CORA
Manelistul este prin excelență cel care soarbe dimineața, la prânz și seara manelărie pe pâine la boxele de acasă, din mașină sau la căștile telefonului. Sunt ușor de observat după lungul bot al pantofilor, după bustul sugrumat de un tricou mulat, după imensele lanțuri de aur. După botul roz ce domnesc pe o față pudrată până la exasperare. După fustițele de trei palme și cizmele cu toc cui și ascuțite. După cerceii rotunzi și mari cât roara carului cu boi.
Însă, dincolo de toate aceste semnalmente evidente, mai e ceva care aduce maneliștii împreună.
Stilul de viață. Manelismul este un stil de viață. Un mod de gândire.
Sunt oameni care nu ascultă manele. Care nu poartă ochelari pe chelie și nici cizme cu toc în față. Însă au o gândire tipic manelistă, așa cum numai din versurile manelelor reiese. De pildă: am valoare. Dușmanii mă invidiază, îmi portă pică. Lumea e rea, eu sunt bun și iertator. Lumea nu mă apreciază la valoarea mea. Am dușmani mulți, pentru că am bani. Am bani, am valoare. Am valoare, oamenii mor de invidie.
Cuvintele cel mai des folosite: bani, valoare, dușmani, invidie, stelele de pe cer, prințesa mea, fetița mea, noroc, dolari
Un alt lucru specific maneliștilor este modul de a privi munca. Să muncim puțin spre deloc, însă banii să curgă gârlă. Pe principiul "Că cel mai mult si cel mai mult/
Un lucru în viață mi-a plăcut/Să am euro și parai/Fără să ridic un pai.
În loc de încheiere, o întrebare: de ce au adoptat românii atât de ușor elementul cultural al Rromilor, manelele?



Evenimentul zilei a publicat un Portret Robot al ascultătorului de manele.
9 Responses
  1. Unknown Says:

    Raspuns-de prosti :d


  2. Unknown Says:

    Haoleo ,mi-ai stricat surpriza .
    Si eu care voiam sa-ti dedic o manea ,ca nimeni nu are valoarea ta.
    ps-hai ,mai ca glumeam .


  3. CORA Says:

    raspuns la raspuns: Oare si pnetru ca ne asemanam?


  4. CORA Says:

    Haulu, Daniela,
    Dusmanii imi poartă pică, Că n/are valoarea mea...


  5. Gabriel Says:

    M-ai starnit cu manelele astea si fenomenul asta. Mie mi se par cei mai inofensivi din "arealul cultural romanesc". Mai rau ma intriga actori mari jucand in "Inima de tigan", Capatos, Maruta, Dan Diaconescu care castiga o galeata de bani "mirosind cacat" (scuze), PDL, PSD, PNL (SI PLM) care se intreg in manipularea noastre cu circ etc. Asa ca o manea e pistol cu apa..
    PS 1 A nu se intelege ca-mi place genul
    PS 2 Pozele din parc sunt simpatice


  6. Unknown Says:

    raspuns la raspuns: Oare si pnetru ca ne asemanam?

    Nu am inteles ce ai vrut sa zici .


  7. Castiel Says:

    eu tot nu stiu ce aveti voi cu pantofii cu bot lung!!?? :) :) :)
    daca eu am pantofi de crocodil cu bot lung.. nu inseamna ca sunt manelist!! ci ca ..fabrica de pantofi ii face dupa moda!! :) :)
    lanturile de la gat se trage de la hip-hop-ul american!!( de unde crezi ca au luat ..manelistii moda??)
    iar modul de a imbraca si cerceii vin din Italia!!! eu sunt aici!! :) :)


  8. Anonim Says:

    Bravo tovarasa Cora! Trebuie infierat comportamentul acestor tovarasi care nu ne fac cinste! Desi dumneata ai nume de hypermarket (exponent al societatii de consum , simbol al imperliasimului capitalist) vad ca ai o gandire sanatoasa. Cat timp tinerii ca dumneata iau atitudine putem privi cu incredere spre viitorul luminos al tarii noastre ! Dumneata prin aceasta atitudine curajoasa imi aduci aminte de o secretara UTC (pe la sfarsitul anilor '80) de la ,,Grup" ,acum informaticanta de renume international.
    Va doresc noi si noi "succesuri" in munca tovarasa Cora !


  9. Hordy Says:

    Nu toţi maneliştii din jurul nostru sunt genul ăla Cora. Am prieteni manelişti care însă sunt oameni foarte repectaţi şi aranjaţi şi oameni de calitate. Au o slăbiciune pentru manele dar sunt oameni cu caractere mari.