CORA
De mâine grupuri alb-albastre (culoarea uniformei) vor da viaţă aleilor ce conduc înspre şcoală! De mâine elevii vor repopula sălile de clasă, vor ridica praful de pe podele; de mâine vor răsuna voci zglobii pe holuri, reîncepe jocul de-a alergata pe scări; mâine va suna clopoţelul - bătrânul, neobositul şi niciodată întârziatul clopoţel!
Bineînţeles, începutul de şcoală naşte în sufletul fiecărui copil o urmă de regret, se uită în spate la vacanţa lipsită de griji şi totuşi...privesc inainte spre noul an, spre colegi, spre noile cunoştinţe, dar mai ales spre noile năzbâtii.
Şi, cu toate acestea, pentru unii copiii începutul de şcoală e cu mult mai trist! Şcolile sunt insalubre...cadrele didactice ripostează împotriva nedreptăţilor şi poate vor renunţa la frumoasa festivitate de deschidere a noului an.
Am trăit cu multă tristeţe lipsa festivităţii de deschidere a anului şcolar în care eu păşeam în ultimul an de liceu. Mi-aş fi dorit să o păstrez în amintire miresmatică şi veselă, aşa cum îmi amintesc festivitatea de deschidere a primului an de liceu...
Dar, atunci, ca şi acum, profesorii se simţeau la fel de nedreptăţiţi şi...protestau. Ce le-a păsat guvernanţilor? Dacă i-ar fi durut cumva mica noastră tragedie, probabil că acum nu s-ar fi repetat povestea.
Chiar îmi doresc cu ardoare să înţeleagă cineva în România care este rolul educaţiei în societatea noastră. Şi să trateze lumea şcolii cu responsabilitate.
Mă doare...mă doare tensiunea din cancelarie: "Luna asta ne-or da salariile întregi?", "Aţi auzit că nu ne vor mai plăti orele de dirigenţie?", "Aţi auzit că vor să mărească normele?" şi alte întrebări care nu duc decât către un oftat prelung...
Aşa începe noul an şcolar. Trist!
Însă dincolo de toate acestea, rămâne bucuria reîntâlnirii cu elevii, care au crescut, care se transformă uşor uşor în generaţia de mâine. Oare ei cum ne vor plăti şi răsplati?
25 Responses
  1. Ana-Maria Says:

    Ti-ai pus o intrebare la care eu am senzatia ca nu vei primi nicicand un raspuns!
    Un an nou cu bine si cu speranta de mai bine!:)


  2. adizzy Says:

    nu resuesc nici eu sa inteleg de ce la noi trebuie sa fie intotdeauna mai greu, cu ce e asa diferita romania ca si tara de restul tarilor, si noi avem apa si munti si..dar diferenta e asa mare..imi pare asa rau de copii care nu au parte de festivitate, mai ales de cei din clasa I :(


  3. Geocer Says:

    Alb-albastre zici? Astea sunt culorile Universitatii Craiova !
    Off topic : si tu ti-ai pus widgetul ala care deschide o fereastra de publicitate la Travian !


  4. elite Says:

    Pentru ei,elevii nostri ,trebuie sa uitam de griji macar azi.Sa le daruim zambetul nostru care ptr ei inseamna speranta,intelegere,prietenie.Un an plin de realizari iti doresc!


  5. loristiuj Says:

    eu sunt de acord cu tine! deşi azi am avut o zi frumoasă, o să postez mai târziu despre ea. Totuşi, sunt de acord cu tine :-(


  6. bombynho Says:

    inceputul de an este ceva unic in an...este anul in care te desparti de dulcile clipe de vacanta, in care ti se semneaza sentinta de a te trezi devreme pentru a ajunge in locul unde 6-7 ore pe zi va trebui sa incerci sa nu adormi cu capul pe banca. Inceputul de an este insa si ceva frumos. Pnetru ca iti revezi prietenii cu care ai convietuit atata timp si cu care ai legat prietnii stranse. Sunt clipele in care stii ca desii esti la scoala, nu ai teme, nu esti ascultat si deci te simti ca in rai. Este o data pe an asa ca sincer cred ca putem uita macar acum de certurile dintre politicieni si profesori. Toti sunt de vina in aceste scandaluri...unii ca au promis ceva si altii ca cer prea mult...Insa elevii sunt la mijloc si ei nu au nici o vina....asa ca nu ii mai loviti pe ei in mod direct. Noi suntem inca niste copii care meritam la inceputul anului sa avem parte de niste festivitati de care sa ne aducem aminte tot anul


  7. kis Says:

    Multe intrebari au un singur raspuns:
    sa traiti bine!



  8. Si odata cu scoala incepe si aglomeratia in Bucuresti...


  9. Important este sa ramii asa cum esti, sa nu te lasi !


  10. CORA Says:

    Ana-Maria, îţi mulţumesc pentru gândurile bune de la început de an! Şi urez copiilor tăi un an şcolar în care să de dezvolte cât mai frumos!


  11. CORA Says:

    Adizzi, la noi e rău pentru că educaţia este văzută ca un segment social de puţină importanţă. Vorba aia: ce educaţie a avut Becali ca să aibă atâţia bani?


  12. CORA Says:

    Geocer, chiar alb-albastre! :)
    Offtopic...am observat si eu povestea cu pagina aceea, cred că e de la counterul de la widgeo!


  13. CORA Says:

    Elite, ei nu trebuie să ştie de gustul nostru amar! Un an minunat îţi doresc!


  14. CORA Says:

    Lory, in fond, asta e viata: cu bune si rele laolalta!


  15. CORA Says:

    Bombynho, din nefericire, liderii de sindicat chiar nu sunt inventivi si numai astfel de forme de protest gasesc...


  16. CORA Says:

    kis, dar traim perfect!


  17. CORA Says:

    Cristian, o nebunie de aglomeratie! Of, cat stres!


  18. CORA Says:

    Mihaela, cu asta lupt! Sa raman eu insami!


  19. Mariana Says:

    Un an nou scolar pe placul tau!
    Iar Guvernul sa nu se fitiie mult si sa de-a salarii pe masura profesorilor!
    Bafta tie si elevilor!


  20. Musli Says:

    De cativa ani inceputul de scoala pentru unii nu mai reprezinta o bucurie pentru ca scoala lor ba nu a fost terminata ba nu se stie daca profesori o sa vina la ore!


  21. adinateach Says:

    Un brat de flori,o mare de copii, un ocean de liniste, fete triste si ingrijorate , cateva zambete sterse, intrebari la care nu pot raspunde deocamdata.
    "Teach, stiti ca va iubim!" Sunt cuvinte care imi incalzesc inima, dar imi vor tine de cald pe tot parcursul lunilor aspre ce vor urma?


  22. incasha Says:

    Imi amintesc si acum prima zi de scoala. Nu pot sa o uit...


  23. Eu am avut fiecare inceput de scoala plin de flori si bucurie pentru a imi vedea profesori si colegii....


  24. Anonim Says:

    cititi blog-ul intreg, destul de bine