CORA
Atenţie: acesta este o postare revoltată!

Săptămâna aceasta, mâna dreaptă a lui Băse, micuţul Boc, a tot trimis Note din partea Ministerului Educaţiei, în care sugera cum anume să ne planificăm zilele libere (nota bene: zile libere, nu concediu fără plată). Şi a dat o foarte interesantă posibilitate: să nu fim plătiţi în perioada vacanţei de iarnă. Păi, micuţule, nu ştiu dacă ţi-a zis cineva că aceea este perioada în care eu am posibilitatea să îmi efectuez concediul de odihnă! Dar îţi zic eu! Eu vreau ca în vacanţă să îmi iau concediu de odihnă! la fel de frumos puteam să îţi spun că vreau să vin la muncă, să îmi fac proiecte de lecţie, fişe de caracterizare sau să îmi planific nişte proiecte! Iar tu nu ai niciun drept să mă obligi să stau acasă, neplătită!
Poţi tu să fii nu numai mâna dreaptă a Băselului, poţi să fii şi...a lui...orice, că tu nu mă poţi obliga să stau acasă!

Bun! Asta nefiind mai nimic, nervii se amplifică atunci când citesc mai departe: în luna noiembrie voi avea salariul diminuat, dar, de fapt, acasă voi sta în decembrie. Nu zău? Că aşa vrea Emil Boc? Păi, ştii tu, măi Emil, că există un Cod al Muncii. Pe care mi se pare că îl încalci flagrant! Poţi să te acoperi şi cu mama ei de lege, că tot încalci Codul Muncii. Oricum, amândoi ştim că legea cu mărirea cu 50% a salariului meu ai reuşit să o faci nevăzută! Aşa mi-ar plăcea să faci şi cu legea asta!
Deci, nu îţi imagina că voi sta acasă în decembrie, dar salariul îmi va fi diminuat în noiembrie! Te întrebi cum pot să protestez? Nu vin la serviciu! Nu mă poţi obliga să vin la şcoală neplătită! Deci, nu am să o fac! Iar în decembrie am să îmi iau concediu de odihnă!
Mai era acolo o variantă dată de Minister. Cică să ne micşorăm programul de lucru, dar fără a afecta procesul de educaţie. Păi, cum aşa? Oricine stă bine cu logica, îşi dă seama că e imposibil. Aaaah, te gândeşti să vin la şcoală, dar să îmi diminuez timpul în care îmi pregătesc materialele? Îmi pare rău să te anunţ, dar dacă mă duc nepregătită în faţa elevilor, voi afecta grav procesul de educaţie.

Sindicatele au protestat! Ministerul a modificat nota.

Acuma, cică să stăm acasă (adică să se închidă şcolile) pe 30 noiembrie şi în săptămâna dinaintea vacanţei. Dar Inspectoratele au datoria de a verifica recuperarea materiei.
Poftim? Hai să reluăm puţin, că am impresia că voi nu înţelegeţi ceva, dragi guvernanţi! Mie o să îmi luaţi 15,5% din salariu! De ce aş recupera materia? Dragii mei, dacă voi nu mă plătiţi, eu nu muncesc! Sper că nu aveţi pretenţia să muncesc degeaba!? Şi aşa, salariile sunt mici mici mici. Voi ştiaţi că (dacă nu aş avea al doilea job, slavă Domnului că-l am) eu ar trebui să fac Crăciunul cu maxim 700 de lei, din care trebuie să mai şi trăiesc până pe 10 ianuarie, când voi avea din nou salariul diminuat şi să mai şi plătesc o chirie?
Şi, în condiţiile astea, vreţi să recuperez materie? Mai auzeam pe la TV că au propus să venim sâmbăta la şcoală. O să vin, când mi se vor da banii înapoi! Aşadar, dragi guvernanţi, eu nu recuperez nimic până când îmi voi recupera salariul!
Chiar îmi pare rău pentru elevi. Dar şi mai rău îmi pare rău de părinţi! Unde sunt părinţii acuma? De ce nu se răscoală cum se răsculau la fiecare grevă? Vreau să văd părinţi la TV, vreau să îi aud cum îi incriminează pe guvernanţi că nu le pasă de educaţia copiilor lor, aşa cum ne incriminau pe noi!

Staţi olecuţă, că tocmai mi-am amintit de asistenta implicată în povestea bebeluşului ars în incubator. Era singură prin secţie căci colegele erau...da, în concediu fără plată! Îşi dă cineva seama ce alte consecinţe are acest concediu fără plată?

Oare cum mai pot exista oameni care să îi susţină pe aceşti oameni la prezidenţiale? Sunt eu nebună? Numai mie mi se scade salariul? Trăieşte cineva mai bine...în afară evident...de fiica lui Băsescu în casa de un milion de euro? Şi de Elena Udrea?
Hai să îi trimitem acasă, că au strâns deja suficient...
27 Responses
  1. Lala Says:

    Uff. Azi am aflat si eu de varianta cu 30 si saptamana de vacanta. Ca parinte sincer va compatimesc pe voi profesorii. Ma uit cat de devotata este invatatoarea lui Bogdan si sincer ma intreb cum de mai sta si preda in conditiile astea.
    Cu revoltatul nostru nu cred ca v-ar ajuta prea mult.
    Copiii vor fi singurii care se vor bucura de vacanta neasteptata.
    Si eu pe al meu in mod cert nu il voi trimite sa recupereze sambata :)Nici gand!


  2. Anonim Says:

    Stii ce a reusit basescu sa faca, in anii lui de mandat? A creat oportunitati pentru tineri. Desi mai corect ar fi spus pentru tinere. Pentru cele doua fiice si pentru nenumaratele amante.
    Ce ii pasa lui de profesori, ce ii pasa lui de studenti?
    Si vine piticul de la Cluj, cu buchetul sau de frustrari de piticanie, si vazandu-se in ditamai postul de pupincurist al lui base, se apuca sa taie si sa spanzure.
    Cum sa traiesti din 7 milioane pe luna? Eu sunt studenta si nu imi ajung 7 milioane, dar ce sa zica un om care vrea sa isi intemeieze o familie, un om ce ar trebui sa fie pe picioarele lui?
    Bataie de joc.
    Pe langa ca salariile sunt mizerabile ( in conditiile in care EBA castiga 7000 de euro pe luna de la firma Luxten http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/846433/EBA-ia-de-la-Luxten-7000-de-lei-pe-luna/ ) , sa mai munciti si fara plata.
    Sigur ca da. Sa traiti bine. In saracie si mizerie. Sa traiasca ei bine, da la puscarie, cu neamuri cu tot. Si piticul si viitorul ex-presedinte.
    Daca va fi reales basescu, eu plec din tara.


  3. Un dascal devotat isi face treaba oricum.
    Este clar ca exista o situatie critica, dar daca am avea de ales intre a ni se restructura posturile si a sta acasa cateva zile fara plata eu aleg raul mai putin rau.


  4. Nikol Says:

    La fel se zvonise si pe la urechile mele, dar in consiliu am spus clar: nu accept sa mi se dea concediu fara plata pe 1 decembrie sau in vacanta de iarna, si nici sa recuperez materia in sambetele urmatoare. In niciun caz, nu accept sa vin sa muncesc daca nu sunt platita. Majoritatea colegilor mei au avut acceasi opinie. Noi am ales singuri perioadele ( cica este obligatoriu sa avem cateva zile in noiembrie si restul in decembrie):
    25 - 30 noiembrie
    15 - 18 decembrie

    Concediu placut !


  5. gabrielle Says:

    Mda, dupa ei ar trebui sa zicem: "Noi muncim, nu gandim!
    Las' ca maine le dam noi vot ... peste bot!


  6. Ana Says:

    draga mea ,la noi directorii vor sa venim in mod normal la scoala, ca sa nu afectam...mi e si sila sa repet, in conditiile in care vineri si luni stam acasa din cauza votarii suntem sectie mare de votare...ai bine acum nu se mai perturba procesul de invatamnt? Si nu e 15,5 % evorba de un procent de 21 % a calculat secretara noastra!!!!
    Am trecut prin atatea stari de furie cu treaba asta ,nu ai idee, iar colegii mei ,cei mai multi sunt niste lasi,tac si inghit!!!!
    Chiar si puscariasii daca muncesc primesc bani! Noi suntem mai pedepsiti decat ei,se pare! Si de ce? ca sa platim o datorie pe care au facut o nemernicii astia!!!!!!!!!!
    Am colegi care au zis ca daca vorfifortati sa vina neplatiti ii vor pune pe copii sa joace x si 0!!!!!


  7. Unknown Says:

    Stii care e chestia...De la inceputul anului se stia de situatia economica ce urma sa apara. Dar n-au facut nimic. S-au dat bani Elenei Udrea sa-i arunce pe fereastra, Ritzi a trantit concerte pentru fiica mult iubita, Basescu a avut la presedentie un buget mai mare decat o camera a parlamentului, au fost bani si pentru un referendum (care putea sa nu existe ca e degeaba) si pentru afise elecetorale Dar de sacrificat sa se sacrifice palmasii, adica fraierii de bugatari care traiesc pe salarii de nimic, se presupune ca ar trebui sa-si faca meseriile cu maxim devotament si sa se hraneasca cu...aer, facturile din casa sa le plateasca...colocatarul si in general sa nu ceara nimic. Am aflat si eu de asistenta singura la 30 de copii, iti spun eu ca vinovata o s-or scoata tot pe ea singura desi nimeni n-ar fi putut sa se descurce altfel in situatia data. Pe ei ii doare in cot daca mai trebuie si altii sa traiasca, burdihanul lor sa fie plin.


  8. Unknown Says:

    A, uitasem. Ai un premiu-joculet la mine pe blog.


  9. Florentina Says:

    Da este scandalos mai ales ca a picat tocmai acum de sarbatori. Pentru familiile unde ambii lucreaza in invatamant este foarte greu. Cadou cu ocazia alegerilor, asta ca sa stim pe cine votam.


  10. mihaela Says:

    Cora,te sustin,nu te platesc,nu te duci si nici nu recuperezi.Nu vei avea cu cine,pentru ca nu vor veni copiii.Eu una nu o las.Sa invete acasa,sa recupereze singura.
    Si sotul meu e bugetar,dar ei nu recupereaza.
    Odihna placuta!


  11. F Says:

    Ti-am trimis invitatie,am fi onorati daca ai fi printre noi,te asteptam...


  12. Carmen Says:

    Va sustin 100%.
    Nici tata nu vrea concediu fara plata, nici sa mearga la ore neplatit. Deci, cu siguranta, nu sunteti singura.
    Si pana acum, n-am auzit nici "un nebun" care sa accepte sau caruia sa ii convina...


  13. mama Says:

    E adevarat, nimanui nu-i convine situatia, dar ceea ce ma doare cel mai rau este tacerea sindicatelor si tacerea parintilor care vad ca nu se mai scandalizeaza ca pierd copiii materia asa cum faceau cand intram in greva. Despre recuperat materia, nici vorba! S-o recupereze Boc.


  14. CORA Says:

    Lala, ma bucur sa vad ca oamenii din privat sunt alaturi de noi! Iti multumesc pentru asta! Cat despre invatatoarea pustiului tau, e demna de admirat, asa cum sunt toate cadrele didactice care se pun in slujba copiilor cu atata daruire!


  15. CORA Says:

    Iulia, exact aceeasi promisiune am facut/o si eu! Numai basescu sa aud, ca gata! Imi caut o alta tara de locuit!


  16. CORA Says:

    Miki, orice om normal nu mananca devotament de Craciun si nici chiria nu o plateste cu devotament. De asemenea, nici intretinerea nu se plateste cu devotament. SI eu nu vreau nici restructurari, nici miscorari de salarii! Eu vreau un Presedinte si un GUvern care sa gaseasca solutii sa ne scoata din criya! Nu se ne adanceasca mai tare!


  17. CORA Says:

    Nikol, ma bucur ca nu va lasati nici voi influentati! La CEDO ar trebui sa mergem, zau!


  18. CORA Says:

    Gabrielle, sper ca si ceilalti sa se treyeasca...si sa i trimitem acasa..in casutele lor de 1 milion de euro.


  19. CORA Says:

    Ana, si eu sunt la fel de revoltata! Mai ales de faptul ca exista colegi care accepta foarte usor povestea asta! Nu pot sa inteleg de ce! Spun doar ca e lege si ca nu o sa reusim sa ne putem in contra ei! Aolo! Dar ei cum s/au pus in contra celei de marire cu 50%?


  20. CORA Says:

    Laura, tare bine le-ai zis lucrurilor pe nume...Dar, nu vezi ca tot Basescu castiga voturi?????? OFFF!


  21. CORA Says:

    Laura, multam fain, de premiu! L-am mai primit, cu joc inclus, dar chiar e o provocare sa il repet!


  22. CORA Says:

    Florentina, crezi ca oamenii au inteles cu cine sa voteze?


  23. CORA Says:

    Mihaela, iti multumesc frumos pentru sustinere! Eu inteleg de ce trebuie sa recuperam..pentru ca un elev de clasa I nu poate trece peste litera M, de pilda, unul de a III-a peste tabla inmultirii cu 3 sau altul mai mare de teorema lui Pitagora! Dar, asta e..si eu trec peste Craciun cu un salariu mai mic..si nu le pasa alor nostri alesi de asta!


  24. CORA Says:

    100Ro, bine ca mi-ai amintit! :)


  25. CORA Says:

    Carmen, ma bucur ca esti alaturi de noi, bugetarii!
    Si, inca o chestie! Am prieteni foarte buni de varsta ta, cu care fac o gramada de ghidusii! Ma poti tutui! :)


  26. CORA Says:

    Maman, eu sper ca Boc sa nu mai recupereze nimic! Sa plece si gata! Nu mai am nicio pretentie de la el!


  27. mama Says:

    Nu, maman, sa recupereze, dar nu ca prim-ministru si ministru al educatiei(la noi ca la nebuni)! Si bineinteles fara bani! Si el si Basescu si toti ai lor sa petreaca sarbatorile asa cum le voi petrece eu!