CORA
În vacanța de iarnă, am început să urmăresc serialul The Tudors. M-a fermecat, de-a dreptul. Mă uitam la vreo 2-3 episoade pe noapte, ceea ce înseamnă cam 3 ore, fiecare episod având aproximativ 50 de minute. Înspre final, am început să răresc vizionarea, ca să mai trag de timp...să lungesc plăcerea urmăririi. Iar aseară l-am dat gata!
Dar, a meritat! Povestea este minunată - reală, căci, da, Henry VIII a fost cât se poate de real. Ascensiunea lor, puterea lui, iubitele lui, comploturile din preajma lui, toate ațintesc atenția.
Ca să nu mai vorbesc de toaletele domnițelor de la curte, de bijuteriile lor, de frumusețea anumitor actori....Christian Rhys Meyers și Henry Cavill nu sunt deloc de neglijat :D
Sunt, de asemenea, anumite detalii care impresioneaza. Cred ca mi s-a întipărit deja în memoria auditivă focul din șeminurile regale, păsările cântând în grădinile Palatului.
În urma celor 3 sezoane urmărite, am rămas cu unele dileme, cu unele mirări, pe care le sintetizez așa:
- Regele Henry VIII a rămas în istorie ca imagine a tiraniei. Însă istoria nu vorbește de sforarii care îl manipulau, folosindu-se de dorința lui de a fi adorat de popor. În urma vizionării filmului, impresia mea a fost că Henry VIII a fost mai mult manipulat decât convins...
- O femeie poate schimba destinul unui popor. Este vorba despre frumoasa Anne Boleyn, adeptă a protestantismului, care prin frumusețea ei a reușit să îl manipuleze pe Henry să renunțe la convingerile lui umaniste.
- Trebuie să fi fost teribil de greu să comunici la distanța în acea vreme. Am rămas de-a dreptul surprinsă de metodele prin care anunțau pericolele la granița sau de faptul că o victorie a propriilor trupe era aflată la curte la câteva zile după ce avusese loc. Chiar mă simt fericită că trăiesc în această epocă în care comunicarea este atât de facilă. Și chiar înțeleg de ce a luat amploare această industrie de diseminare a informației.

Am mai scris despre film și pe 100Ro, materialul fiind mai puțin personal, tonul fiind cât se poate de obiectiv. Cititi aici!











Sursa foto www.imdb.com
Etichete:
18 Responses
  1. Cum altfel daca nu The Tudorssssssssssssssssssssssssssssssssss ;)))


  2. Monica Says:

    eu am vazut filmul...mai demult...cred ca srialul e mai complet:)


  3. scolareii Says:

    Ce actrite frumoase!


  4. angi Says:

    Imi plac filmele de ....epoca! Tudor...e numele baiatului meu cel mare...si sper sa nu fie manipulat de nici o ...frumoasa,desi are lipici la fete frumoase:)


  5. CORA Says:

    Nu puteam sa nu scriu despre acest serial, Manu! Asa ca nu m-am abtinut deloc.


  6. CORA Says:

    Monica, si eu am vazut un film, insa serialul e mai savuros!


  7. CORA Says:

    Alina, actritele ca actritele...dar sunt cativa actori super adevarati! Inclusv King Henry!


  8. CORA Says:

    Angi, Tudor este un nume foarte frumos! Sunt sigura ca va sti sa "cerna" fetele.


  9. Cora - ce intelegi tu prin 'super adevarati' ?:)) nu de alta dar vreau si eu sa fiu un ' super adevarat'! :))) iarasi am chef de glume :))))


    A nins am auzit in Oltenita! Ca sa nu mai zic de Bucuresti ....


  10. CORA Says:

    Pai, pe langa faptul ca sunt frumosi din nastere :), sunt barbati adevarati asa, au atitudine, stil, sunt si funny cateodata, seducatori...

    A nins in Oltenita, a nins si in Bucuresti, iar eu a tb sa ajung din Oltenita in Bucuresti si a fost groaznic...Nu mai plec in viata mea la drum lung pe o vreme d-asta...


  11. Unknown Says:

    Si eu sunt fana a serialului. Cred ca Ryers e mai arataos decat originalul.:)))))))))))))) Cat despre manipularea lui Henri, nu stiu ce sa zic, mie mi-a parut dintotdeauna ca fiind cumplit de vanitos si de egoist. Iar sa schimbi o religie ca sa te poti tu casatori si divorta dupa chef, asta chiar a fost tare. A nenorocit totusi multi oameni. Una din personalitatile mele istorice favorite este Eleonora d`Aquitania, pacat ca prin America nu stie nimeni atata istorie cat sa faca un serial despre ea. Suuuuuuuuuuuuuuper subiect.:)))


  12. Ai vazut toate 3 seriile?
    Seria 3 e magnifica!


  13. Mariana Says:

    O ce pacat ca nu l-am vazut!

    Cora,tu esti cea care dai teme,e uite acuma esti rugata sa termini o tema de casa!
    Te pup!
    O saptamana usoara Cora!


  14. CORA Says:

    Laura, daca nu ar fi fost acei oameni care sa ii arate si alte posibilitati (cum ar fi cea cu schimbatul religiei), cred ca nu s-ar fi ajuns aici. Oricum, actorul e supeeeeeeer!


  15. CORA Says:

    Cristian, toate seriile posibile le-am vazut!!!


  16. CORA Says:

    Mariana, am vazut c filmul incepe pe Pro Cinema, de azi, la ora 20.00


  17. Nu am vazut filmul dar recunosc sincer, ca scenele asezate de tine aici, sunt superbe, incantatoare.


  18. aha .....deci aia-s super adevaratii :))