CORA
"Programa şcolară va acoperi 75% din orele de predare, lăsând la dispoziţia cadrului didactic 25% din timpul alocat disciplinei respective pentru a-i ajuta pe copiii cu probleme speciale de învăţare, pentru consolidarea cunoştinţelor tuturor elevilor sau doar pentru lucrul cu cei cu performanţe". (sursa Mediafax)

Aceasta este una dintre prevederile cu care sunt perfect de acord. Până acum, profesorul a fost țintuit de programele școlare și de timpul, de cele mai multe ori scurt. În fond, despre aerisirea programelor tot vorbim de câțiva ani încoace, fără rezultate, însă. Pentru că există o sumedenie de orgolii, care de care mai mari, care nu se lasă cu una cu două, și nu vor cu niciun preț să scoată studiul ecuațiilor cu mii de necunoscute și al aparatului digestiv al viermișorilor roz cu ochi verzi :D.

Sunt conștientă că dispariția anumitor informații sau discipline implică și dispariția unor norma didactice. Sper ca specialiștii ministerului să poată introduce la timpul potrivit, modificările, treptat, astfel încât resurse umană să aibă cât mai puâin de suferit.
1 Response
  1. compadvice Says:

    Vad ca a venit primavara de-a binelea la tine pe blog:)Aseara cand am intrat parca aveai alta tema?Imi place cum arata,dar mai trebuie ceva.Ceva ce ai sa gasesti la mine pe blog:)