la serviciu si caruia in 30-40 de ani de munca i s-au oprit cotizatii pentru pensie ...si care are acum 800-1200 lei?Poate el Sta alaturi de unul care si-a tras o pensie din veniturile pe ultima luna ,si se bucura acum de "protectia justitiei" avand o pensie nemuncita ,necotizata de 20000-30000?Te-ai intrebat ce vei mai putea primi tu peste 25 de ani din munca cinstita?.Eu care am acum o pensie de 780 ,ma bucur ca a fost respinsa motiunea,ca poate asa se va face un strop de dreptate si acele nemuncite,necotizate pensii vor disparea.Toata viata am fost un om chibzuit,am invatat din momentele grele ale vietii,si in anii bogati am pus deoparte ,stii "bani albi pentru zile negre".Invatati sa fiti mai chibzuiti,sa ganditi in viitor si voi generatia tanara,invatati si ce este sacrificiul..pentru binele vostru.Chiar daca nu-l plac ,Basescu este SINGURUL care a incercat sa faca nitica ordine,dar este singur si este greu. Doresc sa nu cunosti niciodata si sa nu traiesti cum am trait noi care am fost corecti O VIATA iar acum suferim tot din cauza celor din vremea aceea.Ei au dus-o bine si atunci si o duc si mai bine acum.Faci parte cumva dintre ei ,caci numai Ei sunt atat de vocali si au iesit ca paduchele in frunte ,in timp ce noi am ramas modesti si in umbra.Alice

Sper ca nu-mi vei cenzura si opri comentariul de la publicare? Si mai vorbiti de ei?Mi-e sila de Tot.Alice


Doamna Alice,
Regret că postarea mea v-a provocat silă! După cum vedeți, nici nu am cenzurat comentariul și nici nu l-am oprit de la publicare, ci, dimpotrivă, am dorit să îl fac cât mai vizibil. Nu îmi stă în fire să nu postez comentariile sau să le cenzurez, așa cum fac unii bloggeri, care, sub pretextul că anumite comentarii vin de la anonimi, nu le publică. Cu atât mai mult pe cele răutăciose sau care se opun ideilor lor. Eu înțeleg, însă, că într-o societate democratică, opiniile se nasc pentru a fi împărtășite și dezbătute, indiferent de cât de vocale ar fi. Vremea "ciocului mic" a trecut, în opinia mea, oricât de mult unii politicieni încă recurg la acest tip de regulă.
Da, m-am gândit la bunica mea căreia i se va diminua pensia cu 15%. M-am gândit la ea, înainte de a mă gândi la cei care au pensii imense. Pentru că, nu îmi place să mă uit în grădina altora. Nu știu nici ce au făcut sau nu ei pentru pensia aceea, nu știu nici ce tip de răspundere au avut în activitatea lor. Și apoi, de ce aș cădea în retorica băsesciană, care învrăjbește categoriile socio-profesionale una împotriva celeilalte? Din punctul meu de vedere, nu pensiile lor sunt mari, ci cele ale bunicii mele, ale dumneavoastră, sunt foarte mici.
Din nefericire, soluțiile actualei guvernări nu vizează numai acele pensii, ci și pe cele mizere, ale oamenilor care au muncit din greu, ale celor care s-au trezit cu noaptea în cap, care nu au întârziat niciodată la serviciu, care au muncit din greu. În acele vremuri, care nu mi se par chiar atât de tulburi, dincolo de crimele odioase care au avut loc împotriva creștinătății și a intelectualilor.
În ceea ce mă privește, vremurile acestea sunt cu mult mai tulburi, dar am să vă spun la momentul potrivit de ce.
Eu nu mă bucur că a fost respinsă moțiunea, pentru că mi se pare de-a dreptul hilar să mă bucur că îi va scădea pensia unui fost magistrat de la 100 de milioane la 30 de milioane, din care să zicem că se va mai lua încă un procent de 15%. Sincer, nu mă încălzește cu nimic, atâta timp cât salariul meu va scădea și el, cu 25 %.
Nu mă pricep la regulile economiei, însă știu că dacă salariul meu va scădea, cotizația mea va scădea, iar puterea mea de a duce în spate nu știu câți pensionari este din ce în ce mai mică. Este drept că și ei au cotizat la vremea lor, însă, în fapt, nu pentru ei au cotizat, ci pentru pensionarii de atunci, așa cum și eu o fac pentru cei de acum.
Și dacă tot a venit vorba de pensii necotizate, mi-am amintit și de asigurările de sănătate, pe care au le plătesc, dumneavoastră nu. Eu nu am fost niciodată internată în spital, de rețete gratuite nici nu se poate aminti. Pe când pensionarii se bucură de servicii medicale gratuite, deși nu cotizează cu nimic. Da, aveți dreptate, aici trebuie făcut ceva. Așa cum se poate face și în privința bolnavilor închipuiți, care ies la pensie înainte de termen, pentru a zace pe banii statului. Ba nu! Pe banii mei!
Așadar, dacă ar fi vorba să se supere cineva pe acele pensii mari, noi, salariații, ar trebui să fim primii care să ne plângem de greutatea lor, pentru că noi le ducem în spinare, prin cotizațiile noastre. Dar dacă micșorarea pensiilor lor vine odată cu micșorarea pensiei bunicii mele, nu pot sub nicio formă să mă bucur, căci nu mă simt luptător kamikaze.
Pasajul următor mi-a provocat o revoltă imensă și îmi pare sincer rău de faptul că sunteți chibzuită în privința banilor, nu și în privința cuvintelor grele pe care le aruncați fără a avea niciun temei. Spuneți că: Toata viata am fost un om chibzuit,am invatat din momentele grele ale vietii,si in anii bogati am pus deoparte ,stii "bani albi pentru zile negre".Invatati sa fiti mai chibzuiti,sa ganditi in viitor si voi generatia tanara,invatati si ce este sacrificiul..pentru binele vostru.

Eh, vedeți diferența dintre acele vremuri și aceste vremuri? Dumneavoastră, probabil în anii de tinerețe, ați trăit ani bogați, când ați pus bani deoparte. Din nefericire, eu nu am ce să pun deoparte, pentru că pune Statul deoparte pentru buzunarele guvernanților lui. Mai lipsea să îmi spuneți că sunt leneșă, căci nechibzuită ați insinuat deja că sunt. Și că nu știu ce este sacrificiul. Păi, să vă spun eu cum stă treaba cu sacrificiul. Dacă dumneavoastră vă trezeați în fiecare dimineață să mergeți la serviciu, aflați că eu dimineața de abia ajung de la unul dintre joburile pe care le am. Pentru a mă odihni două ore, ca apoi să merg înspre celălalt job. Iar seara este dimineață pentru mine și merg din noul la jobul de noapte. Ce ziceți? Miroase a sacrificiu? Și, cu toate astea nu pot să pun prea mulți bani albi pentru zile negre. Pentru că jumătate din ei merg în buzunarul propritarei garsonierei unde stau. Pentru că mie Statul nu mi-a dat niciun fel de casă, așa cum primeau tinerii în acele vremuri tulburi de care vorbeați. Și nici nu îmi va da vreodată, pentru că nici măcar un credit pentru Prima Casa nu pot contracta, din pricina...salariului mic, evident.
Nu știu dacă atunci când dumneavoastră aveați 23 de ani munceați în acest ritm nebun, în zadar. Nu știu dacă v-ați întrebat vreodată, la acea vârstă, dacă vă permiteți să aveți un copil, așa cum o fac eu. Și, repet, bag mâna în foc că sacrificiile pe care le-ați făcut nu duc la consecințele la care pot duce sacrificiile mele.
Mergând înspre ceea ce spuneți despre Băsescu, rămân dezamăgită că, un om atât de chibzuit, nu deschide ochii să vadă că Băsescu nu e singur. Are de partea lui 5 milioane de oameni, are de partea lui majoritatea parlamentară, are de partea lui Executivul. Le-a avut și în 2004, dar și-a bătut joc de ele, le-a avut și din 2008, însă nu a luat niciun fel de atitudine, în afară de vorbe aruncate în vânt și care observ că au reușit să vă păcălească. Vă imaginați, săracul Băsescu, cum luptă el cu Videanu și companiile lui de milioane de euro, cu Udrea și averile ei de și mai multe milioane de euro. Și cu toți corupții acestei Românii! Probabil vă amntiți mai bine decât mine că Băsescu a fost ministru în mai multe Guverne, că a deținut puterea încă din '90 încoace, că e președinte de circa 6 ani. Iar România merge din ce în ce mai prost. Știu, e singur, sărmanul. El, sub nicio formă nu e demagog. Chiar îl vedem cum se luptă pentru binele meu și al dumneavoastră.
Vorbiți despre niște EI, care au dus-o bine și din care spuneți că aș face și eu parte. Eu nu știu cine sunt ei. Vă amintesc că m-am născut cu trei ani înainte de revolție, de aceea nu cunosc acei oameni și nici nu pot face judecăți de valoare despre ei. Dacă însă, sunt și ei la fel de vocali ca și mine, niște păduchi care sar în frunte, încep să mă sperii de asemănarea cu Băsescu. Pentru că el este în frunte de vreo 6 ani. Deși nu i-a plăcut școala și a fost un elev mediocru, după cum el însuși s-a lăudat. Da, acesta este omul care e în frunte, pe care îl susțineți și admirați. Cât despre faptul că sunt vocală, mă scuzați că îmi exprim punctul de vedere în acest tip de societate mutant, aparent democratică, însă fundamental totalitaristă.
Cât despre a rămâne în umbră, nu îmi stă în fire. Îmi place să mă poziționez la locul pe care îl consider potrivit și să nu mă las așezată de alții, acolo unde vor ei. Poate vom ieși vreodată din gândirea asta mioritică, de care profită șmecherii, și ne vom lua soarta în propriile mâini!
15 Responses
  1. Anonim Says:

    Pentru Cora respectul de vineri ! :)Maria Ionescu


  2. Monica Says:

    Cora, felicitari pentru acest articol si aceasta replica inteligenta:)
    >:D<

    PS. Dna. Alice, sincer desi eu cred ca as fi fost mult mai dura decat Cora daca dvs. mi-ati fi trimis un astfel de mesaj, va spun atat: daca acum aveti banutii aceia albi pentru zilele astea negre, ganditi-va ca ne cautam un loc de munca cu disperare si asta nu pentru ca nu avem studiile la zi cu note mari. Va asigur ca atat eu cat si Cora plus multi tineri speriati de lumea in care traim avem studii la stat, studii destul de evidente atat prin comportament cat si din reactiile si atitudinile noastre.
    Dna. Alice cautam cu disperare un loc de munca, vrem sa muncim si nu avem unde. Unde sunt locurile de munca din Romania? Unde e viitorul de care sarmanul Base ni le asigura??? Poate unii dintre noi nu mancam ca sa ne putem plati o chirie? V-ati gandit la asta? Poate unii dintre noi se limiteaza la a se incalta, imbraca, la a-si trai varsta pentru a-si putea plati un acoperis deasupra capului. Un acoperis care niciodata nu va fi al lui pentru ca nu avem salarii ca sa ne putem face credite macar pt o garsoniera. Pt. noi la a visa sa avem o familie si copii e un lux...cand noi, astia care comentam ne chinuim sa traim????

    Va inteleg frustrarile si dezamgirile, dar inainte sa va spuneti parerea ganditi-va de zece ori. Da, si tatal meu este pensionar, daca 15 la suta i se ia, ramane cu 600 de lei pensie asta in conditiile in care a muncit 40 de ani...dar nu isi permite sa dea astfel de "sfaturi" tinerilor...pentru ca vede cat suferim ca nu avem unde munci, ca am mers la scoala si de fapt mai bine nu mergeam pentru ca suntem exact la fel ca aia care nu au studii...


  3. Nicu B. Says:

    Eu unul as fi dat "delete" comentariului dar asta e,nu toti inteleg ca Basescu este o unealta creata sa ne manipuleze.Singura pertinenta spusa da d-na respectiva e ca Base a iesit ca paduchele in frunte,asta bineinteles ca e adevarat,paduchele fiind parazit ,"se stie".
    In rest printre bunele lucruri care le face Base si compania portacalie se incadreaza cu succes si ascunderea adevarului fata de noi a situatiei economice dezastruoase in care ne aflam inca din 2009 dar ce sa-i faci ,parazitul e parazit si pentru un pic de sange merge si un sacrificiu comun din partea poporului asta bineinteles pentru a fi la butoane din nou ,si bineinteles ,adevarat,singur.
    Oricum, fiecare e liber sa spuna ce simte dar e pacat de generatiile astea de dupa revolutie care nu au nici o treaba cu comunismul si totalitarismul de inainte de '89 sa nu fie lasate sa isi faca viitorul asa cum ar trebui sa fie in acesti ani,iar cei care au fost "muscati" de sistemul comunist,sa aiba inteligenta sa stea deoparte....si sa nu-si dea cu parerea.


  4. Anonim Says:

    Multumesc ,multumesc mult pentru flori!Multumesc si pentru replica,dar este bine sa clarificam ceva: eu am trimis comentariul si multa vreme nu a aparut si am crezut ca ma cenzurezi.N-ai facut-o !Deci scuze pentru acest gand.In rest putem avea opinii diferite si fiecare in felul ei sa aibe dreptate.Ceea ce am trait EU in acei ani,NU ai tu de unde sa stii.La varsta domnisoarei Monica aveam un bebe mic,munceam 12 ore ,ca sa-mi pot achita imprumutul pentru un apartament ce nu mi-l daduse nici partidul ,nici sindicatul,ci singura ma angajasem sa-l cumpar.Ratele erau mai mari ca salariul ,si deci mai munceam jumatate de norma.Si munceam,si ma duceam cu aceeasi fusta pe care o spalam seara,si nu stiam decat de casa ,copil,familie serviciu.Cam asa au fost primii mei ani de munca.Copilul statea cu cheia de gat,iar dimineata il sculam si-l imbracam la 5 si-l lasam in pat asa imbracat.Si anii au trecut si este la casa lui,si este Om care munceste,care a facut 2 facultati la stat,cand era concurenta ,nu cu bani,si da ,are acum tot ce-i trebuie.Dar sper sa nu uite niciodata cum noi parintii alergam sa-i cumparam carne ,sa manance friptura in timpul examenului de admitere.Da, sunt f.multe de spus,de povestit,lucruri si amintiri triste.Pe VOI ,generatia asta ,va iubesc ,si mi-e mila in acelasi timp .Daca vremurile s-ar intoarce voi NU LE-ATI face fata.Pentru a putea trai,TREBUIE sa-ti CUNOSTI TRECUTUL,cu bune si rele ,caci nu toate trebuiesc negate.Sa-ti spun un mic secret ,draga Cora,prieteniile din acele vremuri rezista si astazi.Ti-am admirat vorbele despre cea care ti-a dat viata,despre politica insa nu voi fi niciodata de acord cu tine.Unde este echitatea,unde este corectitudinea?A spune ca nu te inteseseaza de pensiile mari,nu este cinstit.Cum Pot eu sa accept sa nu vad cum justitia este oarba,cum hotii si violatorii se plimba liberi,cum ToTI din parlament (fara deosebire de apartenenta la vreun partid) fac legi doar pentru EI si-si trag pensii pe SOMN.Daca tie-ti plac nu pot decat sa sufar si sa ma rog pentru VOI.Multumesc din nou pentru flori,si-ti doresc din suflet sa-ti fie viata un buchet de flori din plaiurile noastre.Nu voi mai interveni ,dar peste ani vei vedea cu alti ochi viata.Alice


  5. Ana Says:

    Cora, eu cred ca asa- zisa dna "batrana" alice este de fapt un basist pupincurist, refuz sa cred ca un om cu parul alb poate sa il vada in asa culori calde si idilice de salvator pe basescu si pe clica lui! Si eu7 i-as fi dat delete comentariului, in starea in care sunt nu am rabdare cu toti basistii frustrati. Un batran este intelept , eu in scrisul acestei persoane nu vad nici urma de intelepciune! Foarte frumos i-ai raspuns dar vezi si tu ca e degeaba, ideilie sunt fixe la basisti


  6. mama Says:

    Intamplator, am trait si eu si am muncit inainte de 1989, dar nimeni nu avea voie atunci sa aiba 2 slujbe.Deci nu inteleg cum de doamna Alice mai lucra undeva cu jumatate de norma.Si nu neaparat ca nu era voie, nu era NEVOIE. Salariile erau foarte bune, si sa fim seriosi, ratele pentru un apartament nu erau mari, se intindeau ce-i drept pe 25 de ani.Iar pentru copii existau crese si camine pentru ale caror servicii plata era modica.Deci, doamna Alice, nu prezentati lucrurile in maniera care va convine si nu mai incercati sa ne convingeti ca acum Basescu doreste binele poporului. Va rog eu, reveniti-va!


  7. Anonim Says:

    Eu pot demonstra cu actele de la casa si cu adeverintele de la serviciu care mi-au fost de folos si la pensionare.Lucram o tura si jumatate.Este greu de crezut pentru unii.N-am facut niciodata parte din lautarii vreunui partid sau lider,ptr.simplul motiv ca nu am avut nici un interes,si nici nu mi-am castigat painea periind pe cineva.Voi sunteti tinerii purtatori de septi rosii P.S.D.?..Poate ca ar trebui sa vina din nou vremurile acelea.BANII se castita si la sapa dragilor ,NU facand propaganda copiilor,sau batandu-ti joc de ei si lasandu-i fara madii incheiate. Am nepoti si stiu ce scoala se face acum...si ce cadouri substantiale se primesc,cum se dau meditatii la greu caci la clasa ...carte ioc,si totul neimpozitat.Munciti ,daca sunteti asa buni in strainatate si o respectati legile . Si acum la baranete eu cu siguranta muncesc mai mult ca voi si chiar am curajul sa o dovedesc,si sufar pentru ce se intampla,dar nu arunc cu pietre intr-un singur om.Oricine ar fi fost la putere ar fi facut la fel sau poate mai rau.Sunteti orbi sau aveti interese ascunse ,caci refuz sa cred ca un om scolit poate gandi asa.In astfel de vremuri,doar oamenii,care stiu sa puna mana si pe sapa vor iesi la liman.Daca o sa tot asteptati sa va dea altii case,sau sa va plateasca cineva doar ca aveti o facultate ''pe bani'' o sa muriti de foame.S-au terminat POMENILE .Alice


  8. CORA Says:

    Doamna Alice, incepeti sa exagerati! Ati vrea dumneavoastra ca eu, care am sa detin in curand si disertatia, sa ma duc la sapa! Exact asa era si in comunism, cand nulitatile erau ridicate la rang de valoare, iar oamenii cititi sapau la canal sau mancau rahat in inchisori.
    Sincer, ma doare in cot cum ati obtinut dumneavoastra o casa, asa cum incepe sa ma doara in cot si de opiniile dumneavoastra care dau in isterie. Faceti prezumtii de doi lei, cum ca nu as fi un profesor bun, cum ca as lua spaga, cum ca sustin PSD-ul. Daca ati fi urmarit acest site, ati fi stiut pana acum mai multe despre mine si nu ati fi venit sa aruncati cu pietre, in mod gratuit! Hai sa stam la o vorba la o cafea, sa vedem daca imi puteti arunca in fata cuvinte la fel de grele! Va avantati, din nou, sa ma judecati gresit! Generalizarea e o greseala fenomenala, o aruncare cu capul inainte in mod orbeste!
    Ar fi multe de comentat, nu am nici timpul si nici cheful necesar sa va dau replici ideilor pe care le-ati scris. Ideea e ca invatamantul se va umple de nulitati. Din cauza salariilor nesimtit de mici!


  9. loristiuj Says:

    Divide et impera! - asta e principiul guvernantilor nostri. Ca de fiecare dată, funcţionează!

    Numai bine, Cora! Eu sunt foarte ocupata zilele astea si nu prea am mai avut timp de blogareala. In luna mai am avut 3 joburi ca sa pot supravietui. Am cheltuit 180 lei din amaratul meu de salariu de profesor ca sa cumpar carti copiilor la sfarsit de an şcolar. Am mai cheltuit 35 de lei ca să fac diplome color pentru copii - pentru că ministerul nu mai oferă diplome de vreo 10 ani. Profesorii le listează singuri, pe banii lor. Nu mi se pare corect sa fiu catalogata ca o nesimtita care ia cadouri substantiale, care face meditatii la greu (e drept că le fac, însă gratis, la şcoală şi pe timpul meu!) sau care îşi bate joc de copii.
    Sunt foarte dezamăgită de tot ce se întâmplă în ţară zilele astea. Cel mai mult însă sunt dezamagită că nu sunt mai mulţi oameni ca tine, cu atitudine, care să spună ceea ce cred. Spre deosebire de tine Cora, eu am trăit în comunism aşa că, îmi cunosc trecutul şi ştiu că a fi vocal e foarte important. Vremurile au dovedit-o.


  10. Camelcutza Says:

    @Alice: faptul ca ati luat singura un credit i-a facut ratele mai mari? Il plateati singura sau cu sotul impreuna? Sunteti singura care a luat un credit si l-a platit? V-ar conveni sa lucrati acum pe un salariu de 600 de ron si sa va luati din el casa? Daca dumneavoastra ati lucrat la sapa, nu e vina mea, eu am facut facultate la stat si nu vad de ce cineva care matura strazile are salariul unui profesor. Daca copii/nepotii dumneavoastra fac scoala pe bani, ca vad ca stiti cum merge, e clar ca au nevoie de meditatii. La fel e cazul celor care au un iq scazut, un profesor are 30 de elevi, nu se poate ocupa individual de cei care merg mai greu, si normal acestia au nevoie de meditatii. Eu nu am facut niciodata meditatii, si am dat capacitate, bac, admitere la facultate si am avut bursa. Nu a fost necesar sa fac meditatii, m-a dus capul si am fost capabila sa invat singura. Si acum un maturator de strada are salariul unui profesor, si dumneavoastra considerati ca prea au bani profesorii. Pai un om care face o facultate din start ar trebui platit mai bine decat unul care abia se semneaza. Dar pentru ca presedintele tarii sau familia lui nu s-au dat in vant dupa scoala, nu o considera importanta. Copii dumneavoastra lucreaza la stat sau la privat? Cat va dura pana cand posturilor vor incepe sa fie restructurate, datorita ipozitarii excesive? V-ar placea sa va plece copii din tara, ca nu au cum sa traiasca aici? V-ar placea sa nu mai primit pensia, ca nu mai sunt salariati sa o sustina?


  11. Anonim Says:

    Copiii mei au carte,lucreaza Zi lumina,iar nepotii la fel,dar invata sa dea si la sapa.Diplomele nu tin de foame,iar daca nu veti pretui si munca fizica,..vai si amar de viata voastra.Uitati prea repede de unde plecati.Cat despre cei ce-au trudit la canal,eu cunosc destui si crede-ma s-ar sacrifica din nou,numai sa nu vina hidra rosie.Habar nu aveti ce-au indurat deportatii in Baragan.Ce-ai zice tu ,fata frumoasa cu multa carte ,daca in miez de noapte te-ar lua cineva din pat ,te-ar sui intr-o masina si dupa ore de mers te-ar arunca in camp,fara nimic,si ti-ar spune aici stai.Cu ce ti-ai face un bordei ,cu ce ti-ai face o gradina?Cu diplomele ? Nu ,cu sigurata nu.Habar nu aveti de cum am supravietuit Noi acelor timpuri atat de laudate de voi.Habar nu aveti ce inseamna un sacrificiu!Viata toata este o lupta pentru supravietuire.Invata sa muncesti,sa fii capabil sa faci orice fel de munca cinstita ,si meritele vor veni in timp.Si daca o sa-mi ia toata pensia nenorocita EU tot o sa supravietuiesc,atata timp cat am doua maini.Munca nu este o rusine,munca te tine tanar.Tie,fetita draga,nu-ti va da de mancare diploma in aceste vremuri tulburi pe care le traim.Nu-ti place aici ,debordezi de inteligenta,munceste 3-4 ani in stainatate,sa vezi acolo cum sa munceste,si o sa ai cu ce te descurca apoi.Atentie!aia nu platesc pe diplome, ci, pe ce faci.Alice


  12. CORA Says:

    Alice, raspunsul meu este un extras din Cioran, care mi se pare ca teoretizeaza foarte bine modul tau de gandire:
    "România n are nimic original în afară de ţărani, artă populară şi peisaj (de care nu e responsabilă). Dar cu ţăranii nu putem intra decît prin poarta de din dos a istoriei. Este înfiorătoare atmosfera primitivă, telurică, nediferenţiată a acestei ţări, îmbîcsită de superstiţie şi scepticism, amestec steril, blestem ereditar. Toată România miroase a pămînt. Unii spun că e sănătate; ca şi cum aceasta ar fi un elogiu! Să nu fim noi capabili a deveni mai mult decît un biet popor? Aceasta este întrebarea".


  13. Unknown Says:

    Jos palaria in fata articolului tau. Am ramas muta, sincer. Bravo pentru taria de care dai dovada.
    SIncer asa gandesc si eu.


  14. CORA Says:

    Veronica, numai noi, care realmente suferim de pe urma deciziilor politice ale oamenilor de doi lei, ne inteelegem unii pe altii...


  15. Camelcutza Says:

    @Alice: doamna draga, inteleg ca ati trait vremuri grele. Nu am cum sa va ajut si nu am vreo vina ca nu traiesc vremuri la fel de grele. In ceea ce priveste discutia despre scoala, eu nu am spus ca ii dispretuiesc pe cei care nu au. pur si simplu nu mi se pare normal ca un maturator de strada sa aiba salariul cat sau mai mare decat un profesor. Eu lucrez in sectorul privat pentru ca refuz sa ma las umilita pentru un salariu care nu ajunge nici pentru platit facturi. Daca dumneavoastra considerati ca cineva care vrea o casa si o familie poate trai cu 800 de ron, e parerea dumneavoastra. Statul roman isi bate joc de scoala, plateste cercetatorii si profesorii mizer pentru a incuraja analfabetismul si prostia. Nu e problema, ca majoritatea au splecializari duble si pot oricand sa lucreze si in afara. Si tara va merge minunat cu invatamantul plin de "ce a mai ramas"...