CORA
De vreo câteva zile mă benoclez în televizor şi citesc prin toate ziarele - cu o scârbă desăvârşită, evident - la decalarţiile pline de patos ale ministrului finanţelor care anunţa cu o nonşalanţă ce mă scoate din minţi că soluţia perfectă pentru a ieşi din criză este concediul de 10 zile - fără plată - de care vom beneficia toţi bugetarii.
Yupy! Vă daţi seama? 10 zile! Nici nu mă aşteptam să dau dintr-un concediu într-altul!
Îmi fac un mic calcul la bugetul personal şi...constat că într-una din lunile în care voi beneficia de magnificul concediu voi avea un venit de 400 RON. Şi mă apucă o bucurie teribilă! Îmi vine să ţopăi de fericire, o să am cu ce să-mi plătesc întreţinerea, chiria, telefoanele, mâncarea. Şi cred că îmi mai rămân şi ceva în plus, ca să mai cumpăr şi ceva materiale didactice, nişte chestii pentru "Ora de creativitate" pe care o plănuiesc pentru elevii mei.
Şi iar îmi vine să vomit! Vor învăţământ de calitate...standarde europene...vor performanţă! Iar eu am să le dau calitate...în criză!
Azi dimineaţă, însă, am avut parte de bombonica de pe tort. Era în reluare "Ştirea Zilei", unde ministrul muncii spunea că ar fi indicat ca directorii să ne convingă să facem cereri pentru aceste concedii fără plată. Şi că ar fi indicat să ne convingă, de asemenea, să venim la serviciu... Nu zău?
Iată cum m-am gândit eu!
Eu, din septembrie încolo, nu mai vreau salariu! Uite cum coalizez eu cu Statul şi mă duc la şcoală să fac voluntariat! La ce-mi trebuie salariu? O să merg frumos să educ generaţia de mâine, care ne va da pensie, aşa cum îmi daţi şi voi salariu. Ce naiba? Doar sunt tânără. N-am nevoie de perspective. Nici nu vreau să am o familie şi nişte copii cărora să le asigur un trai decent. Şi nici nu aş vrea să îmi cumpăr o casă!
Hai, mai coalizează cineva cu mine, în folosul Statului, al campaniilor de publicitate şi al perdelelor?

PS. Ce m-aş fi făcut dacă nu aveam al doilea job?
PPS: Ziua de azi mi-a fost îndulcită de Sergiu, care mi-a dăruit nişte flori superbe, de vineri, pe care să le împart cu voi!


25 Responses
  1. Anonim Says:

    400 lei??? atat castiga o persoana cu studii superioare? mare este gradina lui d-zeu!
    orienteaza-te spre sectorul privat... statul este in pragul falimemntului!

    Incredibil! E mai mult decat bataie de joc!
    Rusine!!!


  2. CORA Says:

    Nu, Cristian, atat as castiga daca voi avea concediul de 10 zile! :)


  3. mada Says:

    oricum facem invatamant si educatie de amorul artei. mi-am luat gandul ca am sa castig vreodata din invatamant mai mult decat satisfactia de a vedea rezultatele muncii mele in comportamentul si capacitatile copiilor.e un castig mare, chiar daca nu tine de foame si de cald!
    ..in rest...traiasca timpul de dupa ore! cate lucruri se pot face in el!!!
    cat priveste cele 10 zile...probabil ca noua nu ne vor mai plati vacantele...cand stai acasa poti sa mananci mai usor, ca nu faci asa mult efort! :)


  4. CORA Says:

    Mada, eu in vacanta mergeam la scoala daca nu aveam concediu. Si mai faceam pe acolo una alta...munca de secretariat! Ia sa vezi ce ma mai duc acum...Oricum, cred ca guvernantilor li s-a urat cu binele...


  5. Cora, draga mea, eu sunt in concediu de crestere a copilului si de doua luni mi s-a intrerupt indemnizatia, datorita incompetentei unora, iar o angajata de la directia muncii mi-a raspuns in felul urmator:"De ce va faceti griji, oricum va veti primii banii din urma?"Ok ,dar pana atunci eu si cu copiii mei facem fotosinteza?Asta este tara tuturor posibilitatilor!


  6. Ana-Maria Says:

    Cora,chiar ca te ia voma...Invatamantul a ajuns un fel de minge de ping-pong in partida de tenis(era sa scriu penis) dintre guvern si ministerul invatamantului....e un imens rahat ,ca de altfel tot ce se petrece in tara asta incepand de acolo de sus....
    Incercam,si aici vorbesc din punctul de vedere al parintelui,sa cautam scoli cat mai bune si mai performante,in care copilul sa faca scoala cu dascali dedicati.Cum sa iti vina sa educi progeniturile geluite si pline de fite ale unora la un salariu mizer si luptand din rasputeri sa lasi ceva in mintile lor pline de minunati,gutzisti si salamisti?!
    Complicat....
    Tocmai de aceea zic ca dascalii au dreptate sa isi ceara dreptul lor in meseria lor...si ii si inteleg cand lucreaza numai cu cativa copii,care invata si restul...dumnezeu cu mila!
    Succes Cora!
    Daca se va ajunge la cele 10 zile de fara plata,poate ne vedem la Sovata,unde face Nicu-armata...hahahahahaha....si aromata e inghetata!!!:)))))


  7. CORA Says:

    Pai, de ce-ti faci griji, Miki? Stai linistita! Totul se rezolva! Stii cum e vorba aia: s-a rezolvat, nu se poate. :)


  8. CORA Says:

    Ana-Maria, treaba cu ping-pong-ul e subiect de alta postare, ca produc astia la legi...si nu aplica niciuna...
    Cat despre elevi...pe mine nu ma deranjeaza sa fie variati...asta e meseria mea si de asta ma ocup. Mai rau ma enerveaza ca am un salariu care ma plaseaza inspre coada societatii, de parca as avea o meserie de nimic. Caci asa este vazuta educatia. Si asta ma doare cel mai tare.


  9. Ana-Maria Says:

    Cora,cam asta as fi vrut sa sugerez si eu,olecuta mai voalat...nu am vrut sa spun prea direct,ca sa nu supar.De aia am facut referire la salamisti si gutisti si alte minunatii de astea,care isi permit orice....insa adevaratii oameni valororsi sunt dati undeva la spate,impinsi in jos si indesati de anume reguli si legi pe care altii le fac si pe care nici unul dintre ei nu le respecta,insa cer sa fie respectate.


  10. adizzy Says:

    cora ..stii ce e distractiv ca vin ploile si inundatile si ii baga in concediu fara plata si pe cei de la anif(unde lucra mama - asociatia nationala de imbunatatiri funciare)..si sa vezi plansete si disperare ca nu e cine sa se ocupe de digur si etc..ca sunt in concediu si si asa nu au bani sa repare ceva...atunci show...legat de tine..te sustinem moral...ca tara noastra tot in jos o ia...si medici intra in cfs?


  11. Unknown Says:

    wooow woow ,mai usor,e o gluma..
    care e problema ta?


  12. Ana Says:

    Of, cata dreptate aveti!!! Ceea ce pot sa mai zic si eu , apropo de ce a zis si Ana- Maria,e ca nu am vrea noi sa lucram doar asa cu cei care invata, desi de cele mai multe ori asa se intampla,caci nu avem incotro, dar treaba e ca se vor mari si efectivele de elevi, si e tare greu sa lucrezi cu 34 de elevi,credeti-ma ca stiu ce zic. Oricat de mult ai vrea,nu ai cum, sau ai cum dar iese ceva superficial rau de tot! Cora, si eu mi-am facut un calcul,doar ca eu fiind mai batrana , imi iese ceva mai bine salariul-dar tot pensia mamei va fi baza :(( Rusine sa imi fie! Sunt curioasa daca dupa sustinerea inspectiei speciale si implicit gradul 1 acordat se va mai produce acea mult asteptata marire de salariu care era si pana acuma,sau va fi ,cum zice Miki ca i-a replicat functionara aceea....


  13. Ana Says:

    am uitat sa zic: frumoase flori!! sail invitam si pe Serginiu la Friday Flowers,ce zici? Se pare ca ii plac florile !


  14. Unknown Says:

    wooow!! calmeaza-te.
    in primul rand nu e scris de mine e un avatar din miliardele de avatare care exista.
    Si apoi,da e aberatie din cauza asta postarea are eticheta FUNNY!!
    jumatate din "articolele" de pe blogul mau sunt aberatii,asta nu ai inteles tu..

    Nu cred ca un cacat de avatar influenteaza pe cineva in vreun fel.
    Ar trebui sa vedeti adevaratele motive pentru care nu mai exista respect fata de scoala nu sa cautati tot felu de scuze si motive..

    scuza'ma ca iti spun dar a fost penibil comentariul tau,crezi ca daca am sa pun o imagine cu "iubesc
    conducerea Romaniei" o sa influentez pe cineva sa iubeasca conducerea?
    iti zic eu nu,o sa fie doar o alta aberatie..

    ma rog...ai dreptul sa commentezi si sa crezi ce vrei.eu doar am incercat sa iti spun ca e o simpla imagine


  15. Unknown Says:

    ar trebui sa plang cand vad avatare si texte de genu asta?..
    numai intra daca nu iti place ce e pe blogul meu,am dreptul sa pun ce vreau nu?


  16. Unknown Says:

    nu mai*
    ce sa fac e greu fara scoala :))


  17. Unknown Says:

    da stiu incotro ne indreptam:
    "cu pasi mari spre sfarsit..."


  18. bombynho Says:

    si cam asa vor ei sa ajungem cu educatia ca in tarile straine...si deci atunci cand un elev se va duce in italia spre exemplu nu va mai sari din clasa a 6-a in a 8-a ci va decadea la clasa a 5-a pentru ca in Romania se strang bani la buget si nu se mai poate face invatamant de calitate...shame on us


  19. mama Says:

    Mai crede cineva ca acest guvern urmareste sporirea calitatii invatamantului romanesc ? De fapt nu-i pasa nici cat negru sub unghie de populatia acestei tari, sau , in fine, de cea mai mare parte a populatiei care se zbate pentru ziua de maine si asupra careia asaza biruri din ce in ce mai istovitoare. Cat tupeu pot avea sa impuna concediu fortat fara plata sau anularea unor sporuri? Ce alte modalitati de a ne pune in jug vor mai gasi? Caci trebuie sa mai gaseasca ceva ca sa mai cheltuiasca niste persoane banul public in interes personal!!!!!!!!! Oare cat vom mai tacea? Adevarul este ca ramai mut in fata acestor nedreptati care ni se fac cu zambetul pe buze si cu un cinism rar de intalnit!


  20. Ana Says:

    parerea mea e ca nu ne vor da concediu fortat ci doar nu ne vor mai plati in perioada de activitate din vacanta ,poate de vara,sau cea de iarna,vom trai si vom vedea...oricum faceam destula munca patriotica prin cate teste concepem,prin corecturile la toate olimpiadele si examene precum si la supravegheri...dar guvernantilor nostri nu le pasa decat de buzunarele lor si ale rudelor lor; mie de asta mi-e ciuda ca au tupeul sa se bata cu pumnul in piept ca le pasa de copii si sa vedeti ca iar nu vor asigura manualele ,asa cum zice legea GRATUIT!!!


  21. Geocer Says:

    Pe scurt, acest guvern isi dovedeste din plin INCOMPETENTA. Nimic coerent, numai improvizatii. Vai de ei si de mama lor la urmatoarele alegeri !


  22. Greva japoneza!
    Nu va lasati speculati si santajati! Criza pe mama lor! Sa renunte ei la tot ce au ! Profesoratul este ocupatia CEA mai importanta pentru orice societate. In special una in care cei 7 ani de acasa nu exista , in care parintii -in majoritate_ isi trimit odraslkele la scoli si ei se spala pe miini.
    Stiu ca iar se va spune ca e dur ce scriu! Realitatea e dura!


  23. mama Says:

    Pentru Geocer
    Daca era doar incompetenta atributul ce caracterizeaza acest guvern, parca nu as fi fost atat de revoltata. Insa mi se pare ca este dublata de rea-vointa si ura fata de propriul popor. Nu sunt prea sigura ca va fi vai de mama lor daca vor pierde alegerile, caci sacii de bani le vor fi deja plini, iar de pedepsit nu-i va pedepsi nimeni. Insa un lucru este cert si anume acela ca pana atunci va fi vai de mama noastra!!!!


  24. mama Says:

    Pentru Mihaela Chelaru
    Si eu sunt de parere ca ar trebui sa protestam foarte dur. Ma doare foarte rau bajbaiala asta a sindicatelor in a lua decizii radicale in ceea ce priveste protestele. Nu stiu ce se intampla! De ce ne este frica sa ne opunem radical unor masuri atat de abuzive? Ce am mai avea de pierdut? Ne-am cramponat mereu de copii, de parinti si am incetat grevele de fiecare data, desi nu ar fi trebuit caci acestia nu mai dau demult vreun ban pe noi.


  25. mama Says:

    Imi cer mii de scuze, comentariul ii era adresat Mihaelei Petrescu.