CORA
Anul şcolar e pe final. Al doilea an ca profesor în acest sistem de învăţământ este pe final. Cred că aşteptam vacanţa cu mai multă nerăbdare decât elevii.
Resimt nevoia de odihnă mai mult decât oricând. Am aşteptat cu sufletul la gură căldura, vremea toropitoare, cţnd Soarele înmnoaie asfaltul. Îmi era dor de după-amiazele în care să îmi caut oaya de umbră şi linişte în dormitorul meu albastru, alături de o carte ispititoare. De abia aştept să savurez firimitură cu firimitură vacanţa pe pâine. De abia aştept să reîncep să mă ocup de blogul meu, pe care l-am lăsat de izbelişte în ultima vreme.
Finalul de an şcolar m-a găsit îngropată în dosare (finalizarea înscrierii la examenul pentru definitivat, înscrierea la examenul de disertaţie), în toate cărţile, hârtiile, diagramele, tabelele, de care m-am folosit pentru a concepe lucrarea de disertaţie şi într-o acută lipsă de timp şi energie.
Însă, vorba optimiştilor. totul e bine când se termină cu bine, deşi din tine nu mai rămâne decât o epavă! Mă refac eu cu o mare porţie de vacanţă!!!

În altă ordine de idei, ieri am avut ultima oră ca profesor de Educaţie Civică la o clasă a VIII-a, prima din cariera mea didactică pe care o finalizez. Dincolo de izul de vacanţă care plutea în aer şi de ghiduşiile aferente, am trăit o experinţă frumoasă. La final, le-am transmis câteva gânduri cu privire la modul în care au decurs orele împreună. Tocmai când mă pregăteam să ies din clasă, a început un ropot de aplauze care m-a uimit, care m-a amuţit, care m+a bucurat. M-am simţit un actor înaintea căderii cortinei, un actor care şi-a lăsat acolo, printre ei, o fărâmă de talent, de cunoştinţe şi, de ce, de suflet! Sper să le fie bine în săptămânile care urmează, să facă alegerile cele mai bune pentru liceul pe care îl vor urma! Şi sper să crească adulţi responsabili! Şi fericiţi!

PS: Se pare că şi natura s-a cutremurat la gândurile mele...tocmai a fost cutremur :D NU m-am speriat...rău...
13 Responses
  1. Mariana Says:

    Felicitari voua!-tie ca dascal si elevilor!
    Ce frumos ai scris Cora!
    Si mi-a placut nespus de mult asocierea cu un actor!!!
    Chiar daca te aplauda un elev era ca si cum merita sa fii in continuare dascal!
    Vacanta minunata si binemeritata!


  2. Monica Says:

    felicitari.....

    o sa ai o vancata frumoasa:):*

    PS. cutremur??? cand? unde?:)):)) eu acu aud:)) de fapt citesc:P


  3. angi Says:

    Sunt momente in care parca uitam de greutatile si neajunsurile acestei meserii,momente care ne dau speranta ca la anu' va fi mai bine...

    Sincer , pe langa aceste clipe langa elevi,urasc partea de hartagorie:)....


  4. mihaela Says:

    buna,Cora,ai schimbat fata blogului,imi place,nu stiu ce spiridus iti aduce interfata asta magica,nu ca cea veche nu ar fi fost speciala...

    vacanta placuta!


  5. CORA Says:

    Mariana, ma bucur ca ti-au placut randurile scrise de mine, cea secata de energie ieri. Sper sa merit sa fiu in continuare dascal, pentru ca am de gand sa merg mai departe!


  6. CORA Says:

    Multam, Monica! Sper sa fie o vacanta linistita! Atat!

    Cutremurul a fost pe la 18.16 min. :D


  7. CORA Says:

    Angi, sunt total de acord cu tine! O sa ne ingropam in hartii! Dar cred ca nu e singura meserie care solicita atata hartogaraie!
    La anul nu va fi mai bine, stim cu totii asta! Dar...


  8. CORA Says:

    Mihaela, este una dintre persoanele carora le ploace noua interfata! Trebuie sa stii ca sunt unii carora nu le este deloc pe plac!


  9. DOAR NOI Says:

    Felicitari!
    Toti asteptam vacanta epuizati!
    Sa te bucuri de fiecare clipa de vacanta si multa bafta! Spor la invatat pentru definitivat!


  10. DOAR NOI Says:

    Am simtit cutremurul...eram la sustinerea referatelor pentru doctorat!


  11. mama Says:

    Si mai ziceai ca vrei sa renunti la a fi profesor!!!!!!!


  12. Ana Says:

    felicitari! Si eu astept vacanta mai "abitir" ca niciodata, m-am saturat de tot,nu vreau samaivad pe nimeni din scoala o perioada. de fapt deranjanta este atomosfera creata in scoala! si succes la ce te astepta in materie de examene, deful nu e deloc usor, nu vreau sate spercaci tu esti fata desteapta. :)


  13. Anonim Says:

    sa aveti o vacanta placuta! :)