CORA
Ziua Înălțării Mântuitorului este și Ziua în care ne sărbătorim eroii, pe umerii cărora am clădit societatea de astăzi.
Astăzi, Oltenița și-a sărbătorit și ea eroii, în cinstea cărora se înalță chiar în centrul orașului un monument. Astăzi, el a fost îmbrăcat cu jerbe, iar la poalele lui au fost trase focuri de armă, în amintirea luptelor de altădată, lupte în care și-au pierdut viața.
În memoria tuturor luptătorilor înscriși pe soclul monumentului, preoții orașului au ridicat rugăciuni. Iar reprezentanți ai Poliției, ai Jandarmeriei, ai Poliției Comunitare au mărșăluit pe bulevardele principale ale Olteniței.




Îmi plăcea atmosfera, mi-au plăcut și cântecele patriotice. Însă, mă întreb, tinerii pe defilau prin fața noastră vor fi dispuși vreodată să plece din toată inima în luptă? Mai sunt ei patrioți? Sau sunt doar niște tineri care au găsit un culcuș cald în Jandarmerie, în Poliția Comunitară, fără prea multe studii sau chinuri.
Și mă mai întreb cum va arăta România peste ceva ani, în război, cu bărbați luptători fără stagiu militar...

Și mă mai întreb...dacă eroii la Monumentul cărora astăzi au fost depuse coroane de flori au murit pentru un scop bine definit, ei...ei pentru cine au murit?
7 Responses
  1. Paul Says:

    Wouu, ce frumos blog ai Cora!
    Frumos din partea ta prezentand aceste ganduri, cei ce stiu sa le aprecieze jertfa, le vor purta de-apururi recunostiinta.
    Cred in avantul tineresc si mai cred in dorinta lor de a fi adevarati barbati, pentru ca asta sunt cei ce imbratiseaza meseria aceasta.
    Noapte buna!


  2. Structurile sa - si faca ORDINE !!! Basescu a facut dupa PUTEREA si INTELEPCIUNEA LUI ... este randul VOSTRU !!! legile FEMOSAN !!!


  3. CORA Says:

    Multumesc frumos, Paul!


  4. mama Says:

    Ma cam intristeaza noua hainuta a blogului tau.


  5. unii nu vor sa respecte legile FEMOSAN fidelitate extaz masaj omenie sfintenie altruism natural – Dumnezeu nu doarme … Lumea a aflat despre fenomenele oculte legate de magia voodoo din cartea “Haiti or the black republic” (“Haiti sau republica neagra”) – DECI , invata sa fii fidel … in medicina sa se foloseasca masajul…. invata sa intri in extaz cand te rogi sau esti singur prin ganduri…meditatie…. , omenia…. sfintenia … aici intra si respectul…. altruism… atentie cei care au averi…. natural… adica respecta natura si consuma alimente cat mai naturale… de la tarani…. sunt foarte ocupat dar cateva repere au fost date acum mai amanuntit… SUCCES !!!


  6. angels4soul Says:

    Frumos din partea ta sa-ti aduci aminte de Ei!!!


  7. am spus de blocarea parlamentului din 13 mai `10 ... Prin venele BEBELUSILOR circula SANGE ... in acest timp PARLAMENTUL consuma RESURSE fara A VENI CU SOLUTII ... nici ACUM nu vedeti situatia CLAR ? sunteti sub HIPNOZA , DRESAJ si DICTATURA legilor date de PARLAMENT ! ACESTA trebuie imediat BLOCAT si veti vedea imediat ceva ce NU a vazut ISTORIA LUMII ... adica TREZIREA CONSTIINTELOR si ALTRUISMULUI ROMANILOR ! legile FEMOSAN si TRIADA Rabdare Intelepciune Constiinta ! SUCCES MAME si ROMANI TREZITI ... !!!