CORA
Sau Creaţionsimul ştiinţific

În istoria omenirii au luat naştere două paradigme care explică originea vieţii. Până în secolul XIX, creaţionismul convingea oamenii asupra faptului că lumea are un Creator. Numai că naturalistul Drawin a adus în discuţie ecuaţia TIMP + ÎNTÂMPLARE + SELECŢIE NATURALĂ, care a devenit rapid o alternativă a creaţionismului. În cartea "Originea speciilor - prezervarea raselor favorizate în bătălia pentru viaţă", el explică cum singura lege care guvernează Universul este cea a junglei, în care doar cei puternici rezistă. Iar selecţia naturală după acest principiu a fost pentru lumea ştiinţifică înlocuitorul perfect pentru Creator. De atunci şi până în zilele noastre sunt raţionalişti care spun că cei care cred în Creaţionism sunt naivi. Numai că, în lumea ştiinţifică, a început un război la nivelul paradigmelor, odată cu apariţia cărţii "Evoluţia - o teorie în criză". Sunt cercetători care au început să îşi pună întrebări, să se îndoiască...de evoluţionism şi care au pornit în căutarea de noi răspunsuri.
Filmul "Originea Vieţii", creat în urma unei conferinţe în care specialiştii în domeniul ştiinţelor naturale s-au întâlnit şi au expus rezultatele cercetărilor întreprinse pe această temă, arată întregii omeniri cum a fost demontată o teorie, care, în istorie, a născut mulţi atei.
Cercetătorul Behe povesteşte cum credea că tărie în Darwin şi teroia lui, până când a parcurs argumentele din cartea "Evoluţia - o teorie în criză". În epoca darwinistă, nu se ştia mai nimic despre celulă, compoziţie, funcţii etc. Singurul lucru cert era că este unitatea de bază a oricărui organism. Acest lucru explică de ce teoria evoluţionistă a avut acel succes. Numai că, între timp, au fost efectuate o sumedenie de cercetări care pic cu pic demolează teoria lui Darwin. Au fost descoperite sistemele complexe ireductibile, care sunt adevărate maşini moleculare. Complexitatea integrală a acestor sisteme îndică prezenţa unui Creator Inteligent. Cercetătorul Kenyon a încercat să demonteze teoria sistemelor reductibile în cartea "Evoluţia chimică", prin care explica cum a luat naştere prima celulă vie. Numai că, în timpul unui curs de la Universitatea unde este profesor, un student i-a pus o întrebare simplă, care l-a întors la 180 de grade: cum putea lua naştere Viaţa din materie, în absenţa informaţiei din ADN - care logic, nu era format în acel moment. Kenyon şi-a demontat singur propria teorie şi, alături de alţi cercetători au formulat conceptul de DESIGN INTELIGENT AL VIEŢII. Această proiectare a priori Vieţii nu putea să fie pusă la punct până la cel mai mic detaliu decât de un Creator, a cărui calitate de bază este Inteligenţa.
O replică a unui cercetător mi-a plăcut enorm, pentru că a verbalizat extact ce gândesc şi eu de foarte multă vreme: "Ştiinţa ar trebui să fie o căutare a adevărului despre lume" - fără să fie în contradicţie cu Credinţa în Dumnezeu(nota mea.
Filmul explică aceste lucruri mult mai în detaliu. Efectele audio-vizuale sunt magnifice. Evenimentele din viaţa celulară sunt ilustrate într-un mod atât de artistic, încât, la finalul filmului, am gândit: Dumnezeule, eşti atât de puternic, ne-ai creat ca pe un sistem perfect, Slavă Ţie!
Etichete: , , ,
3 Responses
  1. Geocer Says:

    Foarte interesant. O sa caut si eu filmul.


  2. CORA Says:

    Daca vrei, iti vand un pont ca sa-l gasesti mai repede!


  3. Cerurile spun Slava Lui Dumnezeu si intinderea lor vesteste lucrarea mainilor Lui, spune David intr-un psalm si ma aliez cu el si cu tine. [ Ps. 19.]
    Inchei cu fraza ta superba: Dumnezeule,esti atat de puternic, ne-ai creat ca un sistem perfect. Slava Tie Domn al Domnilor!