CORA
Lumea educațională este în vervă. Pentru că ministerul de resort propune o nouă lege a educației, lege care aduce o serie de schimbări, ce zdruncină vechiul sistem. Nu mult, dar suficient de mult cât dezbaterile să curgă în media, cât nemulțumirile să apară precum ciupercile după o ploaie zdravănă.

Am frunzărit și eu noul proiect de lege, despre care am certitudinea că va fi adoptată în Parlament. Între noi fie vorba, părintele acestei legi este domnul profesor Miclea, membru al Comisiei Prezidențiale de Educație. Legea a stat în sertarul prezidențial, până la consolidarea pedelistă în Parlament, pentru ca aceasta să fie adoptată fără amendamente majore.

Unele schimbări pe care le-ar produce actuala formă a proiectului de lege mi se par de-a dreptul binevenite. Celelalte nu mă deranjează, însă am anumite rețineri în ceea ce privește viabilitatea lor sau legalitatea cu care vor fi aplicate.

Într-o serie de comentarii, am să realizez o "dezbatere" personală cu privire la prevederile noului proiect de lege. Formarea mea de pedagog și meseria de profesor dau, probabil, consistență părerilor mele.
Comentariile voastre sunt binevenite, chiar dacă sunt comabante ale ideilor mele. Din conflictele de idei apare progresul, nu-i așa?