CORA

Eu și Ceaiul Verde avem o relație specială!
Ne tot facem curte unul altuia de ceva vreme, scântei de atracție au existat dintotdeauna. Pentru că el a vrut dintotdeauna să stea frumos în cana mea transparentă, pe care o iubesc atât de mult, iar eu l-am dorit dintotdeauna acolo. Numai că, de fiecare dată, el se încăpățâna să își lase un gust amar în cana mea, ceea ce îl făcea atât de inabordabil! Pentru că și eu mă aventuram să îl cumpăr numai pe cel de la o anumită companie producătoare de ceai.
Săptămâna aceasta am decis să încep consumul de ceai verde și să îl aduc în cana mea transparentă, cu toate riscurile gustului amar. Beneficiile lui sunt cu mult mai importante, gândeam. Iar el, Ceaiul Verde, s-a gândit să mă surprindă într-un mod plăcut și să îmi demonstreze că poate fi și...abordabil. Așadar, mi-a ieșit în cale cu o altă cutie, de la altă companie.
Și astfel, eu și Ceaiul Verde am început o bună relație de colaborare pentru îndeplinirea scopului suprem: victoria în lupta cu kilogramele în plus.

Ceaiul Verde este bine văzut de specialiști, care spun într-un site dedicat lui, care sunt unele dintre indicațiile terapeutice ale lui:

* Tratamente de slăbire
* Intarzie îmbătrânirea prematură a tenului
* Reduce formarea tartrului dentar şi stopează apariţia cariei dentare, datorită fluorurilor şi taninurilor conţinute
* Obezitate, greutate în exces
* Oboseala intelectuală sau fizică
* Reţinerea apei în organism

Acum voi vedea eu dacă Ceaiul Verde este un bun partener de luptă sau dacă mă va lăsa la greu...

Sursa foto aici
Etichete:
30 Responses
  1. Nici mie nu imi place si de multe ori il aleg de fructe,cu indulcitor,ca sa-l pot bea pe post de dulce in locul sucurilor.Insa daca il aleg cu o aroma suplimentara,de genul ceai verde+iasomie si adaug multa lamaie gustul e suportabil si pot bea cantitati industriale.Nu stiu cum se face ca in oras are intotdeauna gust mai bun decat ce gasesc eu prin supermarketuri.


  2. Si eu tot zic ca ma apuc de baut ceai ca defel nu consum ceaiuri, nu prea imi plac...mai ales daca sunt bolnava si mi se recomanda un anumit tip de ceai neindulcit:D


  3. CORA Says:

    Ramona, acum beau de la Celmar si e mai bun. Mult mai bun. Nu ii adaug nimic, nici macar lamaie sau miere. Vreau sa ne cunoastem asa cum suntem, dincolo de toate infloriturile :))


  4. CORA Says:

    Passion4God, nu sunt nici eu bautoare de ceai, dar ma straduiTot neindulcit il prefer si eu, pentru beneficii!


  5. Tasha Says:

    E si preferatul meu...imi fac de o vreme zilnic..:)


  6. CORA Says:

    Asa as vrea si eu, Tasha, sa imi fac un obicei zilnic din a-l intalni...poate chiar de doua ori pe zi!


  7. elite Says:

    Si sotul meu a avut o tentativa..verde...esuata desigur!


  8. Foarte bun ceaiul verde, dar ai grija sa nu bei timp indelungat (maxim o luna-doua daca bei zi-de-zi), nu e bine pentru stomac (valabil pentru oice tip de ceai de plante, mai putin cel de fructe autentice).

    Iti recomand sa te duci intr-un magazin de ceaiuri sau ceainarie de prin Bucuresti si sa-ti alegi din multe sortimente un ceai verde real, simplu sau in combinatie cu diverse plante sau fructe. Cele ambalate nu au acelasi gust. Cam 10lei suta de grame dar merita si iti ajunge pana te plictisesti!

    Eu chiar ieri am baut niste ceai negru cu lapte si miere, iti recomand! E bun ceaiul negru indian pt asta, si sa adaugi si ceva scortisoara si ghimbir - mm..

    Sunt atatea retete de ceaiuri, si atatea sortimente, ma pasioneaza subiectul si daca vrei iti mai scriu despre asta!


  9. Monica Says:

    eu il beau de ceva vreme...dar tot rau mi se pare dar tot il beau...ca eu sunt mai puternica decat el...asa gandesc:)):)):))


  10. CORA Says:

    Elite, sunt curioasa chiar si eu...sa vad cat ma tine...


  11. Hordy Says:

    Îmi zicea colega de el şi mi-a dat într-o zi la muncă să îl gust. Eu nu am probleme nici cu kg nici cu alte TREBURI. Nu a avut nici un efect asupra mea.


  12. Eu am realizat ca ceea ce ne face bine si ne este intr-adevar benefic pt organism, nu consumam, iar ce e "otrava" il savuram cu o pofta nebuna.


  13. CORA Says:

    Alexandra, trebuie sa recunosc ca nu sunt o impatimita a ceaiurilor, desi imi place cultul ceaiului teribil si chiar ma intereseaza subiectul. Deci imi mai poti scrie.
    Tocmai am citit pe un site ca, de fapt, ceaiurile adevarate sunt cele care provin din planta Camelia Sinesis. Restul sunt doar infuzii.

    PS. Am gasit un oracol! Am sa scriu despre asta...


  14. CORA Says:

    Monica, de la ce firma e cel pe care il consumi tu?


  15. CORA Says:

    Hordy, cu kilogramele am probleme...cu alte TREBURI nu, chiar o duc foarte bine, nu ma chinuieste in niciun fel. Deci nu pt digestie beau ceaiul...ci pt celelalte efecte...poate ajuta la slabire...


  16. CORA Says:

    Passion4God, ai mare dreptate...asa am constatat si eu pe propria-mi piele...stim cum e cu fructul interzis: mereu e cel mai dulce!


  17. Unknown Says:

    Hmm, eu de cate ori am baut ceai verde m-am ales cu o pardalnica de diaree.....


  18. CORA Says:

    Laura, nu am probleme de genul asta...Nici atunci cand beam Silueta Perfecta nu era vb de diaree...doar de apucaturi, asa :)


  19. Mariana Says:

    Nu prea sintem prieteni eu si ceaiul,dar totusi consum mai rarut ca+i mai dragut!
    Ar trebui sa beau si eu Cora ceai verde,poate,poate mai dau ceva jos,vorbesc de kilograme,uite ma pun si eu pe el,da daca devenim prieteni si ma aleg cu ceva kg. in minus!ha,ha!


  20. Sincer să fiu, nu prea mă împac eu cu ceaiurile, însă acesta verde m-a "păcălit" de câteva ori. Şi nu am regretat...


  21. CORA Says:

    Mariana, te invit la o ceasca de ceai verde! Am sa ma strduiesc sa aranjez masuta virtuala asa cum scrie la carte!
    Si prindem doi iepuri dintr-o lovitura: placerea intalnirii si beneficiile ceaiului.


  22. CORA Says:

    Cristian, sper sa dea rezultate si la mine!!!


  23. Baimareanul Says:

    Daca vrei o experienta si mai placuta, incearca ceaiul alb. Este de citeva ori mai eficient decit ceaiul verde (si mai scump cam tot de atitea ori) in lupta cu kilogramele.


  24. CORA Says:

    Baimareanule, ma provoci la o noua lupta. Cum e la gust? La fel de...inabordabil? :D


  25. Unknown Says:

    De ce nu incerci ceaiul alb ,are mai multi antioxidanti ,un gust mai placut si mai putina cofeina decat ceaiul verde.
    Iata niste informatii:``Cu siguranta ai auzit de puterile vindecatoare ale ceaiului verde, cum acesta este indicat in diverse afectiuni (chiar si in cancer), este cu alte cuvinte un adevarat panaceu. Potrivit unor studii, ceaiul alb este de cinci ori mai eficient decat ceaiul verde in lupta declarata cancerului. Iar daca pana acum te chinuiai cu kilogramele in plus, ceaiul alb te poate ajuta sa scapi de acest cosmar.

    Totusi, te intrebi care este legatura dintre ceaiul alb si cel verde? Ei bine, ceaiul alb este o subgrupa a celui verde, dar si-a castigat recent titlul datorita numarului mare de antioxidanti. Ceaiul alb se dovedeste a fi o modificare a plantei de ceai, care este originara din provincia Fujian.

    Are in compozitie multa cafeina, insa beneficiile nu se datoreaza numai acesteia. Meritul le revine micronutrientilor care lucreaza in tandem cu cafeina, lucru care-l face atat de puternic. De aici se explica tratamentele anticelulitice pe baza de zat de cafea (care contine cafeina). In plus, s-a mai descoperit ca atat frunzele verzi cat si cele albe ajuta in cresterea fertilitatii la femei.

    Proprietatile

    De-a lungul anilor ceaiul verde a avut un impact asupra culturii din vest, ca de altfel cea mai mare parte din lume, consumatoare de ceai, transmitand un singur mesaj: beneficiile asupra starii de sanatate.

    Ceaiul alb arde grasimile si asta pentru ca nu are calorii. Organismul trebuie sa consume energia, arzand caloriile prin realizarea digestiei in metabolism. Cu alte cuvinte, cu cat bei cat mai mult ceai alb, cu atat organismul este solicitat sa arda cat mai multe calorii. Ceea ce este un avantaj al consumului de ceai alb. Si inca nu ai aflat nimic!

    Daca aveai semne de intrebare legate de cat de sanatos este acesta, ei bine s-a demonstrat ca ceaiul alb este cel mai sanatos dintre toate variantele de ceaiuri. Este bun pentru inima si micsoreaza si nivelul colesterolului.``


  26. CORA Says:

    Monica, ce-mi faci? :))
    Tocmai ma obisnuisem cu cel verde!!!


  27. Baimareanul Says:

    Daca ai reusit sa supravietuiesti gustului ceaiului verde, cu asta alb n-o sa ai probleme. E considerat delicatesa in lumea bautorilor de ceai. Merita incercat. Sa-mi multumesti cind va arata cantarul ce ti-ai propus.


  28. CORA Says:

    Baimareanule, inseamna ca ceaiul alb va fi urmatoarea provocare, dat fiind ca si Monica mi-a vb de beneficile lui!
    Iti multumesc de pe acum, pentru buna intentie!


  29. ceai rosu nu incerci???? e cel de fructe de padure :)) e mult mai bun ;)))

    stiu ce nasol poate fi ceaiul verde...yeahh


  30. CORA Says:

    Cel rosu nu e cu efect de slabire!

    Am sa il incerc, in schimb, pe cel alb! :P