CORA
Ultimele şase zile m-au rupt de lume. Experienţa ultimelor şase zile m-a făcut mai bogată, mai fericită, mai spirituală!
V-am povestit de premiul pe care l-am obţinut pe Drepturile Copilului, care a constat şi în participarea la o tabără de lucru, alături de Organizaţia Salvaţi Copiii.
M-am deconectat timp de şase zile de tot: obiceiuri, muncă, aglomeraţie, asfalt, tehnologie, cunoscuţi.
Şi am făcut cunoştinţă cu oameni frumoşi, cu copii inteligenţi, cu inefabila natură. Şi cu mine! Pentru că m-am descoperit cu totul altfel decât mă cunoşteam. Am descoperit că pot trăi fără calculator, fără televizor, chiar şi fără telefon (de asta am dus totuşi lipsa - semnalul era foarte prost în acea zonă - dar tot am reuşit să comunic cu mama şi cu Răzvan). Şi chiar am fost fericită!
I-am avut alături de mine pe copiii minunaţi care au câştigat concursul. Am cunoscut şi alţii, la fel de magnifici, din toate colţurile ţării: Iaşi, Neamţ, Braşov, Caraş, Argeş, Suceava... toţi însoţitorii lor fiind oameni frumoşi! M-am apropiat foarte mult de celălalt echipaj din Bucureşti, fete extraordinare, însoţite de o doamnă de la care am învăţat o sumedenie de lucruri frumoase. Apoi, Dana: o fată minunată cu care trebuie neapărat să mă mai întâlnesc în viaţa asta!
A fost prima mea tabără, a fost prima tabără alături de copii, mi-a fost simplu, recunosc, pentru că am avut în grijă doar trei copii, dar cei mai buni! Augustin, Flory şi Roberta! Nici nu am simţit că eu sunt însoţitorul! Pe toată această perioadă am fost parteneri, colegi, prieteni! I-am rugat să îmi spună pe nume şi să renunţăm la adresările oficiale...cu greu au făcut-o, dar fetele chiar au reuşit să mă strige pe nume.
Povestea asta cu adresatul am înghiţit-o foarte greu. La şcoală mi se spune doamna consilier. Aici, copiii îmi spuneau doamna Cora! Vai! Dar nu mă simţeam eu, în pielea mea. Într-un final, cu greu, am reuşit să le explic că sunt o singură persoană, deci nu trebuie să îmi vorbească la plural. (Pe această temă am să reflectez mai mult...).
Între timp, în Lume, s-au întâmplat multe: mama a primit nota de la licenţă: 9.12 (Bravoooo, Mama!!!), un copil a murit la o clinică particulară, a murit..Michael Jackson (pe care l-am iubit de când am ascultat întâia oară melodia "You are not alone"), iar toţi prietenii de pe blog au scris cu mult avânt, iar eu nu pot citi şi recepta aşa mult deodată...:(, a murit delfinuţul Mark, pe care l-am îndrăgit atât de tare anul trecut, la Delfinariu :(
Acum, încerc să intru în ritm. Îmi este greu să reiau activităţile cotidiene, încă mă gândesc ce aş fi făcut la această oră dacă aş fi fost încă acolo. Dar mă bucur că-s alături de ai mei, de care mi-a fost atât de dor!
Etichete: , , ,
20 Responses
  1. Ana-Maria Says:

    CORA,incetul cu incetul,draga fata...pardon,doa'na consilier!:-D
    Ce fain ca ai fost in tabara...ia zi:ai incarcat bateriile?Iuiiii,abia astept s-o tai si eu...7 zile sa uitam de noi....
    Ca scriai de Mark,delfinul...era btran,Cora...este sau era primul delfin adus in delfinariul de la Cta....multi delfini s-au perindat,el a fost acolo....Partenera lui de viata a fost Adina,care s-a dus mult mai devreme....
    nah,asta e viata,chiar si in lumea mamiferelor din apa.
    pai sa ai spor la recuperat si mai sta un pic in relaxare,nu te grabi in cotidian,ca tot e vacanta...:-D


  2. Anonim Says:

    Bine-ai revenit,Cora!!!!! Bine te-ai intors!! E minunat ca ai putut evada intr-o lume de poveste,alaturi de pitici!! Dar acum,inapoi la haosul lumii!
    Vacanta placuta in continuare!!!

    L'automne


  3. Ma bucur mult pentru momentele traite, felicitari pentru faptul ca ai descoperit o alta ipostaza a persoanei tale. Sunt sigura ca iti vei intra in ritm cat mai repede posibil.
    Multumim ca ai impartasit cu noi experienta ta!


  4. Geocer Says:

    Mi-ai amintit de copilarie, cand si eu mergeam in tabere. Am fost la Breaza, la Valiuc (in Caras Severin) si la Navodari. Frumos ! Mai ales cand faceam si cate un foc de tabara.


  5. mama Says:

    Bine ai revenit! Si ma bucur ca te-ai simtit bine acolo in ciuda a ceea ce credeam in urma conversatiilor telefonice!
    Cum ai putut sa-mi scazi 4 sutimi la medie? Ha,ha!


  6. CORA Says:

    Ana-Maria, la maximum sunt incarcate! Inca nu am povestit tot, doar am anuntat unde am fost:) Urmeaza sa va detaliez ce s-a intamplat acolo. Pentru ca experienta a fost minunata! Nu am cum sa nu intru in cotidian, pentru ca mai am un job...care ma tine prinsa de realitate!


  7. CORA Says:

    L'automne, a fost o evadare cu folos, unde a fost rost de imbogatire a spiritului! O vara cat mai racoroasa iti doresc si eu1


  8. CORA Says:

    Mihaela, este un to be continued..maine probabil am sa povestesc in detaliu cum a fost in tabara!


  9. CORA Says:

    Mama, ma scuzi! Deci, ati auzit? Nota mamei la licenţă a fost 9.16!


  10. CORA Says:

    Geocer, la noi focul de tabara a fost unul special, pentru ca am facut cunostinta cu prietenul secret!!!


  11. Anonim Says:

    Felicitari mamei!...si ...."Ai vazut ca am avut dreptate?!Gandeste pozitiv!" *R


  12. Ana-Maria Says:

    Felicitari mamei tale CORA!Asta e motiv de pus de-o petrecere!:-D


  13. Cora, ai fost intr-o tabara speciala, din cate intzeleg.
    Este minunat sa te afli in preajma copiilor, fara catalog, fara cabinet.
    Ai vazut cate itzi pot darui?
    Ma bucur pentru tine!
    Felicitari mamei!
    Daca ai timp, urmareshte interviul cu Michael Jackson-vei descoperi un alt om- unul special, de care lumea n-a shtiut, sau n-a dorit sa shtie!
    O zi frumoasa!


  14. Asteptam detalii atunci :) si chiar poze. Felicitari pentru nota mamei tale!


  15. Felicitari mamei tale ! Bine ai revenit pe blog. Cred ca ai avut parte de niste zile foarte speciale; Ma bucur pentru tine !

    PS: Ai primit invitatia pe mail de la mine ? Ca am umblat putin la setari si am decis sa-mi citeasca blogul decat cei dragi si apropiati mie ! Te pup si iti doresc un weekend placut ! :*


  16. CORA Says:

    Incertitudini, am fost mereu convinsa ca tot ce s-a scris despre MJ sunt doar niste atacuri fara scrupule. Si niste scandaluri fara sens. Multumesc de sugestie, am sa il urmaresc de indata ce am timp. Timpul asta...De cand am promis ca o sa va povestesc in detaliu cum a fost in tabara...sper sa imi iau revansa curand!


  17. CORA Says:

    Mihaela, inca incerc sa strang poze de pe la toata lumea! Am deja cateva, mai astept si altele! De indata ce le am, le public!


  18. CORA Says:

    Sassy, am primit invitatia de la tine si ma bucur enorm ca m-ai ales sa fiu printre cei care se bucura de ceea ce scrii! pupici!


  19. Adrian Says:

    e frumos sa lasi viata cotidiana si sa te relaxezi
    Numai bine


  20. CORA Says:

    Adrian, sa vezi ce o sa mai evadez eu vara asta! Am ganduri mari! ;;)