CORA
Pe scena politică românească s-a dezlănţuit o furtună războinică în jurul alegerilor prezidenţiale. Am urmărit cu sufletul la gură strategii electorale (unde se situează fiecare partid), alianţe ("cine se înfrăţeşte cu cine"), trădări (cine înşeală pe cine pentru ciolan). Care este finalul războiului? Cine e învingătorul? Nu comentez! Pentru că mă tem!
În schimb, pot să subliniez ce m-a uimit. La modul cel mai plăcut cu putinţă.
Aş fi putut să jur că liberalii vor ajunge în tabăra opusă. În cea pe care au criticat-o, pe care au demis-o prin moţiune de cenzură. Pentru că scepticismul meu (în ciuda încrederii pe care i-am acordat-o lui Crin Antonescu în această perioadă) mă făcea să fiu sigură că liberalii vor abdica de la convingerile lor, de la principiile şi valorile pe care le-au promovat în campania electorală şi pe care mulţi le-au considerat pură demagogie.
Gestul lor de a rămâne în opoziţie m-a şocat. Plăcut.
Aş fi aşteptat să-i văd pe liberali, chiar şi pe Antonescu (temător de opoziţia aripii Tăriceanu) să se alieze cu..inamicul. Numai că au ştiut ce vor, şi-au cunoscut ţintele şi au negociat de pe poziţii ferme. Şi fermi au rămas. Erau dispuşi să facă un compromis, dar şi-au delimitat limite ale compromisului. Dar, evident, nu se poate negocia cu cei care nu vor, la rândul lor, să facă un compromis.
Şi au decis să rămână în opoziţie.
Iar decizia lor mi-a dat încredere. Până de curând, gândeam că anumiţi actori de pe scena politică nu se vor ghida niciodată în funcţie de etică. Iar liberalii mi-au demonstrat contrariul.
8 Responses
  1. Florentina Says:

    Ma bucur ca mai sunt oameni in tara asta interesati de politica si mai ales care au incredere in ea.


  2. CORA Says:

    Florentina, iti dai seama ca e o incredere fragila...si e doar intr-un singur om politic...


  3. Moise Says:

    Unii ar putea spune ca nu se face primavara cu o floare. Sa fim optimisti totusi, si sa mergem pe principiul ca un pahar se poate umple pana la urma si picatura cu picatura.


  4. mama Says:

    Cam greu, fetelor, cam greu se va face primavara! Daca nu am fost in stare cand am avut ocazia......
    Ma intreb necontenit daca celor cinci milioane si ceva de votanti li s-a facut primavara. Le-o fi bine?


  5. Mariana Says:

    Cora asa gindesc si eu ca tine!

    Te rog sa ridici un premiu pentru tine,de la mine cu drag!Te pup.


  6. Vlad A. Says:

    Ei, cand e vorba de politica nu ma pot abtine. Si eu ma asteptam ca liberalii "din teritoriu" sa vrea sa intre la guvernare. Si pe mine m-a surprins pozitia lor si faptul ca au ramas uniti (exceptand cativa parlamentari si derapajul lui tariceanu). Pana si pe fenechiu l-am auzit intr-o emisiune fiind foarte ferm si in ton cu traseul pe care partidul liberal a hotarat sa il urmeze.

    Ma bucur ca a fost asa, altfel ar fi trebuit sa imi pun cenusa in cap si sa nu mai comentez niciodata :))

    Mama, despre care 5 milioane vorbim?:)) Cei care au votat cu fostul, actualul si viitorul presedinte probabil ca le e bine, ca au fost multumiti, ca asta vor si in continuare. Ce putem sa le facem. Iar noi, restul...Dumnezeu sa ne ajute...


  7. mama Says:

    Ai intuit bine, Vlad A.. despre aceia vorbeam. Ma indoiesc ca le-ar fi bine chiar tuturor.Stiu ca sunt unii care habar nu au de ce au votat asa.


  8. Vlad A. Says:

    Erata: "Celor care au votat..." :))