CORA
La început am fost tare speriată de ideea de pandemie. Parcă îmi şi imaginam un efect ca cel al holerei, care să ne omoare în masă. Rămăsesem consternată în faţa rapidităţii cu care se mişca virusul. Eram liniştită, iniţial, că nu a ajuns şi în România! După ce a fost diagnosticat primul caz, m-a cuprins din nou panica. Nebunie pe străzi - oameni cu măşti, oameni care se fereau de tine dacă strănutai în mijlocul de transport, nebunie la şcoală - dezinfectarea mâinilor (în primele trei zile, că apoi s-a consumat soluţia...), control la fiecare primă oră a elevilor..., nebunie în ziare - mii de ştiri cu victime, cifre ale nou-îmbolnăvăţilor, ale decedaţilor...
Au trecut atâtea luni şi eu...nicio urmă de răceală - eu care răceam de cel puţin trei ori într-o iarnă! Şi nici nu am de gând să răcesc, să ştiţi! Nici măcar de porcină!
Între timp, primeam pe mail o sumedenie de mesaje: unele cu beneficiile vaccinului, altele cu riscurile lui!
Nu am cântărit niciodată la modul serios problema, însă săptămânile astea am citit un articol în EVZ, care m-a pus la modul cel mai serios pe gânduri: "Persoanele care fac parte din grupele de risc - poliţiştii, grănicerii, profesorii, asistentele, infirmierele, doctorii, bolnavii cronic - şi refuză să se vaccineze contra A/H1N1 îşi vor plăti singuri tratamentul şi spitalizarea, în cazul în care se vor îmbolnăvi, a anunţat ieri medicul Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii (MS)."
Hmmm! Asta nu sună cumva a disperare din partea autorităţilor văzând că oamenii refuză vaccinarea? Eu am decis să nu îmi fac vaccinul acesta, pentru că nu am făcut nicioată niciun vaccin anti-gripal, dat fiind că am o cunoştinţăă care se simte tare rău după orice vaccin. S-au adăugat şi riscurile despre care am citit, iar decizia e luată.
Numai că minsiterul mă ameninţă. Ministerul vrea să mă sperie. Dat fiind că salariul e mic şi mic-şorat, e clar că s-au gândit că voi prefera să mă înţepe ei cu adjuvanţi periculoşi, decât să îmi plătesc singură medicamentele. Şi totuşi, rămân fermă: pot să plătesc de trei ori tratamentul, că tot nu îi las să mă înţepe. Deşi, sincer, mă gândesc că nu e tocmai legal să nu mi se asigure tratament, din moment ce plătesc o căruţă de bani la asigurările de sănătate.
Şi, pentru ca toate dilemele să mi se limpezească, iar toate dubiile să mi se adeverească, tocmai am terminat de văzut un documentar despre regia filmului de groază intituluat AH1N1: "Gripa AH1N1 - un virus adus în discuţie" ("Grippe A - un virus fait debat" sau "Das Geschaft mit des Schweinegrippe").
Filmul surprinde tare bine legătura dintre clasa politică şi companiile farmaceutice, dintre Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi companiile farmaceutice, conflictele de interese în care se află unii politicieni, unii membri ai OMS.
Filmul arată cifre enorme pe care le au de încasat companiile farmaceutice gigant în urma deciziei Ministerelor Sănătăţii din diverse ţări membre ale OMS (obligate fiind prin statului lor) să achiziţioneze anumite anti-gripale (filmul vorbeşte în special de Tamiflu) şi vaccinul. La rândul lor, companiile finanţează diverse proiecte guvernamentale...deci, toată lumea are de câştigat, mai puţin populaţia, care este obligată (după cum spune EVZ) să se vaccineze, deşi vaccinul nu a fost suficient testat sau care are încă o rată de risc destul de mare: un mort la o mie de persoane. Pentru România are însemna cam 20.000 de decese. Ceea ce înseamnă cu siguranţă mult mai mult decât decesele cauzate de virus.
De asemenea, filmul prezintă modul ciudat în care a fost instalat gradul VI de pandemie, dat fiind că, în urmă cu puţin timp, existau mai multe condiţii în care era declarat acest stadiu. Exact înainte de aprilie 2009 (luna în care a luat amploare virusul), două dintre condiţiile majore au fost excluse. DE CE? Filmul induce ideea că a existat o influenţă majoră a companiilor farmceutice în declararea gradului VI de pandemie, pentru că astfel toate ţările membre ale OMS erau obligate să facă achiziţii importante cu antivirale şi, ulterior, cu doze de vaccin.
O altă întrebare pe care o ridică realizatorii filmului este "de ce guvernanţii germani s-au vaccinat cu doze ce nu conţineau adjuvanţi?"
Ţările dezvoltate încep să refuze vaccinul, SUA a interzis adjuvanţii, iar vaccinurile neutilizate sunt donate ţărilor în curs de dezvoltare. (se lasă oare oamenii păcăliţi? Sau obligaţi?)
O ideea importantă şi numai bună de luat în seamă este că o tactică foarte bună a companiilor farmaceutice de a-şi vinde produsele este să aducă populaţia în panică. Odată speriată de virus, populaţia ar accepta vaccinul. Însă, concluzia filmului este că "oamenii au început să se teamă mai mult de vaccin decât de virus".
Iar concluzia mea este că nu mă voi vaccina nici în ruptul capului!!! Nici dacă ajung ... aşa:
Foto preluată de pe www.sibienii.ro
11 Responses
  1. mama Says:

    Ascunde muuuuuuuuuulte AH1N1!!!!! Ca de altfel si alte maladii inventate. Dar stiu mai bine Adrian Streinu Cercel si niste companii farmaceutice.


  2. angi Says:

    E chiar simpatic "virusul tau porcin"!:))(sau "porcesc"cum ii spun batranii de la tara)
    In privinta vacccinarii...sunt de acord cu tine :nici eu nu ma-ntep!


  3. Geocer Says:

    Multe escrocherii se fac pe spinarea noastra !


  4. Cristian Says:

    Chiar ma miram si eu zilele astea ca nu prea mai e mare valva cu cel virus A, de cand cu prezidentialele si tam-tam-ul lor.


  5. ionut Says:

    inventii...e o gripa normala..mai vad pe la tv ca mor unii de gripa porcina ..pe cand ei sufereau de alta boala...dar... verdictul final e.. gripa porcina. Gripa porcina cred ca a aparut datorita crizei.. financiare..bine ca n-am cumparat vaccin-uri din Polonia


  6. CORA Says:

    Mama, nici nu vreau sa ma gandesc ce de comisioane si-au bagat domnii astia de la marile companii!!!


  7. CORA Says:

    Angi, cand am vazut fotografia mi-am zis: mai bine ajung asa decat sa mor de la vaccin!!! :-P


  8. CORA Says:

    Geocer, macar sa deschidem ochii si sa nu ne lasam prostiti!!!!


  9. CORA Says:

    Cristian, a disparut in ceata! Pe langa nebunia ciolanului, gripa asta e un fleac!


  10. CORA Says:

    Ionut, incidenta gripei normale e cu mult mai mare, la fel si decesele provocate de ea...In fond, gripa doar complica niste chestii la o boala...


  11. Moise Says:

    Te felicit, ai exprimat niste idei coerente si sunt intru totul de acord cu tine. Pe de alta parte, am observat in presa accesibila (ma refer la ziarele distribuite gratuit prin mijloacele de transport in comun) ca se tine chiar un barometru al mortilor din cauza gripei porcine. Eu cred ca asistam la o panicare gratuita a populatiei. Mai bine s-ar face o educatie si o responsabilizare a acesteia, caci barometrul Africii indica un copil mort la fiecare 3 secunde din cauza lipsei de apa...