CORA
Cum mă plimbam eu în lungul şi latul Olteniţei, aruncându-mi ochii prin vitrine, îmi lovesc privirea de nişte minunăţii. Una dintre croitoriile din oraş are magazin propriu de cămăşi bărbăteşti şi mi-am făcut un obicei de a cerceta noile modele. Numai că, de data aceasta, m-am minunat de aranjamentul vitrinei. O busolă veche, un aparat foto vechi, un ceas de buzunar, un binoclu învechit. Am admirat pret de-un sfert de ceas frumuseţile, după care am plecat cu gândul la ...antichităţi. Şi prin Bucureşti rămân uitată în faţa vitrinelor magazinelor-anticariat.
Aşa mi-am amintit că am şi eu acasă câteva obiecte interesante. Şi azi de dimineaţă le-am căutat cu mult sărg, căci mama le-a "pus bine". Împreună ne-am uitat peste fotografii şi vederi vechi, pe care maman le păstrează de la bunica ei. Astfel, încărcătura valorică este şi mai mare. Căci una e să priveşti imagini vechi, care nu-ţi spun nimic şi alta e să pătrunzi în intimitatea acelor vremuri şi să detalii din viaţa strămoşilor tăi.
Aşadar, dau startul unei noi rubrici, "Pasiuni vintage"!
Etichete: ,
6 Responses

  1. Ana-Maria Says:

    Si eu am pasune pentru vechi,imi place sa pastrez lucruri din timpuri uitate si sa le privesc din cand in cand....
    Foarte interesant!:-)
    Daca iti spun ca am o masina de cusut Singer,de pe la 1800 si ceva....ma crezi?Cu masina aia am cusut fustita Luanei pentru servarea de sfarsit de gradinita,cand a fost Dorothy :-D...parole!


  2. CORA Says:

    :), ma bucura ca-ti place ideea, Sergiu, asta inseamna ca ai sa mai vii pe la mine.

    Ana-Maria, poate-i faci o poza!!! Ca-s asa curioasa cum ar putea arata masina ta de cusut!


  3. Ana-Maria Says:

    CORA...acusica o pr4ezint pe don'soara Singer....fi pe faza!:D


  4. CORA Says:

    Am citit dejaaaaaaa:)


  5. loristiuj Says:

    şi eu am un Singer vechi de la bunica :-)