CORA


Gandurile de mai jos apartin prietenei mele dragi, Stefania, care, intr=un moment de insomnie creativa, si-a asternut gandurile pe o fila digitala. Iar eu le-am preluat, pentru ca ma incanta ceea ce scrie! Poftiti de va infruptati din gandurile ei!

Netul de camin face fitze…dar e doar o stare de spirit naturala pentru el..incercam sa dorm si brusc mi-a venit in minte un concept: umanitate…cum google nu ma poate ajuta decid, ca Veronika lui Coelho care decide sa moara… si inainte de asta sa isi lase drept testament frustrarile legate de ignoranta oamenilor referitoare la tara ei natala (Slovacia daca memoria nu imi joaca feste dupa multe ore de nesomn si stres…) am deviat..ziceam….am decis sa imi definesc clar umanitate in minte…ulterior cand netul o sa se trezeasca din betie o sa ma confrunt cu dex-ul online…umanitatea ar putea fi conturata ca totalitatea oamenilor din lume…oamenii..ce concept ciudat…oare care sunt atributele care definesc un om? nebunul cu butoiul cauta inca din antichitate un om…daca atunci nu l-a gasit cum ar putea sa se impiedice de el in lumea noastra? Deci ce ne face umani? Ce inseamna umanitatea din compentele umanitatii…?cum ar trebui sa fie un om ca sa fie om mai presus de orice? Ce calitati, dar mai ales defecte il fac demn de o eticheta atat de importanta?
Azi e 1 iunie..poate ca omul ar trebui sa fie mai intai de toate copil..sa se bucure de un eti-puff si de zilele de la tara cu pepeni verzi…sa iubeasca neconditionat si sa isi pastreze prietenii aproape cand se joaca de-a v-ati ascunselea caci sunt singuri care scapa de “turma”, sa vada banii simple hartii colorate lipsite de valoare pe terenul de fotbal, ce nu pot cumpara haine noi papusii cele vechi…
Dar unui om nu ii trebuie oare si putin din adolescentul rebel cu pofta de bere? Unde isi pierde omul visele indraznete faurite pe plaja printr-un shot de tequila? De ce nu mai fuge in lume descult cu cea cu flori in par? Unde isi pierde curajul de a cere ajutorul unui prieten in creierii diminetii pentru a face cartofi prajiti? De ce uita sa iubesca cu pasiune si fara retineri chiar si pe prietena prietenului cel mai bun? De ce nu face inca greseli si nu le regreta nici o clipa?
Omul trebuie sa fie parinte si sa priveasca cu compasiune si bunavointa pe cei din jur, sa le ierte si sa accepte sa fie iertat.Sa repete si sa nu repete greselile celor dinaintea lui , sa zideasca camine si relatii, sa protejeze si sa se lasa protejat, sa se bucure de pasii maruntii ai micului om care se cladeste sub ochii lui.Sa lege prietenii noi si niciodata sa nu le neglijeze pe cele vechi.
Intelepciunea batranilor sa se gaseasca in omul lui Diogene, caci ce inseamna omul fara inteligenta native si acumulata….populara si cultivata prin opera si teatre. Cand incetam sa mai fim batrani si incepem sa devenim intelepti?
Omul nu e perfect si nici nu vrea sa fie perfect..vrea doar sa fie om….si atributele de mai sus definesc un om…orice om! Sunt in noi si in ei, in voi si in mine, in tine si in ea, in el si in elei, in niciunul si in fiecare dintre noi.Cand am uitat sa acumulam si am inceput sa pompam catre inconstient…invatam sa auzim, dar uitam sa ascultam… privim, dar nu vedem,…atingem, dar nu simtim… mirosim, dar nu …gustam, dar nu savuram…
Unde umanitatea a incetat sa mai fie om si a inceput sa devina doar fiinta, cand si-a inlocuit sufletul cu ratiunea…cand a incetat umanitatea sa mai fie umana?
UMANITÁTE s. 1. v. omenire. 2. v. umanitarism. 3. v. omenie.(DEX)
UMANITÁTE s. 1. v. conditia de a face parte din omenire. prin dovezi de umanitarism. si intotdeauna de omenie (MS)
Etichete: ,
3 Responses
  1. Cateva premii te asteapta sa le ridici.
    Seara buna!


  2. admin Says:

    Bună ziua, sunt interesat de un link exchange cu acest blog
    Intră şi vezi dacă bloguleţu meu se încadrează ceriţelor tale, iar dacă trece testu, lasă mesaj cu titlu care vrei să te trec şi adresa, să nu uit pe cine să trec


    Titlu : Informatii
    Adresa : http://informatiinews.blogspot.com/


    o zi cât mai bună


  3. Paul Says:

    Interesante, placute si demne de luat in seama aceste ganduri la ceas de "nesomn"!
    O prietena demna de prietenia ta...si invers!
    O seara de duminica placuta!