CORA
Săptămâna ce se va încheia mâine mi-am petrecut-o departe de internet, pentru că am avut o sumedenie de alte lucruri de făcut. Când am intrat ieri prin blogosferă, m-am îngrozit. Am scris ieri despre unul dintre subiectele care m-au intrigat. Un alt lucru pe care l-am descoperit este că pe blogul Geaninei Codiță am descoperit o discuție la propria-mi persoană. Am simțit nevoia să îmi cer dreptul la replică, dar nu a binevoit să mi-l acorde. Ce spune oare acest lucru despre o persoană? Cu mult mai multe decât spuneau cuvintele mieroase de până acum.
Așadar, mi-am rezervat dreptul de a publica pe pagina mea ceea ce i-am scris acolo. Și am să aduc și alte lămuriri necesare. Comentariile asupra cărora am dat replica sunt acestea:


Iar dreptul la replică suna așa:
"Drept la replica

Dragă Cristina, acelei plangeri nu i s-a dat curs. Nu a fost vorba despre niciun dosar, ci de o simpla plangere. Poate par eu ratacita prin virtual, insa stau bine infipta cu picioarele in pamant in realitate.

Doamna profesor, asa cum va placea sa vi se spuna...din moment ce ne spuneati sa va strigam pe strada cu acest apelativ, desi nu exista nicio calificare in acest sens (observ insa ca de la un timp incepeti sa defaimati tagma didatica... cine nu ajunge la struguri zice ca sunt acri...),
In pamfletul cu pricina nu am modificat absolut nimic, pentru ca el a fost scris in forma care se poate citi si acum in Word. Nu am nicio vina ca v-ati recunoscut in el. Ancheta a dovedit ca personajul este fictiv, asa cum am scris si eu ulterior pe blog. Multi dintre care cei care au comentat atunci nu aveau un cont Blogger sau poate erau utilizatori mai putin experimentati. Cat despre impresia dumneavoastra ca v-am atras cititorii, ar fi multe de comentat. In primul rand, niste cititori nu pot fi atrasi de un blog decat daca le place. Si nu cred ca e cazul sa va reamintesc ca prima in blogosfera am fost eu, inaintea dumneavoastra. Am inceput sa scriu pe Blogspot inca din decembrie 2008, iar dumneavoastra din martie 2009. Fiecare e liber sa citeasca ceea ce doreste si sa comenteze ce ii place. Revin la subiectul asta de indata...
Postarea cu numele “Dacă ati sti voi ce stiu eu!” a fost scrisa pe 3 februarie, deci nu cu 10 zile in urma, ci cu 16 zile. Mi se pare amuzant cum va regasiti mereu in ceea ce scriu, am mai observat si niste replici pe 100Ro care imi erau clar adresate. In fine, stim cum e cu chelul care isi pune mana in cap. De ce am sters-o? Pentru ca este blogul meu si postez si sterg ce vreau si cand vreau. Cat despre mailul de la Cristian, mi s-a parut fenomenal. A venit dupa un schimb de replici pe 100Ro si dupa un comentariu la mine pe blog. A fost de-a dreptul hilara intamplarea...pentru ca intuiesc ca pana in acel moment Cristian nu stia nimic de disensiunile de care vorbeste in mail. Recunosc ca am fost intrigata de faptul ca cineva imi spune ce si unde sa comentez sau nu, mai ales ca era vorba de un site comun, insa stim cine cedeaza intotdeauna primul...
Daca am sters un material de pe blogul meu nu inseamna ca nu imi asum responsabilitatea pentru ceea ce scriu. Il pot reposta oricand, sta in documentele Word, laolalta cu toate celelalte postari...insa nu stiu ce relevanta ar avea...
Oamenii nu ma vor judeca pentru faptul ca am facut ce am vrut cu o scrierea de-a mele. Oamenii, in general, ma judeca dupa faptele mele si dupa felul in care gandesc. Nu am ascuns niciodata faptul ca nu-s Palomita Blanca, ci am postat fel de fel de scrieri, care m-au aratat exact asa cum sunt.
In ceea ce priveste faptul ca eu as fi spus verzi si uscate despre dumneavoastra este total neadevarat. Asa cum fac si acum, asa cum probabil ma stiti, spun omului verde in fata ce nu imi place , oricat de dureros ar fi. Sper ca va amintiti ca am facut asta si cu dumneavoastra de nenumarate ori. Iar acest drept la replica vine din aceeasi caracteristica a mea. Nu stiu ce fel de mizerii apreciaza oamenii, sincer, nici nu ma intereseaza...eu stiu doar ca ce am de spus spun fara prea multe rezerve...iar, asta mi se pare o atitudine corecta pentru un profesor. Daca spuneti ca ma aseman cu domnul profesor Codita (despre care, de altfel, imi amintesc ca imi vorbeati numai de bine), nu pot decat sa ma bucur. Este un om pe care il admir. Sunt convinsa ca nu are nevoie de niciun fel de consiliere pentru a-si face dreptate.
As putea sa va spun, de asemenea, ce greseli de ortografie si de punctuatie aveti, observ ca dumneavoastra aveti obiceiul asta...insa nu vreau sa imi mai pierd timpul...si asa am facut-o destul...
P.S. Degeaba va veti osteni sa dati delete acestiu drept la replica deoarece va aparea si la mine pe blog".


Apoi am fost numită trâmbiță. Analogia este evidentă:

Iar răspunsul meu, nepublicat evident, a fost:


Ceea ce mi se pare de-a dreptul hilar este că spune că i-am atras cititori, că mă chinuiesc de un an să intru în grațiile cititorilor...Hai să facem o clarificare și o dovadă că eu am fost prima în blogosferă, pe când ea nici nu știa de blog, cititori, comentarii...


În fine, dacă vreunul dintre voi a simțit că mă chinuiesc din răsputeri să îmi cuceresc cititori, să îmi spună și mie. Nu văd nicio forțare din partea mea, dat fiind numărul celor care mă urmăresc sau numărul vizualizărilor profilului, care este destul de mic.

Mă aștept la replici acide din partea ei, mă aștept la cele mai josnice mesaje (mi-a mai trimis unul cu 5 ani în urmă în care am fost batjocorite, atât eu și prietena mea, parcă îmi și amintesc cum îmi spunea că sunt un gunoi...). Așadar, sunt convinsă că vor urma denigrările, după cum îi este stilul...cine știe ce poveste de viață își mai inventează. Însă nu am să mai pomenesc nimic despre ea pe blogul meu, orice ar face ea (poate doar să mă jignească prea tare). De altfel, nici acest material nu ar fi apărut aici dacă mi-ar fi dat dreptul la replică acolo.
Etichete:
16 Responses
  1. eu zic sa terminati razboiul.... sunt chestii mai importante....:)


  2. cititori care te apreciaza cum scrii tu nu te vor parasi niciodata,indiferent de ce aberati se vor spune.capul sus ca situatia a scpat de sub control.asta este lumea internetului.fii puternica.


  3. CORA Says:

    Gata, Antiignorantule, am dezertat deja. :))


  4. CORA Says:

    Gabriela,
    Iti multumesc pentru gandurile bune.


  5. Moise Says:

    De cand sunt facute blogurile ca sa ne batem pe cititori? Eu ti-l citesc pentru ca te iubesc si e placut felul in care scrii, l-am citit si pe al Genainei Codita si mi s-a parut patetic si narcisist, asta tine de persoane si nu de campanii de furat cititori, sau de atras prin diverse tertipuri.
    Modul asta de a face razboi, prin comentarii veninoase si lipsa dreptului la replica mi se pare necivilizat, si denota o personalitate nedemna de un formator de opinii.



  6. Unknown Says:

    ``În fine, dacă vreunul dintre voi a simțit că mă chinuiesc din răsputeri să îmi cuceresc cititori, să îmi spună și mie``
    DA , IMI AMINTESC SI ACUM CUM MI-AI PUS PISTOLUL LA TAMPLA SI M-AI FORTAT SA TE CITESC.
    PS-STII RECLAMA AIA -NU AI CU CINE ...(NU SPUN CONTINUAREA).
    E DE TINUT MINTE.


  7. Anonim Says:

    Cora, cum poţi forţa pe cineva de pe blog ..să te citească?!....
    Te rog,să îmi Zici şi mie secretul..Sunt curioasă!...

    După câte ştiu eu ..un cititor apreciază conţinutul..nu numărul vizitatorilor.
    Este o prostie să-ţi clasifici o "lucrare" după numărul vizitatorilor (cititorilor)!... -Numărul vizitatorilor nu reflectă calitatea unui blog...mai ales dacă genul căruia îi aparţine este mai...select!..
    Un sfârşit de săptămînă placut! o cititoare Înrăită a ta...Amy
    (Scuze pentru anonim!... Dar nu cred ca are importanţă numele dar totuşi ...pentru recunoaştere şi alte motive care pot să apară... mă semnez)


  8. CORA Says:

    Moise, ca intotdeauna, pui punctul pe I! Merci! Si eu te iubesc! Stii asta!


  9. CORA Says:

    Lory :)
    Am dezertat...Stii cum e bancul ala cu politisul si banca...


  10. CORA Says:

    Monica,
    Trebuie sa recunosti ca si acum ti-am pus pistolul la tampla ca sa scrii acest comentariu! :)


  11. CORA Says:

    Draga mea Amy anonima,
    Cred ca persoana cu pricina stie cat a luptat ca sa ajunga prin blogosfera...Si are impresia ca am facut si eu la fel...Asa cum, de altfel, unii isi construiesc postarile dupa cum isi imagineaza ca vor fi pe placul celorlalti...


  12. Vlad A. Says:

    Ia uite, acum esti si o infractoare! :))


  13. CORA Says:

    Mare infractoare! :))
    Vii sa ma aperi? :))


  14. Unknown Says:

    Cora pe mine m-ai amenintat ,dar si pe mama?
    Ca si ea te citeste!
    Ps -si eu am inceput blogul pe 3 decembrie ( in aceeasi luna ca si tine ) ,deci nici macar cu asta nu te am la mana .


  15. adizzy Says:

    nu stiu detalile, defapt cred ca am ajuns sa le cam stiu :) dar na, nu cred ca are rost sa iti bati capul, ma bucur ca zici ca ai dezertat..ai tu viata ta, prieteni tai nu are rost sa consumi energie pentru problemele altora care nu stiu cum sa se faca placuti si scriu pe ici pe colo sau nu publica comentarii...si pana una alta mie de tine imi place si pe tine te citesc nu pe doamna codita/lisandru.