CORA
Se anunţă la TV că mâine e grevă. Zău? La noi, pe toate uşile şcolii scrie mare: pe 22 aprilie NU e grevă. Prin judeţul Călăraşi e aceeaşi poveste, prin ţară sunt convinsă că e la fel.
Să fie clar, salariile tot mici sunt, tot ciopârţite sunt în urma salarizării, iar Boc şi Băsescu tot de disponibilizări cu zecile de mii vorbesc. Iar noi ce facem? Renunţăm la grevă! A început să ne placă, cred, că altfel nu pot să înţeleg ce se întâmplă cu noi de acceptăm să fim bătaia de joc a politicienilor incompetenţi şi de râsul societăţii. Noi singuri ne călcăm în picioare demnitatea profesională prin atitudinea asta pe care o avem. Demnă de toată sila.
Nu suntem decât nişte lătrăi, care mârâim de nu mai putem, dar apoi stăm că mieii la tăiere când vine vorba să trecem la fapte.
Vai, vezi tu Doamne, mâine era probă de Bac. Şi? Să nu sufere copiii! Nu zău, că zic eu că s-a gândit cineva la deţinuţii ale căror cazuri nu au fost analizate de procurori când au fost în grevă. Şi, să ne înţelegem, acolo putea fi vorba de oameni închişi pe nedrept, era vorba de libertatea lor! Dar, în faţa magistraţilor, nimeni nu a suflat! Şi şi-au păstrat şi sporurile!
Pe când noi ce facem? Ne batem joc noi de noi! Ruşine să ne fie! Nouă, liderilor de sindicat şi tuturor celor laşi, care simţindu-se şantajaţi prin posturile pe care le deţin, boicotează protestul de mâine!
Îmi amintesc de ameninţarea că nu trecem note în catalog, semestrul trecut. Noi ne-am conformat! Cică să protestăm. Şi, până la urmă, la finalul semestrului, am primit indicaţii să trecem notele! SĂ fi vazut bătaie pe cataloage, care să apuce mai repede să transcrie notele! Semestrul ăsta, iar am primit indicaţii să nu trecem note. Da da, staţi pe aproape, că eu le-am trecut pe toate! De ce? Pentru că oricum nu sunteţi în stare, dragi lideri, să duceţi vreo formă de protest la bun sfârşit! Pentru că sunteţi şantajabili!
Iar de acum încolo, mi-am zis: am să fiu prima spărgătoare de grevă! Şi nu pentru că aş fi mulţumită de ceea ce se întâmplă în sistem sau pentru că ţin cu dinţii de salariu, să nu mi se taie ziua! Ci pentru că protestez împotriva activităţii sindicatelor, care, după părerea mea, mai rău încurcă decât descurcă! ÎMi vine să huidui...dar mă abţin...
19 Responses
  1. mama Says:

    Sunt la fel de dezamagita ca si tine!Fara cuvinte!


  2. Ana Says:

    Draga mea,noi nu avem lideri sindicali,si politici, ei deja si au vazut sacii in caruta si noi suntem carne de tun. Mie mi e o sila penala de asa zisii lideri. sper sa si ia medicamente din banii pe care ni i iau drept cotizatie! Sa le fie rusine! Noi avem 4 colegi care maine isi tin orele,restul suntem in greva, treaba e....... de ce nu e generala? sa blocam tot? AM ajuns in fundul iadului din cauza nenorocitil;or astia, nu ai idee ce nervi imi fac! Solutia ar fi sa ne dezicem de ei, sa nu ii marecunoaste, si ,pana la urma de ce sunt mereu ei? dc nu se fac alegeri? e sindicat privat??????????


  3. Ana Says:

    "ci politici "- am vrut sa scriu, scuze, sunt asa suparata pe toata povestea asta ca nu mai stiu nici sa scriu


  4. romanii care mai au timp ... isi pot lua scaunele si contempla CASA POPORULUI in GRUP pe timp de zi fara galagie ... sa vada o PLANETA INTREAGA ce MINUNI exista intr-o TARA asa BOGATA si SUPERJEFUITA ... nu mai zic de copiii si tinerii care vor mai fi SACRIFICATI ptr. acesti MARI JEFUITORI ...


  5. PARLAMENTARII si POLITICIENII trebuie sa faca CHETA ptr. EDUCATIE si TRATAMENTE !!! Numărul crimelor comise în Mureş a crescut alarmant .Dacă în 2009 au fost înregistrate opt fapte de omor, în nici patru luni, cât a trecut din 2010, numărul omorurilor a ajuns la nouă. Medicii psihiatri pun fenomenul pe seama dezechilibrului mintal, a frustrărilor cotidiene sau a geloziilor patologice. Fie că a fost vorba de tâlhărie, răzbunare sau gelozie, unele crime au fost comise cu o cruzime greu de imaginat.


  6. Nikol Says:

    La mine chiar e greva, si stam si acasa! Iar notele..... le-am trecut si eu din acelasi motiv - bataia pe cataloage.


  7. Orry Says:

    nu cred ca situatia se va ameliora, din pacate! Cu sau fara greva, Romania se duce de râpa! ;)


  8. Tasha Says:

    TE CRED CORA!
    Este trist ce se intampla,educatia si cultura in Romania nu este tratata asa cum se cuvine...rusine parlamentarilor,i-am ales sa-si bata joc de noi...


  9. Zazuza Says:

    ha, imi aduc aminte cu scarba cand in primul meu an de invatamant, cand munceam pe un salariu mai mic decat al femeii de serviciu, s-a facut greva vreo saptamana, dupa care niste destepti de lideri de sindicat au spus prostimii intelectuale (da, da, exact asa!) ca se renunta la greva. rezultatul? nici aia sapte sute de mii nu mi-am mai primit nu stiu cate luni :(. asta era acum 11 ani. deci buba e veche de tot. banuiesc ca aceeasi lingai au ramas in functii de lideri de sindicat. eu insa am fugit mancand pamantul, dupa cinci ani la catedra...


  10. legile FEMOSAN - in VIITOR se va practica medicina ISIHASTA - calugarii stiu ce inseamna aceasta ... propun in scoli deja sa se studieze cel putin o ora pe saptamana asa ceva ... NUMAI TRADATORII de NEAM se pot impotrivi acestui tip de MEDICINA !


  11. angi Says:

    Gand la gand (fara bucurie),Cora!


  12. DOAR NOI Says:

    La mine a fost si mai trist. Am semnat pentru greva, la scoala unde am baza - 14 ore.Culmea ca joia, am ore la alta scoala unde amdoar 4 ore. Asa ca sunt si cu banii luati si stresata.Ha haha.Oricum nu am fost si nu vom fi niciodata uniti, niciodata nu ne vom primi stima.... oricum, stiu atatea lucruri mizere din sistemul asta (profesori cu probleme psihice care nu au ce cauta in scoala si multe altele.
    s-a facut atata tam tam ca legea ste plina de greseli gramaticale,dar dnul ministrua spus ca, pe unde afost dansul nu s-a facut de ras. Ok, va credem. Ar fi frumos sa vina in licee, in scoli sa se vada ce inseamna educatie si cu cine o faci. Sunt multe de spus.


  13. disa Says:

    Nepotul meu a venit acasa foarte revoltat ca avea teza la matematica in ziua grevei si profesoara, in loc sa faca greva, le-a spus ca vor da teza planificata si, in plus, a mai facut si doua ore de consultatii cu ei.
    Mentalitate de copil "prostut"...


  14. rebelu Says:

    sindicacatul din Rromania are in ziua de azi doar un singur scop: imbogatirea liderilor. atit si nimic mai mult.


  15. magda Says:

    la fel am gandit si eu...si mi se pare inadmisibil ca un lider de sindicat sa gandeasca si sa mai si spuna ca "oricum noua Lege a Educatiei va fi pusa in aplicare si noi nu putem sa facem nimic"...Atunci de ce te mai numesti lider de sindicat?


  16. Adriana Says:

    stii ce mi s-a parut tare comic..ca la master profii au facut in 22 greva...la master unde platim taxe ..ca si ei au zis ca nu ar trebuii sa tina greva ca masteranzi sunt platitori de taxe, dar daca e greva se tine totusi...na zi si tu ce profesori am eu..in loc sa tina cine trebuie tin cei care au salarii "bazate" pe taxe


  17. loristiuj Says:

    noi am fost în grevă... eu mi-am luat copiii şi am tras o ecologizare de Ziua Pământului... am refuzat să mă gândesc la porcăriile sindicatelor... 22 aprilie a fost o zi frumoasă... petrecută alături de copii, dar departe de şcoală :-)


  18. la noi s-a facut greva ....

    adevarul e ca profesorii nu-s deloc uniti ..
    au fost scoli la care o singura profesoara si-a gasit sa faca ore ...

    ce sa mai ... si mie mi-i sila de tot ce se intampla .....

    cateodata ma intreb: are rost sa mai continuu cu invatamantul ?!?


  19. Joker Says:

    Misto ideea cu ..Santajabili, de fapt asta e esentA in sec.asta

    In psihologie se numeste seductie