CORA
TERRA și ANA-MARIA mă provoacă să răspund la o întrebare, în legătură cu care recunosc că am avut mari bătăi de cap. Acesta este și motivul pentru care scriu răspunsul cu atâta întârziere. Am făcut fel de fel de presupuneri, mi-am amintit de ZOON POLITIKON al lui Aristotel, însă rezultatul la care am ajuns este unul destul de dur, aproape că și pe mine mă dezamăgește.Așadar:

CE ADUCE OAMENII ÎMPREUNĂ?
INTERESUL!

Oamenii se unesc, fac alianțe, leagă prietenii atâta timp cât fiecare are ceva de câștigat. Atunci când interesul cuiva este lezat, orice formă de comuniune umană se disipă.

Exemplele sunt nenumărate. Începând cu vizibilele alianțe politice și strategice și terminând cu amicițiile informale.

Aș vrea totuși să adaug acestei concluzii reci ideea că singura dragoste dezineresată este cea părinte-copil.

Pasez leapșa către oricine ar o idee în legătură cu această chestiune sau, care, poate, dorește să mă contrazică.
9 Responses
  1. Mariana Says:

    Cora:te rog sa treci pe la mine!
    E "ceva"acolo special pentru tine!
    Te astept!


  2. Ioana Radu Says:

    Mi-a placut mult leapsa aceasta. A fost deosebita fata de altele prin faptul ca fiecare, dintre cei care au preluat-o, a adus cate o explicatie, un amanunt. Ceea ce aduce oamenii impreuna nu este un singur cuvant, fapt sau chestie, ci toate amanuntele pe care le-am spus cu totii in cadrul acestei lepse. Mi-a placut mult caci a fost ca o munca de echipa. Desi nu as numi-o tocmai munca.
    :D



  3. Sadd Says:

    ne-am adunat aici..ca sa nu fim imprastiati :D


  4. angi Says:

    Depinde de caz:bucuria, nevoia,interesul,intamplarea...


  5. mama Says:

    Cred ca ar fi trebuit sa pui altfel intrebarea ca sa ai ca raspuns:INTERESUL Si anume: Ce ii tine pe oameni impreuna? Ar fi fost frumos sa putem raspunde ca dragostea, afectiunea, intelegerea reciproca, dar acestea palesc in fata mariei sale INTERESUL.


  6. Raluca Says:

    In viziunea mea, IUBIREA aduce oamenii impreuna. Nu am niciun interes in a cultiva anumite prietenii, a fi impreuna cu sotul meu, cu familia mea, am sentimente total dezinteresate fata de toti cei enumerati mai sus. Unii veti zice ca sunt naiva, altii ca sunt norocoasa, dar eu cred ca sunt doar asa cum ar trebui sa fim cu totii, un om sincer care nu vede in ceilalti parghii pentru obtinerea unui anume lucru/stare/sentiment.



  7. Moise Says:

    ok, preiau leapsa. desi nici raspunsul meu nu e unul optimist. citeste pe blog :)