CORA


Ziarul Adevarul a publicat in editia de astazi lista sectiile neacreditate insotita de motive serioase pentru care Ministerul nu a mai putut da mana libera organizarii sesiunilor de admitere. În ţară au loc o sumedenie de proteste ale studenţilor. Îndreptate nu asupra conducerii Universităţii, ci asupra Ministerului. Îmi este greu să înţeleg de ce pe Minister se revoltă studenţii, şi nu pe rectorat, căci, în fond, neregulile de la ei au pornit, când nu şi-au pus la punct autorizaţiile de funcţionare.
Dacă citiţi toate cauzele, veţi observa că, pentru unele secţii, nici măcar nu au depus dosarul de acreditare. Dar au început să perceapă taxe de studii. Pentru altele, nu au evaluarea periodică. De ce?
11 Responses
  1. Vlad A. Says:

    De ce revolta este indreptata impotriva Ministerului? Din...spirit de turma si mentalitate de genul "toti e hoti".

    Observ ca de cele mai multe ori furia poporului e indreptata in directia gresita. Asta inseamna ca avem prin tarisoara asta niste genii ale manipularii? Sau poate poporul e atat de usor de condus.

    Studentul revoltat de la spiru haret da vina pe minister. Evident, ministerul e de vina. In nici un caz facultatea care a sustinut cursuri si a perceput taxe fara sa aiba acreditare. Nici chiar studentul care nu a facut niste minime verificari pentru a vedea unde isi da banii.

    Bineinteles, nu e tocmai placut sa dai niste bani degeaba. Dar, reluand subiectul dintr-un topic anterior, in momentul in care alegi o astfel de facultate, e ca si cum ti-ai cumpara diploma (in rate). Asa ca studentul suporta si...riscul pieirii fortuite a obiectului vandut.


  2. CORA Says:

    Eh, Vlad, se pare ca au ajuns la conventia de a da examenul de licenta la alte niversitati! Ar fi tare sa faca cneva un follow-up, sa vedem rezultatele studentilor. Poate noi gresim. Pe un forum se spune ca improsc cu noroi pe studentii si asa napastuiti. Chiar imi pare rau de ei, zau, imi imaginez cum trebuie sa fie sa te vezi asa simplu cu o diploma in mana, pentru ca apoi sa se spuna ca e emisa ilegal...


  3. Mi-e tare greu sa inteleg chestiile astea.
    Cum sa dai bani la o facultate neacreditata?
    Inseamna ca respectivii studenti ar putea sa se duca doar sa-si ia diplomele.
    Care n-au nicio relevanta.


  4. CORA Says:

    Incertitudini, e simplu. Ti-ai imagin ca daca dai bani sa fii jefuit in halul asta?


  5. Normal ca unii studenti se revolta pe treaba asta, doar nu mai trec ca gasca prin facultate. Ce ma irita treaba asta cand altii isi rod coatele pe bancile facultatii, iar altii stau prin baruri si cu examenele deja luate.Poate ca era timpul sa existe si asa ceva.


  6. CORA Says:

    Ei nu pot intelege revolta noastra, si cred ca avem noi aere de superioritate, ca suntem la Marea Universitate. De fapt, noi avem frustrari. Ca ne rad in nas cu notele lor mari (asa cum a patit o buna prietena, care a luat 9.33 la ASE, iar unul la Spiru a inceput sa o ia peste picior, ca el a luat 10 si nici nu s-a chinuit atat). In fine, acum ea rade, iar el plange...ca e posibil sa repete examenul...


  7. Vlad A. Says:

    Da, am vazut ca si la noi la drept pot da licenta si studenti de la alte facultati (doar ca ii costa vreo 700lei). Asta cred ca explica si de ce subiectele sunt atat de usoare :))


  8. CORA Says:

    Vlad, vrei sa spui ca se fac discriminari la examenul de licenta?


  9. Vlad A. Says:

    Nu se fac discriminari, asa ca au facut licenta destul de usoara.


  10. CORA Says:

    Asta spre binele vostru. :)Mai ai mult pana la licenta?
    Sa stiu cand tin pumnii!


  11. Anonim Says:

    Imi place cum scrieti, cum pot lua legatura cu dumneavoastra?