CORA

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că speră ca sindicatele "să aibă inteligenţa" să nu facă grevă generală, aşa cum au anunţat mai multe organizaţii sindicale, arătând că acest demers nu va rezolva nimic în ceea ce priveşte noul sistem de salarizare, stabilit pe baza unor "principii corecte".
Deci domnul Băse ştie că ne irită faptul că o să ni se micşoreze salariile, deşi colegu' Boc ne-a asigurat că acest lucru nu se va întâmpla...dar..ce-i pasă? Avem nevoie de scene, avem nevoie de perdele, tre' să facem economie la bugetu' de stat! Iar, noi, marii cheltuitori avem nesimţirea să ne răsculăm.
Pe de altă parte, dacă nu mai am nici măcar bruma asta de salar, nici măcar apa caldă nu o să fiu în stare să o plătesc. Iar un dispecer RADET recomandă să fac baie în copaie!
"Dispecer RADET: Vă spălaţi... încălziţi o oală de apă pe aragaz şi vă băgaţi în cadă şi o turnaţi în cap. Pe mine prea puţin mă interesează, că sunt un ţăran şi asta e. Eu mă spăl la copaie. Acum aţi venit din Moldova şi aţi ajuns în Bucureşti şi vă... Pa, la revedere".
Aşadar, dacă am inteligenţa să nu protestez, recompensa va fi o baie de cinste în copaie!

Tablou: Nicolae Vermont: Femeie cu copaie
31 Responses
  1. Ana Says:

    vai de noi :( ai vazut articolul liderului de sindicat? toate sporurile sunt anulate.


  2. Anonim Says:

    Vai de lumea asta, daca nici profesorii, nici medicii nu mai sunt repsectati!
    Cum sa te prezinti in fata copiilor, cu zambetul pe buze, cand nu iti poti permite o viata decenta!
    Bataie de joc!
    Faci facultate sa vina basescu sa te puna in grila cu muncitorii, sa faca economie, bani pt profesori nu sunt, da milioane de euro pentru turism bine ca au fost!


  3. Anonim Says:

    Nu, nu faceti prosteste, lasa-ti-i sa va batjocoreasca in voie, lasati-i sa isi faca de cap si sa va condamne la o viata mizera, sa fiti nevoiti sa alegeti alte locuri de munca, sa faca el economie unde e cea mai mare nevoie de bani!


  4. CORA Says:

    Ana, am vazut...nici nu-ti poti explica ce nervoasa sunt pe tema asta! Nu ca as fi avut eu cine stie ce sporuri...ca nu am deloc, stii cum e cu debutanti...Dar, asa, ca idee...mari nemernici! Numai sa lor le fie bine!


  5. CORA Says:

    Iulia, iti dai seama ca eu sunt prima la protest! Articolul e scris in sila...


  6. Anonim Says:

    Nu le este rusine! Cum sa nu va fie sila, cand isi arata lipsa de respect si de interes pentru soarta profesorilor, a invatamantului!


  7. sincer,la ce fac profesorii din ziua de azi in scoli...eu as da afara cca 70%;valabil si pentru medici,judecatori etc...


  8. Ana-Maria Says:

    Pe bune ca trebuie sa iesiti in strada...mai mari banditi ca ai de sus,nu cred ca exista pe pamantul asta!Cumplit ce se petrece!


  9. Anne Says:

    fetelor va dati seama in ce stare ne aflam, cine ne conduce? E foarte aiurea situatia


  10. Geocer Says:

    N-ai cu cine : niste incompetenti (ma refer la guvernanti, bineinteles).


  11. mama Says:

    Mihaella, asa cum guvernantii nostri dragi si scumpi se fac doar ca ne platesc asa ne prefacem si noi ca muncim. Mi se pare corect sa fie asa.Daca ei nu se gandesc la copii, la viitorul tarii, noi de ce am presta munca voluntara?


  12. loristiuj Says:

    de acord! asta cu reducerea sporurilor e prea de tot! mă revolt pentru că eu tocmai mi-am dat gradul II acum 3 săptămâni şi ştiu ce stresant şi frustrant a fost... iar acum aflu că nici nu mă plătesc pentru cei 4 ani de inspecţii şi pentru examenul cretin din vară...

    am mai spus şi cu alte ocazii - în vremuri de criză o naţiune inteligentă investeşte în educaţie... (vezi cum a procedat SUA, Germania, ţările nordice după al doilea război mondial)...
    dar spuneam naţiune inteligentă, nu România...

    nu pot totuşi să nu mă gândesc că pe undeva e şi vina mea şi a generaţiei mele... că răbdăm, că acceptăm să meargă "şi-aşa", că nu ieşim în stradă, că nu mergem peste ei în parlament, că nu ne implicăm... că nu avem pe cine să votăm... că nu sunt tineri în posturile de sus...

    cât despre funcţionarul de la RADET mă întreb... el a fost bucureştean dintotdeauna??? părinţii lui, bunicii.... pe unde s-au născut? probabil în Paris..., iar meseria de instalator e o tradiţie veche în familia lui aristocrată... la fel ca şi copaia... oricum din Moldova nu e... noi în Moldova am evoluat de mult... :-)

    Dragă Cora, azi am avut o zi aiurea... îmi cer scuze că mi-am vărsat nervii în blogul tău... data viitoare o fac la mine în copaie, pardon ogradă :-)


  13. loristiuj Says:

    offtopic acum: în ce sector e şcoala ta? ştiu o oportunitate de proiect, dar trebuie să ştiu în ce sector lucrezi... :-)


  14. mama Says:

    Ooooooh, cat as vrea sa-si mai verse si altii nervii pe blog si nu numai
    ! Nici eu nu pot pricepe cum de rabdam atata umilinta, atata desconsiderare fara sa facem nimic sa-i oprim pe acesti handicapati sa-si mai bata joc de noi! Nu ar fi cazul sa trecem la masuri mai radicale?


  15. Ca de obicei Basescu spune atat de multe probabil inca spera ca va fi reales..ca sa traim si mai bine.


  16. Nu s-a mentionat daca copaia va fi proprietate privata sau va infiinta zdreanta de blonda de la minister o firma care va inchiria asa ceva...
    Sa ne traiasca apa pana la urma ! (fie ea si rece)
    Ma-nclin!


  17. adizzy Says:

    stii ce e pacat, ca degeaba prostestati ca si asa ii doare in cot...mai auzisem undeva ceva de genul ca "bugetarii nu se gandesc ca e criza si ar trebui sa fie deacord cu masurile" da criza!! aia inseamna ca lucrurile s-au scumpit, chiriile si etc..da ce le pasa lor...ei au zeci de mii de lei salariile :(


  18. CORA Says:

    Mihaella, de unde stii ce fac si ce nu fac profesorii in scoli? De unde stii cat este de corect sau incorect? Ai fost in toate scolile din Romania sa vezi cum e si sa faci statistici?


  19. CORA Says:

    Ana-Maria, crezi ca le vor pasa lor de iesitul nostru in strada? Ma indoiesc teribil!


  20. CORA Says:

    Anne, imi vine sa vomit! Tocmai pentru ca imi dau seama cine ne administreaza banii! Astia nu-s conducatori!


  21. CORA Says:

    Geocer, oare unii competenti meritam?


  22. CORA Says:

    Lory, daca te gandesti sa vii sa dai buzna peste ei, mai intai ne intalnim si ne luam de mana. Tare sunt curioasa sa vad cum se va rezolva rahatul asta de lege.


  23. CORA Says:

    Mihaela, daca Basescu isi imagineaza ca va fi votat in urma acestor masuri atat de impotriva cetatenilor, stie el ceva. Se bazeaza pe prostia poporului roman, care nu iese la vot.


  24. Cora,am tangenta cu foarte multe scoli din Romania,din pacate...


  25. flavius Says:

    servus
    as crede că Băsescu îi crede proşti pe cei mai mulţi dintre români... s-ar putea sa aiba o mare surpriza curind...
    toate cele bune!


  26. CORA Says:

    Mihaella, daca ai tangente, ori esti om al scolii ori iei banii de pe urma scolii! Daca e "din pacate", de ce nu renunti?


  27. CORA Says:

    Flavius, sper si eu sa aiba surpriza vietii lui! Dar tare ma tem ca el are dreptate!


  28. Cu parere de rau, nu mai e nimic de facut cu tara asta! Emigrare placuta!


  29. incasha Says:

    Bla bla, mananca cacat si astia. Intotdeauna am urat politica. Bleah!


  30. si din toate astea copiii sunt cei care au de pierdut cel mai mult.Noi ne-am pierdut increderea in politicieni, iar ei isi vor pierde increderea in noi, dascalii lor.Avand in vedere ca in tara asta nu se mai produce nimic, iar salariile ne sunt platite cu bani din imprumuturi...ma tem ca o baie la copaie este cel mai putin rau care se va intampla.


  31. Vlad A. Says:

    Si cand il mai vedem pe iubitul conducator (de guvern) sustinand intr-un discurs plin de pasiune ca salariile bugetarilor vor creste, vehiculand procente astronomice... ca nimeni nu va pierde la salariu - foarte subtil de altfel, intr-adevar salariile raman la fel sau cresc cu un anumit procent, insa veniturile se reduc drastic pentru ca sunt eliminate sporurile... Anyway, vazand toate astea, imi vine sa emigrez...in Congo :))


    Macar pare convins de ceea ce spune :))