CORA
Astăzi a fost una dintre acele zile de care oamenii se tem. Ziua în care se suprapune marţea cu ghinionistul 13. Superstiţie, crez sau idioţenie. Fiecare după cum consideră. În ceea ce mă priveşte, e autosugestie. E o energie negativă emisă de un gând nejustificabil, energie care atrage alte energii negative şi care, în cele din urmă, se concretizează în întâmplări care ne tulbură. E cam aceeaşi "politică" care merge pe principiul "ai grijă ce îţi doreşti, că e posibil să ţi se întâmple".

Până în clasa a XII-a, credeam în aceste superstiţii. În clasa a XII-a, în timpull săptămânilor când dădeam Bacalaureatul, o cucuvea îmi cânta în fiecare seară înainte să adorm. Ba mai mult, mi se întâmpla să mă trezesc şi să înţepenesc de frică: precis o să mi se întâmple ceva rău, mâine la proba orală! Precis o să extrag un bilet cu un subiect pe care nu îl ştiu..precis...precis..precis...mă gândeam eu la mii de psoibilităţi în care comisia mai că nu mă linşa. Şi cucuveaua tot cânta. La un moment dat, am închis ochii şi mi-am zis. Cora, calm! Dumnezeu nu te va lăsa în momentul ăsta greu! Cu siguranţă va fi bine! Ia uite, de unde ştii tu că pasărea asta nu îţi aduce semnul că mâine totul va merge exact aşa cum îţi doreşti? În primul rând, gândul bun m-a adormit. În al doilea rând, am extras chiar biletul la care am descurcat cel mai bine, mai bine de atât nici că se putea. Eh, iată deci, prietena mea cucuveaua, cum îmi aduce mie numai semnale pozitive. Bineînţeles, m-a vizitat în toată acea perioadă, iar media finală a fost una gigant, la care nu m-aş fi aşteptat în veci. Numai că, de fiecare dată când auzeam cucuveaua, mă gândeam ce noroc voi avea! Sunt convinsă că acea cucuvea nu are nicio vină pentru tot binele ce a urmat. Ci faptul că am avut gânduri pozitive, că am avut încredere în Dumnezeu, care nu m-ar fi putut părăsi tocmai în acel moment greu!

Aseară, am primit o veste teribilă, care ar fi schimbat anumite lucruri din viaţa mea care îmi plac şi la care nu aş vrea să renunţ! Nu am putut dormi...m-am tot gândit şi răzgândit...poate ştiţi şi voi cum e cu gândurile astea care nu dau pace. De dimineaţă, buimacă de atâtea frământări, mi-am aşezat totuşi, zâmbetul pe chip şi am pornit înspre şcoală, unde lucrurile au mers minunat! În spre prânz, am vorbit cu mama şi i-am spus "Ce va fi va fi, am să trec eu şi peste asta şi gata!". Apoi la facultate, timpul a trecut rapd, apoi am primit un telefon care mi-a luat piatra de pe suflet! S-a modificat schimbarea! Recunosc, m-am gândit că azi, marţi, 13, e posibil să îmi aducă...ce credeţi? Noroc, normal! Şi mi l-a adus!!!
Etichete: ,
20 Responses
  1. Goran Says:

    Astăzi am aflat că, cucuveaua aduce noroc.


  2. Unknown Says:

    Era pe acea vreme cumva cucuveaua de la Cotroceni?:))


  3. Hordy Says:

    Ai dreptate, e vorba de autosugestie. Dacă ajungi să crezi că ceva ţi se va întâmpla, tot ce se va întâmpla altfel decât bine vei asocia acestei zile. Eo asociez părţile bune.


  4. CORA Says:

    Goran, totul depinde de cum vrei tu sa fie!


  5. CORA Says:

    Hordy, haui sa ii dam inainte cu gandurile bune!


  6. CORA Says:

    Monica, crezi ca ar fi venit ea la fereastra mea? :D


  7. aventoro Says:

    deci e de bine? hai ca mai e putin si se termina!

    Apropo: socrii sunt profesori, de romana :))


  8. CORA Says:

    Sergiu,
    Toti profesorii de romana pe care i-am avut imi sunt tare dragi si le port un respect deosebit! Au un stil aparte de a ... FI!


  9. aventoro Says:

    Cora: sunt perfect de acord, daca ma intrebi de ce profesori imi aduc aminte: Doamna Biro Livia din clasele 5-8 (acum 20 de ani) si Doamna Samnpetreanu din liceu, ambele profesoare de romana.


  10. CORA Says:

    Asta e exemplul viu ca profesia ;i specialitatea ne formeaza si felul de a fi!


  11. Monica Says:

    eu acum citind articolul tau mi am dat seama ca e marti si e 13:))

    niciodata nu am crezut in nicio superstitie. tot timpul imi venea sa rad cand auzeam fel si fel de chestii care iti aduc rau...:P


    ma bucur ca esti bine:):*


  12. CORA Says:

    Monica, cred ca superstitiile astea fac parte din cultura noastra. E adevarat ca sunt oameni care nu cred deloc in ele. Cum zicea bunicul meu> Ce va agitati atata? Cucuveaua e si ea o pasare, de noapte, care trebuie si ea sa cante, nu?


  13. adizzy Says:

    eh 13...eu mai nou, de luna trecuta asociez 13 cu ceva si cu toate ca in 99,99% din cazuri 13 imi e norocos, acuma imi trezeste anumite amintiri frumoase teoretic, dar dureroase asa ca nu il mai astept si urasc 13...ma bucur ca ti-a mers bine tie :*


  14. elite Says:

    Eu nu cred in superstitii dar pot spune ca ieri mi-a mers ca intr-o zi de marti,13...


  15. Tasha Says:

    Nu sunt superstitioasa si gandesc pozitiv,la mine functioneaza legea atractiei,bine gandesc bine mi se intampla!
    Te pup si te imbratisez! zi buna sa ai!


  16. rebelu Says:

    mai nasol era daca daca pica 13 vineri! :)


  17. Paul Says:

    S-a intamplat sa aflu despre ziua de marti mergand dupa'90 la bisnit, la sarbi. Bunica mi-a spus sa nu plec la drum niciodata in zilele de marti, fireste, nu am ascultat-o pentru ca nu credeam in astfel de premonitii.
    La frontiera, cu trei vehicule inaintea mea, vamesii sau pus pe un control drastic, iar eu aveam nuca ascunsa, am avut insa inspiratia sa intorc chiar in momentul in care se pregateau sa vie spre mine. Am incercat sa ies prin alt punct vamal, degeaba, acelasi lucru si...m-am intors acasa. Era iarna, soacrei mele i se facuse rau si a trebuit sa fug la ea 220 km(440 dus si-n tors), fireste cu nuca ascunsa sub autoturism. A cazut lapovita...Dupa 10 zile am trecut cu ea dar, nu martia, ci in alta zi.
    Am inteles ca sunt doua zile-n saptamana ce fac sa-ti pui o sumedenie de intrebari, cea despre care spui tu si vinerea, in aceste zile esti pus la incercare, ramane de vazut cati reusesc sa treaca cu bine peste ele!


  18. Roxy Xtr8 Says:

    "Your mind is the key", cum ar spune englezii. Presupun ca ai vazut filmul "The Secret"(daca nu, ti-l recomand). Este adevarat ca tot ce ni se intampla este doar consecinta gandirii noastre. Asa ca iti doresc sa iti treaca pisica neagra calea, sa te intorci din drum dimineata etc. asta doar pentru a avea mai mult noroc;)


  19. A fost marti 13 ?:)) pfoiiiiiii nici nu mi-am dat seama :))))))))


  20. Tudor Enea Says:

    eu ma amuz teribil la astfel de zile. am scris si eu anul trecut un articol pe tema asta si a iesit amuzant tare.
    mi-a placut si al tau... noroc mult iti doresc:)