CORA

"Pentru cel ce sue coasta Cotrocenilor, pe drumul îngust ce serpuește timid sub umbra zidurilor domnesti, orizontul se închide nu prea departe de palat, de o mare clădire lucrată în bună parte în cărămidă roşie. Profilându-si deasupra cochetelor vile ale noului cartier, silueta corectă de vechiu local de scoală, Azilul Elena
Doamna, cu Ateneul Elisabeta, par a fi prins în zidurile lor eleganța gestului de stăpânitor, larg în dărnicie, dar hotărît în înfăptuire, al celor două domniţe ce-au ocrotit ridicarea lor. Drumul îngust, îndată ce-a scăpat de protecţia zidurilor domnesti, se opreste sovăitor în faţa unei scări pietruite în pământ, care duce pe dealul de pe care timp de mai bine de 300 de ani, Mănăstirea Cotroceni, adăpostitoare de domni refugiaţi, a stăpânit împrejurimile îm¬pădurite, înainte de a pătrunde pe portiţa de lemn în curtea interioară a Azilului Elena, azi împărţit în două scoli deosebite: Şcoala Normală Elena Doamna și Azilul Elena Doamna, ca scoală profesională, nu poţi sa nu te opresti din drum în faţa frumosului mormânt al soţilor Davila, asezat la intrare, pe o porţiune din locul fostei grădini şi care în vremuri mai îndepărtate servise drept loc de popas taberii lui Tudor Vladimirescu".

Sursa: Lucia Borș - Azilul Elena Doamna
3 Responses
  1. Unknown Says:

    Poza mea nu e tocmai reusita ptr ceea ce voiam sa ilustrez.
    Ideea era urmatoarea el sta in fata ,ea in spate (asa era si originalul fotografiei).
    Limbajul non verbal ,mimica ,gestica ,limbajul corpului in general pot spune multe despre o persoana si despre o relatie.
    Vreau sa spun ca am vazut poze ale altor cupluri crestine SI CHIAR UNELE DIN 1940 SI NICI ACOLO NU ERA FEMEIA IN SPATE SI BARBATUL IN FATA ,CI ERAU AMANDOI IN FATA SI COPII ALATURI .
    Asta voiam sa ilustrez ,niste detalii care pot spune multe .
    Inca unii traiesc cu o mentalitate invechita .
    Am sa revin mai tarziu cu alt exemplu.


  2. Unknown Says:

    Alt exemplu-eram in casa unui preot mai multi tineri .
    Vine si sotia d-lui si el a stat f mult sa-si intampine sotia ,mai degraba ar fi stat cu noi.
    La care unul din tineri il tot indemna sa o intampine ,sa vb cu ea si ii spune la un moment dat-`Daca ma vezi vreodata facand asa ceva cu viitoarea mea sotie iti dau voie sa-mi tragi o palma`.
    Exemplul nu e dat ptr a blama pers.respectiva , ci ptr a vedea diferenta.
    Poate crezi ca exagerez ,dar iti spun sincer pun f mult accentul pe atentia fata de celalalt intr-o relatie ,de asta sunt dezamagita cand vad in casnicii asa zise `crestine` o totala lipsa de atentie ,de bun simt.
    Nu as suporta sa fiu intr-o relatie din asta precum cea mentionata pe blog.
    E un pret pe care eu nu vreau sa-l platesc ,desi observ ca unor femei nu le creeaza dificultati.


  3. CORA Says:

    Monica, cred ca multe dintre cupluri nu sunt atente la acest limbaj non-verbal. Si nici nu iau seama la detaliile pe care le iei tu in seama. Cred, de asemenea, ca de multe ori, femeia se aseaza in spate dintr-o cultura care aseaza mereu barbatul in fata. Stii tu, in spatele fiecarui barbat de succes se afla o femeie puternica :D
    Ma tem ca in ziua de astazi sunt mai sunt putini atenti la aceste detalii...