CORA


"Stai că o împuşc acum! Ţine-o, mă, că fuge! Acum o împuşc!"
Replica asta mi-a atras atenţia astăzi în timp ce mă întorceam agale acasă! Vreo cinci băieţei de maxim 5 anişori, toţi înarmaţi cu pistoale sau puşti cu bile prinseseră o şopârlă! O înconjuraseră şi se uitau la ea cu priviri de vânători! Unul dintre ei, probabil şeful găştii, le dădea ordin să nu o lase să scape, căci el vrea să tragă în ea! Şi sărmana şopârlă fugea de colo, iar ei o împiedicau să iasă din cercul lor!
M-am înfiorat! Mă şi puneam în locul sărmanei şopârle şi parcă îmi răsunau în minte versurile "Căţeluşului şchiop"!
M-am oprit şi le-am spus că şopârlei îi este teamă, că probabil i se zbate tare rău inimioara de frică...fără efect...şi-au continuat actul de torturare a şopârlei.
Am plecat întristată, înfuriată pe cei care nu le sădesc în sufleţelele lor iubirea pentru animale, pentru mediul înconjurător, înfuriată pe cei care le-au aşezat puştile în mână! Pe cei care le cumpără jucării despre care habar nu au ce îi învaţă pe aceşti copii cu suflete inocente...încă...
11 Responses
  1. adizzy Says:

    nu sunt eu mare fan soparle, dar trebuie sa recunosc ca chinuitul ei nu ma incanta, mai ales fara motiv, sarmanul animal si vai de viitorul copiilor...defapt a celor din jurul lor.


  2. Geocer Says:

    Cand eram copil imi era frica de soparle.


  3. Orry Says:

    sunt total impotriva comportamentului!
    ( si nu mi-au placut reptilele niciodata!)

    Un suflet ramane suflet indiferent de ce forma a luat trupul sau!


  4. Nicu B. Says:

    instinctul de vanator se arata de la cele mai mici varste.Animalele trebuie protejate clar dar inca nu stiu asta ,sunt mici.Si eu am fumat 10 ani pana sa ma trezesc si sa renunt :)


  5. Ana-Maria Says:

    Cora,cred ca asa fac majoritatea copiilor....mai ales baietii.
    E adevarat ca tot acest comportament tine si de educatia din casa...


  6. Da, trista intamplare..
    Din nefericire, copiii vad prea multa agrevitate in jur. Cresc ostili. Multi isi doresc sa fie invingatori. Nu prin munca,efort,intelegere. bunatate.
    Ci prin forta pumnului.
    De vina suntem toti.
    O saptamana frumoasa iti doresc!


  7. elite Says:

    Da,Cora aia tins un subiect sensibil...jucatii violente,desene animate violente,comportament agresiv asa cresc copiii...copiii nostri


  8. ei nu isi dau seama ce fac ...pentru ei e o joaca



  9. mie si acum imi este frica de soparle si broaste!


  10. mama Says:

    Hai sa facem schimb de preocupari intr-o sambata de dimineata!