CORA




Brăduleţ, brăduţ, drăguţ,
Ninge peste tine!
Haide, hai, în casa mea,
Unde-i cald şi bine

Pom de Anul Nou te fac,
O, ce bucurie,
Cu beteala am sa te-mbrac
Şi steluţe, o mie!








Un detaliu de Crăciun foarte important pentru mine este Brăduţul! Pe care îl împodobesc împreună cu persoanele pe care le iubesc cel mai mult. Anul acesta am deosebita onoare de a împodobi doi brăduţi (pe cel de la casa din Bucureşti - pe care l-am gătit cu Răzvan de la Sfântul Nicolae, ca să am timp să mă bucur de el, şi pe cel de la casa din Olteniţa, pe care îl voi împodobi probabil mâine, cu mama). De când mă ştiu, de la împodobirea bradului este nelipsită poezia "Brăduleţ, Brăduţ, Drăguţ". E deja datină să recităm cu toată intonaţia delicioasă frumuşica poezioară.
De câţiva ani, nu am mai cumpărat un brad natural. Pentru că ni s-a părut mai frumos unul artificial, mai curat (nu lasă atâtea ace pe covor), foarte puţin costisitor şi, nu în ultimul rând, ecologic. Mi se pare un moft prea exagerat să ne apucăm să tăiem păduri pentru vremelnica plăcere de a ne mirosi a brad în casă (esenţe de aroma terapie si se rezolvă ;) ). Au apărut în ultimii ani brăduţii în ghiveci. Însă am un cui şi împotriva lor. Poate o reminiscenţă a interpretării testului arborelui mă face să resping ideea de copac în ghiveci. :) Ca să nu mai spun că unul de 1 metru costă cât jumate din salariul meu diminuat în decembrie. :)
Aşadar, cu riscul de a prefera un kitsch, rămân la brăduţul meu articial, pe care chiar îl iubesc. Pentru că e un element important al Crăciunul MEU.
Ia spune, tu ce brăduţ preferi?
Etichete: ,
17 Responses
  1. Mariana Says:

    Ce bine arata Cora!f.fain!
    Si al nostru e gata!ha,ha o sa-l veizi ,mai punem citeva globuri!
    Si eu de anul asta gindesc la fel ca tine!as scrie si eu multe de Craciun dar nu am timp!Sarbatoarea mea preferata...
    Spor la impodobit miine!
    Asta e super!
    Hai,ca te pup!


  2. Sarbatori fericite Cora!


  3. CORA Says:

    Mariana, Neaparat sa faci pozici sa le postezi! Sa admiram si noi cu totii bradutul vostru!
    Te pup si eeeeeeeeeu! :-*


  4. CORA Says:

    Sarbatori luminoase iti doresc si eu, Cristian!


  5. Anonim Says:

    Foarte frumos bradutul tau, si eu am tot unul artificial, din aceleasi considerente ca si tine si arata foarte bine, ca sa nu mai spun ca si eu il iubesc.


  6. CORA Says:

    Libra! Ne infratim: deschidem clubul iubitoarelor de braduti artificiali!


  7. elite Says:

    Sarbatori fericite Cora!Sa ai parte de bucurii,sanatate si realizari cat mai multe!


  8. adizzy Says:

    am vrut si eu anul acesta un brad artificial, dar mama a zis ca nu, mai anu asta ia adevarat, a dat 25ron pe el si e mai inalt putin ca mine, adica peste 1,60m, nu stiu cum sunt preturile in bucuresti, dar prin timis, prin sate asa sunt...si e plin si des, dar mai frumos era cred de plasic..eh...si partea si mai asa..e ca nu ma lasa sa il impodibesc pana in 24 dimineata, mi-a dat voie un glob sa pun pe el..asa e la noi obiceiul in famile, in 24 dimineata toata familia impodobeste bradul..:)


  9. Cristian Says:

    Eu l-am impodobit pe al meu din primele zile ale lui decembrie. De mult Craciunul nu mai are farmecul copilariei, si nu mai simt de mult ca avand vreun farmec. O prietena mi-a resuscitat acest simt al Craciunului ca sa-l numesc asa. Si datorita ei, cand am ramas singurel acasa, student fiind, mi-am cumparat un bradut artificial de 70 cm sau 50 cat sunt alea cele mai mici. De, dupa remuneratie de student! Si mi-am luat fundite si globulete mici rosii, si clopotei aurii. A, si margele rosii. Atat! Nici nu vreau sa vad alta culoare in brad, doar sa fie mai mare. Insa imi place foarte mult asa simplu in culori:verde, rosu, auriu. Si e in sufragerie, unde sunt si beculetele, si astea sunt toate amenajarile de Craciun. Caci ce aveam inainte, i-am dat prietenei mai sus amintite pe vremea cand eram Grinch. Nu ca mi-ar fi trecut de tot. De regula, Craciunul, ca si comediile romantice, ma intristeaza mai mult.


  10. CORA Says:

    Elite, sarbatori caldesi luminoase sa aveti, tu si familia ta frumoasa!


  11. CORA Says:

    Adizzi, nici eu nu stiu cat sunt bradutii naturali in Bucuresti, dar oricum, decat deloc...
    Am auzit si eu de datina cu impodobitul bradului in Ajun. Dar pe la noi nu se practica!


  12. CORA Says:

    Cristian, nu stiu ce anume ti-a denaturat gustul Craciunului...trebuie sa fie cea...oricum, sper sa regasesti savoarea Sarbatorii Craciunului, si neaparat Bucuria Nasterii Mantuitorului!


  13. mama Says:

    Draga mea, astazi vom impodobi si noi bradutul! Numai in argintiu, asa cum imi plac mie. Singurul ornament de alta culoare care este permis , stii ca e globuletul transparent care te insoteste de 23 de ani, si pe care cu candoarea copilariei l-ai numit "beculet". In ciuda tuturor relelor, imi voi gasi dispozitia necesara sa ma bucur de momentele magice ale impodobirii bradului si de asemenea sa recit cu tine "Bradulet, bradut dragut". Si, uite, parca Dumnezeu ne mai da cate un semnulet ca nu ne-a uitat.


  14. Miriam Says:

    A venit îngeraşul aici! Luaţi linkul şi oferiţi-l prietenilor! Fie ca Steaua să ne lumineze drumul către Cer şi să umple inimile de lumina Iubirii sfinte, Lumina Lui Hristos!


  15. CORA Says:

    Mama, de abia astept sa incepem procesul de impodobire a bradutului!!!


  16. CORA Says:

    Mariana, iti multumesc pentru cadou! :-*


  17. loristiuj Says:

    gata! am scris si eu despre brazii mei :-)