CORA
Câteodată rămân absolut consternată în faţa anumitor situaţii în care oameni de moralitate îndoielnică sunt aproape idolatrizaţi. Sunt spectatoarea unui show de prost-gust, demn de cea mai jegoasă telenovelă, show pe care unii îl aplaudă cu frenezie, în extaz!
Nu înţeleg cum oamenii pot vota politicieni cu limbaj şi atitudini de mahala. Nu înţeleg cum oamenii trimit felicitări unui cuplu construit pe nefericirea altor oameni. Nu înţeleg cum este cu putinţă să admiri mama care îşi părăseşte copilul. Nu înţeleg entuziasmul celor care se înclină în faţa unei femei care îşi destramă familia pentru un alt bărbat, şi mai şi..întâlnit virtual..Nu înţeleg cum pot fi admiraţi oamenii care reuşesc să câştige ilicit, pe principiul hoţul neprins e negustor cinstit. Nu înţeleg cum pot fi adulate personajele negative, admirate pentru curajul lor destructiv.
Eu nu îi pot aplauda. Eu pot doar să îi critic. Sau, cel mult, să închid ochii. Tu? Tu pe cine aplauzi?
Etichete:
12 Responses
  1. mama Says:

    Eu? In primul rand te aplaud pe tine pentru felul in care gandesti.
    Explicatii pentru faptul ca sunt aplaudati tupeistii, nesimtitii si "jegosii" sunt destule! Pot fi aplaudati uneori din teama, alteori din speranta ca daca ei au ajuns la ciolan, poate mai arunca cateva firimituri in jur. Uneori li se spune "bravo" de catre cei care vor sa fie la fel ca ei, si, bineinteles,le urmeaza exemplul.
    Inca mi-e greu sa cred ca traim intr-o lume in care viclenia, tupeul, nesimtirea si spiritul distructiv au devenit sinonime cu inteligenta. Cum de altfel mi-e greu sa cred ca cei care au fost putin mai fericti de soarta nu vor sa intinda macar un deget de ajutor unora aflati in dificultate. Desi se folosesc de ei, desi au permanenta nevoie de ei, desi le este bine datorita acelor amarati carora le refuza o mana de ajutor! Pacat!
    In alta ordine de idei, cred ca ar fi bine sa acuzi in aceeasi masura si tatii care-si abandonaza copiii lasand pe umerii bietelor mame greul cresterii si educarii fara sa se mai deranjeze macar sa asigure partea materiala.
    Cred ca pentru tot ceea ce este cu josul in sus in aceasta lume, suntem cu totii vinovati, fie si prin simplul fapt ca suntem prea toleranti. E clar ca vina cea mai mare o poarta nesimtitii, dar impotriva lor trebuie luata atitudine, nu ar mai trebui tolerati si in niciun caz aplaudati!


  2. Unknown Says:

    DEDICATIE-http://www.youtube.com/watch?v=FnPGt_Cf1z4-
    Elvis Presley Little Sister.
    Mie mi s-a parut super ritmata , am zis ca ti se potriveste.


  3. Nu mai aplaud! De la un timp doar huidui! :))


  4. Marius Ola Says:

    Din păcate, sistemul de valori e în cap şi îi curge sânge din nas. Pentru asta trebuie să luăm atititudine, numai să vrem. Ignararea celor care produc faimă unor oameni indoielnici, ar putea fi o atititudine. Aşa, s-ar pierde "farmecul" şi interesul de a dispune de vedete pe bandă rulantă:)


  5. Monica Says:

    mmm...din pacate ceea ce subliniezi tu se intampla la fiecare colt de strada, din pacate. Acum tot ce e "anormal" pentru noi, pentru ei este absolut "normal"....sa ne gandim in ce lume vor creste copii nostri?!!!:((

    O duminica linistita, draga mea!


  6. CORA Says:

    Mama, ai completat frumos ideile mele! :-*


  7. CORA Says:

    Monica, iti multumesc din suflet pentru dedicatie! Chiar mi se potriveste!


  8. CORA Says:

    Cristian, hai sa ziceam in cor: huoooooo!


  9. CORA Says:

    Marius, exact aceasta era mesajul de orintre randuri. Hai sa ne oprim din aplaudat si hai sa luam atitudine! Numai noi putem anihila astfel de anomalii sau le putem da amplaore...tine numai de noi!


  10. CORA Says:

    Monica, de as putea, as vrea sa imi cresc copilul intr-un bol de sticla...dar, cum nu e posibil, ma gandesc de acum cum sa fac sa il invat sa traiasca frumos in lumea asta urata!


  11. CORA Says:

    Monica, de as putea, as vrea sa imi cresc copilul intr-un bol de sticla...dar, cum nu e posibil, ma gandesc de acum cum sa fac sa il invat sa traiasca frumos in lumea asta urata!


  12. Anonim Says:

    Cora,..te aplaud pe tine..pentru-ca mi-ai dat credinta ca nu se intampla ceva cu mine...pentru felul in care gandesc, simt...M-am intrebat , in ultimul timp,..."eu gandesc, simt altfel sau lumea s-a intors cu susul in jos?!"...
    Nici eu nu înţeleg aceste valori (care ...culmea...sint ffffff apreciate)...dar imi este groază pentru cei ce vin din urma...cei mici, care nu au cunoscut adevaratele valori...